8 aprilie 2012

Poli - Alba Iulia 0:0

Zi inoportună pentru fotbal azi, începând cu dubla-sărbătoare, ora de disputare a meciului, vremea oscilantă și terminând cu indispoziția alb-violeților din teren. Un egal tern, care reflectă în mare calitatea jocului de astăzi, pe care Poli ar fi putut, ca mai mereu, să-l câștige, dacă nu rata două-trei ocazii considerabile.

În general însă, nu s-au întâmplat prea multe lucruri la cele două porți. Oaspeții au abordat o tactică pe contre, care a respirat doar prin indeciziile noastre defensive, și în rest s-au apărat compact, ceea ce a dat mult de furcă unui atac construit pentru viteză. Mai toate fazele care au ajuns până în careul advers, au fost lipsite de finalizare datorită mobilității reduse din teren a echipei, precum și a lipsei de curaj a celor care nu și-au asumat șutul la poartă, În mod ironic, s-au trimis câteva mingi de la distanță spre poartă - dar complet aiurea. Cea mai mare șansă de gol i-a aparținut lui Pătraș, după o acțiune de efect a lui Belu pe dreapta, dar șutul din marginea careului al mijlocașului nostru a prins doar bara.

Din păcate, nu s-a schimbat mare lucru după reluare. După șansa meciului, care a venit în minutul 49 și l-a văzut pe Cârstea ratând singur cu portarul, Poli a mai tentativat la poartă prin două lovituri de cap mai interesante, a lui Ilie, care a trimis slab pe centrul porții, și a lui Popovici, care nu a reușit să cadreze mingea. În rest, fazele din preajma careului alba-iulian au fost confuze, fără perspective concrete, dar chiar și atunci când era loc de ceva interesant, imprecizia ultimei pase ne-a costat. Cuma faza din minutul 75 a evidențiat spiritul de joc de astăzi, când Axente a ținut să bată o liberă din 25 metri, deși era de piciorul stâng și în teren se aflau cel puțin doi jucători care au o bună calitate la fazele fixe (Pătraș și Dobricean). Nici intrarea lui Goga nu a impulsionat cu nimic jocul nostru pe final, astfel că ne-am văzut la al doilea meci consecutiv fără victorie pe teren propriu.

Vizavi de joc și jucători, chiar nu am ce să remarc într-un sens pozitiv. Îmi declar speranța că supărarea lui Velcea pe Gorobsov a mai trecut și că argentinianului i-a mai revenit pofta de joc, fiindcă serviciile oferite astăzi de Poparadu au fost deosebit de dezamăgitoare. Totodată, sper ca fotbaliștii care nu au nicio perspectivă pentru viitorul Politehnicii să fie retrași mai des pe bancă, pentru a face loc unor tineri de la echipa a doua. Toți vor avea nevoie de jocuri la acest nivel pentru a dobândi un plus de calitate și constanță, ceea ce este evident și la Belu, care a avut câteva urcări foarte bune în atac, dar s-a apărat cam ca o găină speriată. În rest, nu știu ce să mai adaug, nu jucăm limpede, nu jucăm cu minte și trebuie să găsim un plus de calitate.

Poli: Lepmets (5,5) - Belu (5,5), Mera (5,5), Ilie (5,5), Sandu (5,5) - Chiș (5,5), Poparadu (5), Pătraș (5) - Popovici (5,5), Cârstea (5), Ricketts (5)

Schimbări:

Axente (5) pentru Ricketts (min 58)
Dobricean (5,5) pentru Belu (min 68)
Goga (5) pentru Cârstea (min 75)

8 comentarii :

ultraviola spunea...

Multumim pentru cronica, obiectiv ca de obicei; totusi remarca la adresa lui Belu e putin cam dura. Gasesc ca echipa noastra da dovada de mult caracter in aceste momente si sper ca Timisoara sa fie capabila sa-i pastreze. Altfel, ramanem cu Mall-ul...

Andrei Vajna II spunea...

Mi se pare ca jocul e foarte limpede, pentru ca toate fazele au fost jucate cam la fel. Mai trebuie exersat ca atacantii sa se si pozitioneze acolo unde este centrata mingea. Ne lipseste si acel mijlocas de fantezie care sa mai faca un dribling ceva sa creeze o surpriza. Cam cum era Zicu. Prin apararea in 8 oameni de azi ar fi fost foarte util.

Anonim spunea...

Cronica exacta.Pacat de jocul uneori fara cap si putina smecherie pentru a desface o aparare aglomerata.Din nou nu stim sau nu putem.Mijlocasii slabi si fara imaginatie iar atacantii cum am mai spus se calca pe bataturi.Solutia este un antrenor cu experienta si stiinta a jocului.Viitorul va arata ca aceste talente nu au fost bine indrumate.Ce fel de antrenor avem care nu stabileste cine executa loviturile libere de pe stanga cine de pe dreapta.La pregatire nu se face un test si se verifica cel mai bun executant? Totul pare ca se face de mantuiala ,sa ne aflam in treaba.

Stefan Carpanu spunea...

Cred ca Belu a aratat deja mai mult decat Daruiala in tur, dar defensiv mai are mult de invatat, in special ca plasament si anticiparea adversarului. Are insa un curaj frumos.

Ramon spunea...

De acord cu ce-ai scris, mai putin la faza cu Belu care mi se pare chiar foarte bun la faza ofensiva, si nu chiar asa de groaznic pe defensiva... Sigur ca mai are de invatat, dar cu siguranta are niste calitati foarte bune.

Stefan Carpanu spunea...

Precum am zis, si mie mi-a placut Belu pe faza ofensiva. Dar defensiv, a facut cel putin o greseala imensa, care ne putea costa cu gol, si a mai fost depasit usor in cateva randuri. Ceea ce spune multe, in conditiile in care oaspetii n-au atacat prea des.

Anonim spunea...

Va trebui sa sune goarna pentru desteptare.Vine meciul cu T.Severin.Daca se va juca tot fara cap limpede venim cu coada intre picioare.Personal Belu imi place are stofa si asa cum de ani l-am apreciat pe Popovici si Sandu cred ca va fi noul Contra de la Poli.Trebuie jucat insa si Daruiala are si acest tanar calitatile sale si poate deveni om de baza.Oricum am da, cred ca sistemul ce se joaca n-are lipici la banateni.Dupa mine in Banat stilul italian este mai propice pentru jucatori, adica aparare bloc si tasniri pe contaatac.Numai asa putem anula lipsa de tehnica si imaginatie a mijlocasilor care nu sunt de la Barcelona.Practic sistemul se face dupa posibilitatile jucatorilor nu dupa cum viseaza un sef sau altul.

Andrei Vajna II spunea...

Nu mi se pare ca e nevoie de schimbari radicale sau de vreo desteptare. In momentul de fata trebuie profitat de avansul insurmontabil ce il avem si sa exersam cat mai multe faze si relatii de joc, cu jucatorii de perspectiva.

Nu stiu daca mai putem juca cum jucam inainte, de exemplu pe vremea lui Uhrin. Nu mai avem un Magera sa devieze mingile lungi si nici un Bucur. Popovici parca e altfel, chiar daca e vitezist.

Google+