27 noiembrie 2011

CSM Râmnicu Vâlcea - Poli 0:1 (0:0)

Meci dificil pentru Poli în ultima partidă a turului, în compania unui adversar care a dat tot ce a avut mai bun pe teren. N-a fost destul pentru a ne priva de vicotrie, dar suferința din prima repriză, în care alb-violeții au beneficiat de o singură ocazie, pe final, și puteau primi gol în două rânduri, ar trebui să dea de gândit celor înzestrați cu această aptitudine.

Forcingul de debut al gazdelor a fost unul nebănuit și a culminat cu o bună ocazie în minutul 8, când Scutaru a fost fentat de un atacant advers, acesta din urmă a intrat în careu și a tras din unghi, Lepmets reușind să respingă. Chiar dacă jocul s-a echilibrat după un sfert de oră și Poli a început chiar să-l controleze, tot vâlcenii au fost foarte aproape de gol în minutul 23. Atunci, Ilie a pierdut un duel la cap pe care nu trebuia să-l piardă, a urmat un șut la poartă parat de Lepmets, mingea a revenit unui alt jucător al gazdelor în careu, acesta a tras către gol și doar prezența lui Scutaru pe linia porții ne-a salvat de o reușită sigură. În tentativa de a dezmorți jocul adormit și inexact al alb-violeților, Velcea l-a introdus pe Tameș încă dinainte de finalul reprizi, în locul lui Chiș. Fără pic de inspirație ofensivă și doar cu Ricketts încercând câte ceva pe dreapta, Poli a beneficiat totuși de o bună șansă în minutul 43, când mingea a ajuns la Goga după un corner, dar deși situat ideal în interiorul careului, golgheterul nostru a tras mult pe lângă. O execuție care a sintetizat efortul echipei în primele patruzeci și cinci de minute.

Jocul s-a schimbat însă în mitanul secund, alb-violeții fiind aproape de gol imediat după reluare, o minge protejată de Curtean ajungând la Ricketts, numai că și canadianul a finalizat sub așteptări. Dominarea noastră tot mai autoriară a dus la o nouă ocazie în minutul 61, când Sepsi a fost lansat de către Curtean, a trecut de un fundaș, dar a tras în plasa laterală dintr-o poziție favorabilă. Introducerea lui Axente, câteva minute mai târziu, s-a dovedit inspirată, căci la chiar prima atingere serioasă a balonului, acesta a trimis cu capul spre gol, la un corner al lui Dobriceanu, dar un jucător advers a scos de pe linia porții. Partida a fost tranșată la faza din minutul 71, când Ricketts a primit o minge pe dreapta, a șutat în bară, balonul i-a revenit lui Axente poziționat bine, și acesta l-a împins în poarta goală din doar câțiva metri. Culmea, chiar înainte de gol a înscris și Mera, la o fază la care s-a dat ușor fault la portar, dar în final nu avea să mai conteze. În ciuda unor tentative inițiale, printre care și o minge scoasă la limită de Lepmets, gazdele s-au debusolat pe final, numai că nici Poli nu a reușit să mai înscrie golul care ne-ar fi readus pe prima poziție, Fuchs și Axente încerându-și fără succes norocul de la marginea careului.

S-a dovedit a fi suficient jocul prestat în această după-amiază, chiar de nu a fost unul prea bun, astfel că la final de tur ne găsim la egalitate cu Bistrița, pe locul doi la golaveraj, și cu un avantaj de zece puncte față de urmăritoare. Ce se va întâmpla în clasament până la retur nu avem cum să știm, dar să sperăm că vom începe anul viitor cu același număr de puncte cu care l-am terminat.

Ca și evoluții, îl remarc în primul rând pe Lepmets, care a fost decisiv azi cu patru intervenții cheie. Pe lângă cele deja menționate, estonianul a avut și o ieșire foarte inspirată până aproape de mijlocul terenului, care a curmat din fașă o posibilă ocazie de unu la unu. Apoi, Ricketts a fost foarte bătăios și a lucrat practic faza golului, fiind probabil cel mai inspirat jucător de câmp. Axente, Sepsi, Scutaru și Mera au fost și ei peste medie, în timp ce Gorobsov, Tameș, Chiș și Dobricean, deși de multe ori prezenți în joc, nu s-au evidențiat prea mult. Dezamăgitori Goga și Curtean, a căror prestații au fost destul de iritante, chiar dacă au încercat câte ceva, fără mare succes însă.

Felicitări echipei totuși pentru victorie și un tur de campionat care, la final, s-a dovedit a fi suficient de bun, în ciuda obstacolelor întâmpinate de-a lungul ultimelor luni. Mai un mare hop în unsprezece zile și putem să ne concentrăm speranțele la rezolvarea problemelor administrative de la Poli.

Poli: Lepmets (7) - Mera (6), Scutaru (6), Ilie (5,5), Sepsi (6) - Chiș (5), Gorobsov (5,5), Dobriceanu (5,5), Curtean (5) - Goga (5), Ricketts (6,5)

Schimbări:

Tameș (5,5) pentru Chiș (min 38)
Axente (6,5) pentru Curtean (min 63)
Fuchs pentru Dobriceanu

Un comentariu :

Anonim spunea...

Jucatorii nostri erau deja in vacanta.Nu stiu cum ii va motiva VV pentru dificilul meci cu Gazu care va juca cu ardoare si in vana caci mai disputa cel putin un meci oficial.Nesiguranta clubului, perspectiva unor jucatori etc fac ca pe ansamblu sa nu mai actionam ca un grup ce isi doreste performanta.Daca cu fizicu stam bine cu psihicu suntem la pamant.Ne trebuie in cele zece zile ramase o injectie de perspectiva clara.

Google+