18 noiembrie 2011

Poli II - ACS Recaş 0:2 (0:2)

Recașul s-a dovedit a fi o nucă prea tare pentru tinerii alb-violeți, iar meciul a fost o dovadă a faptului că oricât de bun atac ai avea, fără o apărare ca lumea, în fața unei echipe serioase, organizate nu ai ce face.

Poliștii au început cam timorați și așa a căzut primul gol, în minutul 7. O minge lungă a surprins apărarea dormind, iar Ostafie a ezitat să iasă, oferind oaspeților o ocazie de neratat.

De lăudat e faptul că violeții au intrat în joc și au început să domine un pic partida,
ținând de balon și prin pressing. Apogeul acestei perioade bune s-a concretizat prin marea ocazie a lui Szalkai din minutul 13. Ganea a făcut o fentă frumoasă la mijloc și l-a lansat cu o minge lungă pe mijlocașul stângă. Din lateral acesta a șutat din voleu la colțul lung, dar n-a băgat destul exterior, mingea scurgându-se pe lângă.

Oaspeții au reintrat în joc, profitând de șubrezenia apărării noastre, iar pe final au majorat scorul. Mingea a stat în careul nostru, unde se aflau mai mulți jucători nemarcați.

Repriza a doua a fost foarte stearpă, recășenii preferând să controleze subtil meciul și să anihileze orice atac violet. Puteau în vreo 3 rânduri să și marcheze, cea mai mare ocazie fiind chiar la ultima fază, când un jucător a scăpat singur cu portarul, dar s-a pierdut cu firea, Ostafie furându-i in extremis mingea din vârful ghetei.

De cealaltă parte, unde Silaghi i-a luat locul lui Ganea, ocaziile nu au mai apărut până pe final pentru Poli II, când celălalt "veteran" al echipei, Popa, a recuperat la centru, a pasat mai departe la Silaghi, care l-a lansat pe Velici, dar șutul acestuia din unghi a fost blocat de portar.

După această înfrângere se pot trage destule concluzii. În primul rând, apărarea este punctul slab și probabil că nici unul din cei care au intrat azi nu vor ajunge la echipa mare, poate doar Zaluschi când vor fi probleme de lot. Ceilalți jucători, dintre care pe unii i-am lăudat, și-au arătat limitele. Boștină, deși golgheter, nu e aproape deloc de folos în fața unei echipe cu o apărare solidă. Lipsa de tehnică îl trădează. Szalkai, deși foarte activ, a avut când una bună, când una slabă. Și Popa a fost oscilant, dar la el și la Ganea se vede experiența. Practic de la ei pornesc fazele periculoase. Ultimul mi s-a părut și cel mai bun de la noi, dar nu știu de ce a fost schimbat. Silaghi e unul din cei de care mi-a plăcut cel mai mult sezonul acesta, dar atunci a jucat mijlocaș dreapta, nu central ca acum. În ultima vreme n-a mai apărut în prim plan. Azi, de exemplu, a fost în media echipei, un pic fricos, jucând un pic prea în spate. O fi postul de vină. Pare un jucător polivalent (a jucat și atacant), are și talent, rămâne de văzut pe viitor. Tot la mijloc, datorită absenței lui Dobricean, a fost promovat Artean, care a mai jucat pentru Poli II sezonul acesta, dar cred că niciodată titular. Mi-a plăcut, s-a zbătut, valoric cred că e la fel de bun ca Dobricean, dar nimic spectaculos deocamdată. Velici, care a absentat sezonul acesta pe motive disciplinare din ce am înțeles, trebuie să arate mai mult ca să compenseze.

Cam așa văd eu lucrurile în acest moment. Om vedea ce va fi din primăvară.

Niciun comentariu :

Google+