9 noiembrie 2011

Final tare pentru Poli II

Lucrurile stau foarte strâns în C5. Recașul e pe primul loc cu 24 de puncte, la egalitate cu Beiuș, după ce i-au spulberat etapa trecută cu 5-0. Următoarele locuri se distanțează fiecare la câte un punct față de cel din față: Millenium Giarmata, Autocatania Caransebeș, FC Școlar Reșița care tocmai a luat fața echipei secunde a Politehnicii, apoi CFR Simeria la egalitate cu Poli II, deși îi bătusem cu 3-1, și, în fine, FC Hunedoara și Jiul Petroșani la egalitate cu 19 puncte. Așadar, 9 echipe înșirate de-a lungul a numai 6 puncte, dar, ce-i drept primele patru echipe au fost cam aceleași pe tot parcursul turului, în diferite permutări.

Pentru Poli II finalul a început practic de acum 2 etape, când au ratat victoria în fața Caransebeșului chiar în ultimul minut de prelungiri. Apoi a urmat înfrângerea de acasă în fața "școlarilor" din Reșița, iar cele două echipe se află acum în fața violeților. Dar ce urmează va fi și mai greu, pentru că Poli II va întâlni tocmai cele trei echipe aflate acum pe podiumul clasamentului. Întâi se vor deplasa la Beiuș, apoi vor primi vizita actualului lider - Recașul, pentru ca turul să îl încheie în deplasare la Millenium Giarmata, deși am impresia că aceștia joacă chiar în Timișoara, pe terenul CFR.

În urma acestor meciuri, Poli II poate să țintească spre primul loc, dar poate că se va consolida undeva la jumătatea clasamentului. În opinia mea, resurse sunt și chiar ar trebui ca obiectivul să fie primul loc, deoarece e nevoie ca echipa a doua să progreseze. Dacă echipa mare va juca în prima ligă, atunci e foarte posibil să se aducă jucători noi sau să mai revină unii. De altfel, Iancu a și anunțat că la iarnă va aduce câțiva "tineri de perspectivă". În aceste condiții va fi foarte greu pentru tinerii de perspectivă de la Poli II să își găsească loc la echipa mare și să progreseze. Și sunt tot mai mulți care vin din urmă și care nu vor mai avea loc. Promovarea echipei secunde ar ridica mult nivelul la care vor trebui să aspire aceștia. Practic, ar lua locul primei echipe din sezonul acesta și nu cred că s-ar prezenta cu mult mai slab.

Niciun comentariu :

Google+