31 iulie 2012

Cronica Violetă și dualitatea Politehnicii

Poate că unii dintre cei care urmăresc cu oarecare fidelitate scrierile noastre s-au întrebat ce rezervă viitorul Cronicii Violete. Considerăm că rolul nostru este, precum zice și titulatura, unul de cronicari, observatori cât mai obiectivi ale celor ce se întâmplă în principal pe terenul de fotbal și ocazional în jurul lui. Chiar dacă nu ducem lipsă de păreri, tendința este ca acestea să fie moderate, astfel încât să permită timpului să spună cuvântul final.

Prin urmare, Cronica Violetă va urmări cu interes ambele proiecte desfășurate în numele Politehnicii, atât clubul din liga a II-a, cât și cel din liga a V-a. Există destule lucruri care trebuie clarificate în cazul ambelor formații, destule semne de întrebare care pot pune piedici majore pe viitor, a căror soluționare va ține de iscusința și pasiunea celor implicați.

De-a lungul acestor ani, singura poziție pe care am adoptat-o cu destulă deschidere a fost de a ne exprima neîncrederea în intențiile fostului patron al Politehnicii, Marian Iancu. Dar nu am dorit niciodată ca ea să fie în prim plan, deoarece fotbalul trebuie fie să depășească scandalul, fie să îl lase în umbra sa.

Momentan, judecând după ce reiese din presă, foștii jucători ai clubului falimentat de către Marian Iancu care mai sunt sub contract cu acesta, vor fi împrumutați la ACS Politehnica Timișoara. Speranța noastră este ca actuala conducere a acestui club să fie conștientă de faptul că dacă ceva ar putea compromite instantaneu eforturile depuse în vederea creării unui club puternic care să reprezinte Timișoara, acest lucru ar fi implicarea lui Marian Iancu. Și deja par a zbura aproape de soare.

Altfel, speranța noastră este ca destinul să fie mai blând cu Politehnica în anii ce au să vie și ca într-un viitor cât mai apropiat să ne regăsim cu toții clubul pe care îl urmărim cu pasiune de atâta amar de vreme.

Hai Poli!

2 comentarii :

Anonim spunea...

Cred ca pasiunea spre un club alb violet s-a stins o data cu "nimicirea"echipei dragi,daca ar fi sa aleg intre a sustine un club hibrid care sa-ti ofere sperante pentru ca dezamagirile sa fie si mai puternice,un club in umbra caruia probabil Iancu trage sforile in interese proprii si un club fara istorie si viitor in liga a 5-a,mi-as pastra fortele si as scrie cronica "ros-galbena" a unui club cu traditie ce renaste si care are un proiect foarte interesant,eu cred ca acolo trebuie sa ne indreptam energia inspre Ripensia.De apreciat munca ta in toti acesti ani,felicitari.

Stefan Carpanu spunea...

Si proiectul Ripensiei este unul interesant, pe care il vom urmari cu interes. Dar aceasta Cronica este in continuare a Politehnicii, sunt doua lucruri diferite, chiar daca ambele sunt ale Timisoarei.

Pana la urma si Ripensia e doar un nume, o carcasa familiara care va trebui umpluta cu ceva consistent pana sa isi poata asuma cu adevarat destinul clubului istoric.

Google+