26 mai 2012

Recaș - Poli II 7:0 (6:0)

Tinerii poliști au clacat în deplasarea la Recaș, un oraș ce s-a pregătit cu surle și trâmbițe - la propriu - pentru acest meci. Echipa recășeană mai avea nevoie de doar un punct pentru a-și asigura matematic primul loc, și implicit promovarea în eșalonul secund, dar aceștia au oferit și un meci pe cinste spectatorilor, pentru ca la final să poată sărbători așa cum se cuvine.

După un spectacol de confetti la mijlocul terenului, micuța galerie alb-verde și-a intrat în rol. Echipată cu steaguri, trompete și megafon, au scandat neîncetat pe tot parcursul meciului. Primul gol a căzut repede, în minutul 3, după o lovitură liberă, iar de aici s-a dezlănțuit iadul pentru violeții noștri, care păreau ca s-au îmbătat cu euforia gazdelor. Apărarea noastră a fost ca o autostradă pentru atacul recășean. Flancurile au fost depășite cu ușurință de jucătorii mai masivi și mai rapizi al adversarilor. După al treilea gol, Dubei a fost schimbat cu Bocșan (în minutul 18), dar lucrurile nu s-au schimbat deloc, în poarta noastră căzând încă 3 goluri până în minutul 30, când scorul devenea un neverosimil 6-0!

Nici în atac nu am contat, jocul nostru fiind complet lipsit de inspirație atât la centru cât și pe flancuri. Și asta în ciuda faptului că în primul 11 au reapărut jucători de la prima echipă, cum ar fi Popa sau Boștină, Poli II neavând practic probleme de lot ca în ultimele etape. Recașul e o echipă mult mai bine organizată, iar jucătorii au mult mai multă experiență față de tinerii noștri. În fața acestora Boștină și Velici au fost total neputincioși, mai ales că nu au fost ajutați deloc de mijlocași. De Boștină am mai zis că atunci când are în față o apărare bună nu face față. Velici are talent și cu timpul poate crește dacă este muncitor. Cred că are nevoie și de mai multe meciuri tari.

Prima noastră ocazie a apărut abia pe la mijlocul reprizei, când gazdele au lăsat-o mai moale. Mai întâi Szalkai și-a încercat șutul - un pic peste. Apoi șutul lui Popa este respins până la Velici, dar acesta nu mai reușește să marcheze din nou, deși s-a aflat iarăși la locul potrivit ca în meciurile precedente. Ultima noastră ocazie a pornit tot de la Velici, care a pătruns central, l-a deschis pe Popa, dar acesta se duce prea în margine, astfel că înalță pentru Boștină, dar capul acestuia este parat de portar. Szalkai e pe fază, dar șutul îl nimerește pe portar și apoi bara.

La pauză, în timp ce jucătorii ieșeau pe tunel, din boxe se auzea imnul Ligii Campionilor. În repriza a doua jocul a fost mult mai echilibrat, dar tot Recașul a fost o echipă mai bună, aceștia ratând mai multe ocazii pe contraatac. Ce-i drept, nici nu au forțat prea tare. Singurul gol a venit în urma unu penalty. Ostafie a ieșit la întâmpinare, dar a ratat contactul cu mingea. Am fi putut înscrie chiar la ultima fază când Rotariu a pătruns în careu printre jucători, dar în final a fost mult, mult, mult prea egoist. Încă o dată s-a văzut diferența în organizarea jocului celor două echipe.

Nu sunt prea multe lucruri bune de remarcat în jocul acesta, ceea ce, la un așa scor, era de așteptat. Mi-a plăcut de juniorul Bocșan, care în ciuda vârstei fragede a părut cel mai sigur dintre fundași - cel puțin în repriza a doua - acesta ținând piept destul de bine masivilor atacanți recășeni. Curajul lui Rotariu în atac e de lăudat, dar are mult de îmbunătățit la egoism. Szalkai s-a descurcat OK, atât cât s-a pătut. De partea cealaltă, Vucea a avut o prestație slabă, a încercat câteva centrări, dar prea înalte. Iar vreo 3 goluri au fost încasate de pe parte lui. Apărarea - dezastru, evident.

Dacă etapa trecută am avut parte de cel mai frumos meci, acum am avut parte de cel mai slab. Totuși, scorul mi se pare mult prea dur și cred că a fost o conjunctură mult prea nefericită pentru Poli II. Vor avea ocazia peste o săptămână să se revanșeze și să arate că așa a fost. Recașul este într-adevăr o echipă cu un nivel peste. Practic diferența între primele două echipe din serie, ce s-au bătut până acum la promovare, și restul se reflectă în distanța mare de puncte din clasament. Am putea spune că e diferența între liga a doua și liga a treia. Dacă ar fi ceva de învățat din această catastrofă, e că unii jucători au nevoie de meciuri mai tari și că ar trebui integrați cât mai repede în prima echipă, și că trebuie lucrat mai mult pe plan tactic și organizare.

La finalul meciului jucătorii și galeria au încins hora și au desfăcut șampania, în timp ce de la boxe răsuna "We are the champions". Felicitări Recașului pentru promovarea istorică și multă baftă în liga secundă!

Poli II: Ostafie - Vucea, Dubei, Iovan, Damian - Popa, Stancu, Artean, Szalkai - Velici, Boștină

Au mai intrat:
Bocșan pentru Dubei
Silaghi pentru Stancu
Rotariu pentru Velici
Bărbuț pentru Popa

3 comentarii :

Stefan Carpanu spunea...

Ce le spune Stoicov pe nume, cu atata tact:

"Ce să facem cu Dubei, cu Iovan, cu Stancu, chiar cu Artean, Silaghi, Vucea? Ce să facem cu ei?! N-au nicio perspectivă."

Anonim spunea...

Se aseamana cu meciul de box Bute versus Froch.Ceva de neimaginat iar pentru un iubitor de sport un mare semn de intrebare ,oare a fost sedat inainte de meci sau....(stim noi cum suna Euroi )Era explicabil daca Froch era cubanez sau negru cu alta textura a muschilor etc dar tot un boxer alb cu 4 ani mai in varsta ciudat, ciudat.La fel acest 7-0 nu prea s-a vazut in campionat.Si cand jucam cu maltezi si stateau capra pe linia portii tot nu dadeam atatea goluri, dar 7 este o cifra magica inca de pe vremea egiptenilor.Sfinxul va tine secret aceste doua enigme.

Anonim spunea...

Centrul fotbalului banatean se muta la Recas.Dupa cum se misca lucrurile spre dezintegrare totala,ne vom lua adio de la meciuri si comentarii.Ce repede s-au miscat cei de la U Cluj sunt de admirat.A plecat Walter imediat vine altul.Fortele locale stiu sa atraga oameni cu bani.La noi cum sa-i izgonim ,cum sa-i injuram cum sa-i criticam pe banii lor.Pacat de centrele de copii si juniori sunt cele mai tari din tara.A fost o gandire corecta de a atrage copii spre sport spre performanta.
Fara un magnet in prima divizie se va pulveriza si acest lucru deosebit care a salvat multi tineri din bratele drogurilor sau a violentei juvenile.Trist dar cu Zamboni nu faci treaba vor numai sa se imbogateasca fara contributie.

Google+