6 decembrie 2011

Avancronică: Poli - Gaz Metan Mediaș

Se pare că am avut noroc la tragerea la sorți. Nu numai că vom juca acasă, dar am și picat cu cei mai slabi adversari posibili. Uitându-ne pe clasament, Mediașul e cea mai slab clasată echipă dintre cele pe care le-am întâlnit în cupă până acum. (Deși, acum nu mult timp cam toate 3 erau cam la aceeași treaptă)

Gaz Metanul are puține argumente în acest meci. Deși au eliminat o echipă germană puternică în Europa League și au făcut o figură frumoasă, acum se luptă mai degrabă pentru evitarea retrogradării. Mai rău, sunt pe o pantă descendentă, neavând nici o victorie în ultimele 5 etape. Pot produce surprize, speculând greșelile adversarilor, iar golgheterul Bawab e mereu capabil să înscrie, dar au a doua cea mai slabă apărare din campionat, după Mioveni. Au primit câte 5 goluri în 3 partide diferite, două dintre acestea pe teren propriu. Din cele 17 puncte, numai 4 au fost câștigate în deplasare, în 9 meciuri.

Balanța stă să se răstoarne în partea noastră, dar fiind un meci de cupă orice e posibil. Singurul inamic suntem noi. Jucătorii sunt deja cu gândul la vacanță, iar pauza aceasta de 10 zile nu cred că a ajutat deloc. E de ajuns o singură greșeală.

Am totuși încredere în Velcea că îi va motiva pe jucători și va reduce din lipsa de concentrare. E un meci important și pentru el. Pustai a fost de fiecare dată sugerat de fani ca o posibilă soluție pentru banca Politehnicii, astfel că acum poate Velcea să demonstreze că e antrenorul mai bun.

Hai Poli!

Niciun comentariu :

Google+