5 noiembrie 2011

Poli - FC Argeş 3:0 (2:0)

Ca la carte azi, în compania vecinei noastre de clasament! Alb-violeţii au defilat şi au învins fără emoţii într-un meci în care, din nou, scorul putea fi mult mai sever decât o arată rezultatul final. Toţi atacanţii de drept au marcat, dar mai important este că momentumul echipei se menţine şi, să sperăm, ne va fi suficient până la finalul acestui an.

Poli a început sus partida şi a reuşit să deschidă scorul încă din minutul 9. Atunci, Curtean l-a deschis pe Axente în centru şi vârful nostru a şutat din prima, cu stângul, la colţul lung, fără şanse pentru portarul advers. Presiunea la poarta oaspeţilor a continuat, şi după câteva tentative de la distanţă, a avut loc şi desprinderea, în minutul 24. Tot de la Curtean a plecat faza pe stânga, acesta a intrat în careu, a pasat în centru, mingea a fost deviată de un jucător advers şi a ajuns la Ricketts, care a marcat cu poarta relativ goală. De abia după această reuşită au mişcat puţin şi argeşenii, trecându-şi în cont cam trei bune ocazii pe final de repriză. Mai întâi renumitul Rover Cârstea a profitat de intercepţia ratată a lui Scutaru, i-a luat faţa lui Ilie şi a şutat din careu, dar Lepmets a fost la post, respingând cu piciorul. În minutul 34, acelaşi Cârstea l-a pus la grea încercare pe portarul nostru, dar estonianul a fost din nou atent şi a respins în corner. Faza care a urmat a fost una confuză, finalizată cu un şut peste al oaspeţilor, dar trei jucători polişti s-au trezit pe jos după ciocniri în careu. În ciuda acestor momente mai bune ale oaspeţilor, tot Poli a dominat partida, a mai avut o liberă parată de către portar a lui Dobricean, numai că mari ocazii nu ne-au mai parvenit până la pauză.

Nimic nu s-a schimbat în mitanul secund, astfel că golul trei plutea, de-a dreptul, în aer. După mai multe faze fixe care nu au adus mare lucru în materie de şanse de gol, a venit în sfârşit reuşita cu numărul trei, în minutul 65. Tot de la excelentul Curtean a pornit faza, acesta lasându-l pe Sepsi în marginea careului, fundaşul nostru a pasat perfect către Goga, aflat mai retras în interiorul careului, şi după o fentă, acesta a şutat cu sete, sub bară! Din păcate, acelaşi Goga nu a fost la fel de inspirat în cel puţin trei alte faze până la finalul meciului. Întâi a recepţionat o centrare ideală de la Chiş, dar din centrul careului şi complet liber, poate doar uşor jenat de Axente, a trimis pe lângă. Tot din interiorul careului şi tot Goga nu a reuşit să reia înspre poartă câteva minute mai târziu, şi la un doi contra unu cu portarul pasa trimisă de el nu a ajuns la Popovici. Au mai fost câteva semi-oportunităţi, cu un ofsaid la limită al lui Goga pe stânga, două faze judecate neinspirat de Popovici, şi o lovitură de cap a lui Mera la un conrer fix pe portar, dar trebuie oricum să fim mulţumiţi cu prestaţia convingătoare de astăzi a băieţilor.

Au fost mai mulţi remarcaţi astăzi, începând cu Lepmets, care a parat trei şuturi periculoase, şi continuând pe axa Gorobsov-Curtean. Cred că aceştia au fost cei mai buni jucători de pe teren, poate împreună cu Sepsi şi Mera, dar nici prestaţia celorlalţi nu a fost una proastă - doar ceva mai puţin strălucitoare. Cei trei marcatori au fost solizi, dar în timp ce Axente şi Ricketts nu au mai avut mari ocazii de a înscrie, Goga şi-a regăsit cam des capul plecat după faze promiţătoare care nu au fost convertite în gol. Totodată, primii doi s-au încurcat între ei de câteva ori, iar Axente în continuare nu a găsit momentul ideal în care să dea drumul la minge. Oricum, acest al doilea gol în tot atâtea meciuri denotă că se află totuşi pe un drum mai bun.

Solizi au mai fost şi Dobricean cu Ilie, juniorii de azi, şi nici Fuchs nu mi-a părut mai prejos după ce a intrat pe teren. Chiş, introdus şi el cu destul timp rămas din meci, nu a fost foarte prezent, dar a reuşit şi aşa să ofere acea pasă de gol neconvertită de către Goga. Mai puţin impresionant a fost azi Scutaru, care a ratat intervenţia în vreo trei faze periculoase, chiar dacă a avut şi momente în care a fost decis. Se iartă însă, la ce sezon fără cusur a făcut până acuma.

Momentul e, deci, unul bun. Şansa l-a ajutat pe Velcea să scoată o verigă slabă din echipă, Dăruială, şi să găsească o configuraţie care dă un randament mai bun per ansamblu. De remarcat ce jucător de calitate s-a dovedit a fi Gorobsov şi ce schimbat la faţă se prezintă Curtean!
Important este să menţinem atitudinea actuală, care mie îmi pare definită de un sentiment de plăcere pentru fotbal.

Bravo Poli!

Poli: Lepmets (6,5) - Sepsi (6,5), Ilie (6), Scutaru (5,5), Mera (6) - Ricketts (6,5), Gorobsov (6,5), Dobricean (6), Curtean (7) - Goga (6), Axente (6,5)

Schimbări:

Fuchs (6) pentru Dobricean (min 61)
Chiş pentru Ricketts (min 66)
Popovici pentru Axente (min 80)

8 comentarii :

Andrei Vajna II spunea...

De ce esti asa de rau cu Daruiala? Nu e ca si cum din cauza lui juca echipa asa slab, cum nici din lipsa lui nu joaca asa bine.

Stefan Carpanu spunea...

Probabil, dar in esenta e de laudat faptul ca s-a ajuns la schimbare, ca de cand a iesit Daruiala din schema au avut ocazia sa joace trei alti juniori care nu o faceau inainte fiindca era mult mai dificil sa fie introdusi. Nu e ceva personal cu Daruiala.

Rulajul mai multor tineri in echipa mare ar trebui sa fie unul din principalele obiective ale sezonului in perspectiva unui viitor (daca e sa credem in el). Mie mi se pare evident ca Dobricean arata altceva acuma decat arata in liga a 3-a, chiar daca are erori in joc samd. Precum am mai zis de nenumarate ori, cred ca e esential ca jucatorii de la Poli II sa vada ca au o sansa realista de a ajunge la prima echipa.

Andrei Vajna II spunea...

Mda... dar Iancu anunta ca la iarna va aduce jucatori de perspectiva...

Stefan Carpanu spunea...

Daca jucatorii de perspectiva sunt Ronel si Eurica, atunci sunt de acord.

Anonim spunea...

Gorobsov in crestere la fiecare meci.Cred ca va deveni nr1 la Poli.Sper ca il vor cumpara.Curtean tot mai brazilian.Ce arata din cand in cand este incantator, jocul si executii in viteza ceva de necrezut acum cateva luni cand practic dormea pe teren sau era invizibil.Imi place Dobricean pentru jocul sau inteligent.Nu stiu de ce e asa de egoist A.Popovici.Chiar daca esti varf mai trebuie sa pasezi .Echipa trebuie sa castige.Cred ca VV nu i-a explicat destul jocul colectiv.

Stiri fotbal spunea...

A fost un meci frumos :)

Mihai spunea...

Avem optiune de cumparare la Gorobsov ?

Stefan Carpanu spunea...

Am auzit ca da, dar nu stiu cu siguranta.

Intrebarea principala e daca avem drept de promovare.

Google+