1 iunie 2012

Poli II - Giarmata 8:1 (4:1)

După durerosul 0-7 de la Recaș, tinerii poliști s-au revanșat cu vârf și îndesat, recuperând golaverajul prin 8 goluri marcate în poarta Giarmatei, echipă ce în tur se bătea la promovare, dar a alunecat spre mijlocul clasamentului din cauza problemelor interne.

Meciul a început foarte echilibrat, puștii noștri ținând piept veteranilor din echipa adversă. Jocul s-a mutat succesiv de la o partă la alta. Prima ocazie a aparținut oaspeților, în urma unei lovituri libere bătută pe jos, dar reținută cu siguranță de Gârlea. De partea cealaltă Velici pătrunde cu noroc în careu, mingea sărind din adversarul direct, și din poziție bună șutează, dar în aut.... de tușă. Cu toate că Poli a ținut jocul sus, grație recuperărilor pe flancuri, primul gol a aparținut oaspeților, un pic nemeritat, după ce Gârlea nu reușește să rețină o minge.

După puțin timp începea ploaia și cred că nimeni nu se aștepta la ceea ce avea să urmeze. Mai întâi Velici ratează din nou din poziție ușoară, cu o scăriță ce lovește bara. Egalarea avea să vină după un corner la care juniorul Bocșan se înalță peste toți și înscrie cu capul. Velici avea să marcheze până la urmă golul 2, dintr-o lovitură liberă foarte bine executată. Portarul advers avea să ne ofere și el o gafă la o ieșire aiurea, în urma căreia Coșovan rămâne singur cu poarta și marchează. Finalul reprizei ne aduce și golul celuilalt fundaș central, Dubei, cu capul, după centrarea aceluiași Coșovan.

Repriza a doua a adus tot patru goluri pentru violeți, dar și mai multe ocazii ratate. Velici reușește dubla după o centrare frumoasă a lui Iovan, pentru ca apoi Silaghi să lovească bara din unghi. Bărbuț putea înscrie și el, dar se încurcă în minge în fața porții și o lasă pentru Rotariu să o împingă în poartă. Pe final, Ivan schimbă complet linia ofensivă și aruncă în atac 3 juniori: Tăbăcaru, Rogojinaru și Radosav, care au depus mult efort dorind să lase o impresie plăcută. Așa a și rămas, ultimii doi închizând tabela la un neverosimil 8-1, după ce au profitat de greșelile defensivei adverse, din care a făcut parte și un Dancia neatent.

Nu e loc de prea multe comentarii la un așa scor, dar totuși am să îmi exprim câteva păreri. Velici e prea indolent la unele faze. Poate că ar trebui cooptat la echipa mare, ca să se poată desfășura și în fața unui adversar mai valoros. Rotariu a coborât bine când a fost nevoie și, cu toate că încă e egoist, parcă s-a lecuit un pic. Per total, un efort util depus de acesta. Dubei a fost cam nesigur pe el, cel puțin la începutul meciului. În atac s-a simțit mai bine, cu câteva ocazii și pe lângă gol. Bocșan a punctat încă un joc reușit și consider că junioratul pentru el e ca și încheiat. Silaghi s-a dăruit și a luptat inteligent, dar din nou nu a reușit să marcheze și să se remarce. Bărbuț a fost cam șters și a gafat în fața golului. Foarte plăcută revenirea la Poli II a lui Coșovan și bună impresia lăsată de Iovan care a jucat pe dreapta în locul lui Vucea.

Cu această victorie de excepție, Poli II urcă pe locul 4, terminând sezonul cu fruntea sus privind spre culorile curcubeului. O rază de speranță....

Bravo Poli!

Poli II: Gârlea - Iovan, Bocșan, Dubei, Damian - Coșovan, Artean, Stancu, Silaghi - Velici, Rotariu

Schimbări:
Bărbuț pentru Coșovan
Tăbăcaru pentru Silaghi
Radosav pentru Rotariu
Rogojinaru pentru Velici

Niciun comentariu :

Google+