16 mai 2012

FC Argeș - Poli 0:1 (0:0)

Meci destul de interesant astăzi la Pitești, care spre surprinderea mea a putut fi urmărit online, la un post local - chiar de această experiență a pus la grea încercare capacitatea mea de focalizare și urmărire a jocului. Oricum, mai bine decât nimic, mai ales că alb-violeții noștri au ieșit învingători și asta în ciuda anunțului de la începutul acestei săptămâni, cum că dosarul pentru licență depus la federație a fost retras.

Din păcate nu am prea reușit să vizionez primul mitan, deci mă rezum la a reda fazele așa cum au fost ele descrise de terți raportori. Pătraș a beneficiat de prima ocazie a meciului, în minutul 4, șutul său fiind însă reținut fără prea mari probleme. O greșeală a lui Scutaru a periclitat poarta noastră, dar nu prea mult, înainte ca același Pătraș să-și vadă un șut bun scos de portar în minutul 22. Kirev a fost întrebuințat puțin două minute mai târziu, iar apoi lovitura de cap a lui Boștină a fost la rândul ei parată de portar. În minutul 35, o nouă eroare a lui Scutaru le-a permis gazdelor să pătrundă periculos, dar imprecizia în execuții le-a compromis faza.

Mitanul secund, pe care am reușit să-l urmăresc (deși acuma mă resimt puțin), a debutat cu ÎNCĂ o inexactitate a lui Scutaru, în urma căreia Ivănică de la gazde a rămas singur cu Kirev, dar a finalizat pe lângă. Replica noastră a venit degrabă și mult mai decisiv, căci în minutul 54, Sandu a centrat tare de pe stânga, dar efectul dat mingii a redirecționat-o înspre poartă, surpinzându-l astfel pe portar și deschizând scorul! Ritmul partidei a continuat să fie unul bun, iar după o acțiune periculoasă a piteștenilor, Pătraș a fost deschis pe stânga și a șutat dintr-o poziție decentă, mingea trecând însă pe lângă. Mai importantă a fost șansa lui Cârstea din minutul 66, când Sandu a lucrat excelent în flanc, a pătruns în careu, i-a pus mingea fostului piteștean, dar acesta nu a tras prea bine și balonul a sfârșit la portar. Opt minute mai târziu, Popovici s-a întins la o minge centrată de pe dreapta, a trimis-o pe lângă portar, dar și pe lângă poartă, înainte ca Scutaru să-și mai rescumpere din greșeli, salvând o minge de pe linia porții. O schemă asemănătoare celei de la finalul partidei trecute l-a lăsat pe Rocha singur cu portarul, dar preluarea sa largă a compromis acțiunea și brazilianul s-a văzut blocat. Gazdele puteau din nou egala în minutul 84, când Mera a ratat intervenția la o minge venită de pe stânga, aceasta a ajuns la deja cunoscutul Ivănică, dar jucătorul piteștean a trimis din nou slab, din poziție ideală. Axente și-a mai văzut un șut de la distanță parat și Boștină a fost aproape să profite de o gafă a portarului advers, numai că doar aproape, astfel că meciul s-a terminat cu scorul stabilit de reușita lui Sandu.

În rest nu știu ce-aș putea să mai spun, în afară de faptul că probabil ar fi fost foarte agreabil, în condiții optime de vizionare. Efortul jucătorilor noștri trebuie apreciat, mai ales dată fiind situația bine-știută, și acuma ne rămâne să ne pregătim pentru ultimele două partide din acest sezon, ambele pe teren propriu. Ah, și promovarea sportivă este asigurată, cu tot amarul ei.

Bravo Poli!

Poli: Kirev (6) - Mera (6), Scutaru (5), Ilie (6), Sandu (6,5) - Chiș (6), Petcuț (5,5), Poparadu (6), Pătraș (6) - Boștină (5,5), Cârstea (5,5)

Schimbări:

Rocha (6) pentru Pătraș (min 62)
Popovici pentru Cârstea (min 71)
Axente pentru Chiș (min 82)

Niciun comentariu :

Google+