19 noiembrie 2011

Poli - Arieșul Turda 3:0 (1:0)

Minim de probleme astăzi, pe lângă temperatura ambientală, în această penultimă etapă a turului ligii secunde. Lanterna roșie a seriei noastre s-a apărat compact aproape o jumătate de oră, dar apoi a cedat, și după eliminarea unui jucător în repriza secundă, orice speranță de a obține ceva din meci a fost năruită. Mai mult, cu această victorie la scor, Poli a preluat poziția de lider grație unui golaveraj superior și s-a distanțat la nouă puncte de poziția a treia.

Începutul partidei nu a fost unul furtunos, cu alb-violeții controlând desfășurările de pe teren. De abia în minutul 15 am avut parte de o primă ocazie, Goga recepționând o pasă lungă, preluarea nu l-a servit prea bine, dar tot a rămas singur cu portarul, unghiul mai puțin propice nepemițându-i o finalizare sănătoasă pe poartă. Frigul a pus stăpânire pe atmosfera de pe Dan Păltinișanu în minutele următoare, cel puțin până la reușita lui Curtean. Aceasta a avut loc în minutul 28, când Axente a instat pe stânga pentru o minge, a ajuns s-o centreze și grație unei devieri balonul a ajuns la Curtean, care a finalizat simplu pentru primul gol al zilei. La scurt timp după deschiderea scorului, oaspeții au fost aproape de un autogol spectacol, Thiandoum trimițând cu capul spre poartă o centrare de pe dreapta, doar reflexul portarului reușind să mențină temporar proporțiile scorului. Până la pauză nu s-a mai întâmplat mare lucru, cele două faze mai periculoase ale alb-violeților fiind prea puțin periculoase, întâi deoarece Axente nu l-a deschis pe Fuchs în poziție ideală și apoi deoarece o fază bună a fost redusă la un șut de la distanță a lui Poparadu, care chiar dacă a fost un șut sănătos, nu s-a ridicat la potențialul acțiunii.

Mitanul secund a început practic cu eliminarea lui Thiandoum, pentru al doilea galben ca urmare a unei întrări urâte la Mera, astfel că misiunea noastră a fost ușurată. Din păcate noi am continuat să ne facem meciul greu, căci și după ieșirea neinspiratului Axente, cel care i-a luat locul, anume Popovici, s-a remarcat imediat prin două ratări chiar monumentale. Întâi, după o pasă ideală a lui Tameș peste apărare, atacantul alb-violeților a reluat foarte slab cu stângul, mult pe lângă, din poziție de singur cu portarul, și apoi tot Popovici, lansat pe stânga, a intrat adânc în careu, dar tot din poziție foarte bună a șutat slab, direct în brațele portarului. Golul desprinderii avea să vină de abia în minutul 72, la o contră pornită de la Gorobsov, care a urcat până în jumătatea adversă, a făcut un schimb de pase cu Popovici, apoi i-a lăsat mingea lui Goga în careu, acesta a făcut o fentă și a tras puternic, direct în plasa porții adverse! La doar două minute a urmat golul trei, o pasă excepțională în diagonală a lui Gorobsov (din ce am văzut eu) l-a găsit pe Fuchs, acesta a trecut de portar din preluare și a trimis liniștit mingea în poarta goală. Putea să fie și mai mare scorul, numai că în minutul 85, Sepsi a centrat în forță în fața porții și Ricketts s-a înălțat, a lovit cu capul, dar mingea a mers în bară, apoi tot Ricketts a finalizat moale singur cu portarul, iar la chiar ultima fază a partidei mingea a ajuns la Popovici, care din poziție bună nu a fost nici de această dată cumpătat, și a trimis din prima peste.

Per ansamblu, un meci solid, fără emoții, în fața unei echipe net inferioare, fără loc de prea multe alte comentarii. Apele tulburi de la club nu au părut să afecteze prea mult echipa, evoluția jucătorilor fiind la nivelul la care am ajuns să ne așteptăm de la ei. Dacă Lepmets a avut o zi fără stres, linia de fund a muncit ceva, majoritatea bine, mai puțin Ilie, care a avut câteva scăpări și s-a ales și cu un cartonaș galben.
La mijloc, Gorobsov a fost imperial, în nota ultimelor sale meciuri, fiind excelent la recupare și foarte precis la distribuția paselor. Alături de el, Poparadu a strălucit mai puțin și a încasat la rândul său un galben, inutil. Fuchs, al doilea junior al zilei, nu mi s-a părut foarte în largul lui pe flanc, nu a fost mereu în joc, dar a reușit să marcheze, ceea ce ar trebui să-i dea încredere pentru ultima partidă a turului. De cealaltă parte, Curtean a muncit mult, a înscris, și a fost determinat de-a lungul întregii partide, deci merită în continuare vorbele bune pe care le tot primește de câteva etape.
Axente, pe lângă că și-a pus în cap suporterii de la tribuna a II-a după un gest mai puțin civil, a avut totuși o reușită astăzi, chiar dacă în rest n-a prea știut când și cum să dea drumul la minge. Alături de el, Goga nu a părut să combine prea grozav cu nimeni, trimițând pase mereu pe alte culoare decât unde trebuia, dar a fost mult mai implicat în joc și a reușit să marcheze un gol frumos.

Dintre cei intrați, Popovici și-a auzit câte ceva din tribune, după ratările sale incredibile, și stau să mă întreb de ce nu reușește să fie mai cumpătat și mai concentrat în fața porții, alegând mereu opțiunea unor șuturi nepotrivite în situații perfecte - și azi, și etapa trecută. E mare păcat, fiindcă astfel își va pecetlui soarta de jucător de liga secundă, ceea ce este sub potențialul său.
Tameș a revenit după accidentare și a fost bun în momentele de superioritate totală ale alb-violeților, astfel că se va pune cu siguranță întrebarea cine să fie colegul lui Gorobsov pentru meciul de cupă, el sau Poparadu.
Ultimul intrat, Ricketts, a avut șansa sa de a marca, dar a stat prea puțin pe teren pentru a avea o impresie clară asupra evoluției sale de astăzi.

În rest, ne rămâne doar să sperăm la o victorie de final de tur în meciul de la Râmnicu Vâlcea și să privim către jocul de cupă din decembrie.

Bravo Poli!

Poli: Lepmets (6) - Mera (6), Scutaru (6), Ilie (5,5), Sepsi (6) - Fuchs (6), Poparadu (5,5), Gorobsov (6,5), Curtean (6,5) - Axente (5,5), Goga (6,5)

Schimbări:

Popovici (5) pentru Axente (min 55)
Tameș (6) pentru Poparadu (min 60)
Ricketts pentru Goga (min 82)

Niciun comentariu :

Google+