21 octombrie 2011

Poli - Chindia Târgovişte 1:0 (0:0)

Cu numărul spectatorilor din tribune echivalent cu un ansamblu modest de nuntă, alb-violeţii au avut destule dificultăţi la construcţie azi, într-un meci cu o linie de mijloc complet improvizată. Totuşi, în ciuda unui arbitraj de-a dreptul iritant, Poli a controlat partida şi a ratat mai toate marile ocazii ale meciului.

Din păcate, nu am avut parte de o primă repriză care să dezmorţească spiritele suferinde de pe Dan Păltinişanu, echipa lăsând impresia că încearcă în primul rând să se cunoască pe sine. Cu mijlocul alcătuit din Chiş, Gorobsov, Dobricean şi Sandu, nici nu e de mirare, căci singurii care au evoluat niţel împreună au fost primii doi - şi nici aceia prea mult. Prima şi cea mai mare ocazie a reprizei întâi ne-a aparţinut în minutul 12, Rickets găsindu-se central în mijlocul careului, dar de teama unui şut cu stângul, a ales un exterior nesănătos cu dreptul, care a trecut pe lângă poartă. Sandu a mai încercat poarta câteva minute mai târziu, cu un şut de la distanţă, dar nici el nu a nimerit ţinta, înainte ca jocul să decadă într-un anonimat de neapreciat. De abia în minutul 30 s-a mai manifestat o fază de poartă, de această dată a oaspeţilor, care au executat o liberă prin fostul nostru jucător, Sorin Rădoi, şi mingea trimisă de acesta a fost scoasă excelent de către Lepmets din preajma vinclului. Poli a replicat oarecum cinci minute mai târziu, Chiş trimiţând o centrare foarte interesantă, dar Ricketts a ratat de puţin contactul cu mingea, aceasta fiind trimisă de un fundaş spre propriul portar - chiar de nu fără emoţii.

Mitanul secund a fost, per total, ceva mai bun. A început practic cu o şansă de gol, în minutul 52, când Dobricean a centrat din liberă şi Mera, am impresia, a trimis de puţin peste. S-a dovedit a fi faza premergătoare golului, căci în minutul 55 Gorobsov a făcut o recuperare foarte bună la centru, l-a lansat pe Chiş pe dreapta, acesta a centrat lung către poziţia în care se afla Sandu, iar acesta a făcut ceea ce trebuia şi Ricketts să facă, a plasat mingea cu piciorul mai slab la colţul lung, învingându-l pe portar, pentru primul său gol în tricoul Politehnicii. Oaspeţii au avut o fază periculoasă în minutul 63, dar Lepmets a fost pe fază, înainte ca alb-violeţii să fie aproape de golul doi, acelaşi Sandu trimiţând o centrare pe fruntea lui Zăgrean, acesta trimiţând cu capul, numai că mingea a lovit bara şi a căzut pe linia porţii. În timp ce adversarii noştri au mai creat oareşce pericol la faze fixe, căci am suferit astăzi la capitolul degajări, Poli a reuşit să dezvolte o acţiune "prototip", să-i zicem, din care ar fi frumos să vedem mai multe: Sandu l-a deschis pe Sepsi cu un călcâi, acesta a intrat în careu, i-a pasat lui Axente, dar vârful nostru a avut ghinionul de a nimeri doar bara! După ce Rădoi a ratat complet o reluare, la una din respingerile greşite menţionate, Gorobsov a mai încercat poarta din două libere, pe final de partidă, numai că în ciuda unor execuţii curate, nu a pus mare pericol portarului advers. Chiar înainte de final, Sandu a fost accidentat urât şi a trebuit dus la ambulanţă, la o fază ignorată de arbitru, dar aşa-i viaţa în liga secundă, ne rămâne să sperăm că nu vom sălăşlui mult pe aici.

E bine că am reuşit să câştigăm astăzi, un meci încrâncenat, în condiţii dificile - atât fizic, cât şi psihologic. Urmează meciul de cupă cu Steaua, de la care ne rămâne să sperăm la cât mai bine, dar rămâne de văzut cu ce formulă va alege Velcea să abordeze această partidă.

Dacă în prima repriză mai nimeni nu a ieşit pozitiv în evidenţă, exceptând parada lui Lepmets, în repriza secundă au evoluat încurajator mai mulţi jucători. Primul care trebuie menţionat este Sandu, decisiv astăzi, şi care a mai fost implicat în două faze de gol. O alegere inspirată a lui Velcea, deşi am impresia că exact în momentul marcării golului, acesta era pe cale să-l schimbe. Oricum, a ieşit bine, şi să sperăm că accidentarea lui Sandu, folosit şi în poziţia lui naturală de mijlocaş stânga, nu e una gravă.
O altă titularizare surpriză a fost cea a lui Dobricean, o alegere puţin ciudată poate, iar micul mijlocaş s-a străduit să lase o impresie bună, numai că nu ieşit din rând. E greu de zis cine ar fi putut fi preferat în locul său, poate doar Belu pe flanc şi titularizarea lui Poparadu la mijloc, proaspăt revenit după accidentare. Nu e însă ca şi cum opţiunile evidente se înghesuie pe tuşă pentru al doilea post la mijloc, şi înlocuitorul său Jitaru evoluând în aceeaşi notă.

Ca şi generalităţi, apărarea a fost destul de în ordine, cu un plus pentru Sepsi şi un minus pentru Ilie. Am impresia că acesta din urmă nu a dat mai nicio pasă bună şi a părut mereu nesigur în intrevenţii. Mera şi Scutaru, în ciuda unor mici scăpări, s-au descurcat la nivelul aşteptat de la ei, iar Lepmets a fost decisiv de două ori, dar a şi respins slab la două cornere.
La mijloc, Chiş a avut câteva faze bune, printre care şi centrarea de la gol, numai că nu mi s-a părut mereu inspirat. Pe de altă parte, înlocuitorul său Popovici, a avut o singură acţiune notabilă cât a stat pe teren. Gorobsov, ca şi Sandu la o adică, a avut o primă repriză dezolantă, doar pentru a evolua mult mai bine în partea a doua a jocului. E clar că cel puţin pentru liga secundă, este un jucător foarte util echipei noastre.
Ambii atacanţi au fost dezamgăitori. Chiar de Ricketts a depus mult efort, ratarea din debutul partidei nu e genul de ratare permisă, în timp ce Zăgrean nu s-a prea simţit - dar a ratat şi el golul dintr-o poziţie bună. Axente, introdus pentru cel din urmă, a părut ceva mai prezent în joc, numai că şi el te face să te întrebi, cum şi de unde pot marca atacanţii noştri?

Nu ştiu ce-ar mai fi de zis. Bravo Poli, pentru cele trei puncte!

Poli: Lepmets (6) - Mera (5,5), Scutaru (5,5), Ilie (5), Sepsi (6) - Chiş (6), Dobricean (5,5), Gorobsov (6), Sandu (6,5) - Ricketts (5,5), Zăgrean (5)

Schimbări:

Popovici (5) pentru Chiş (min 60)
Axente (5,5) pentru Zăgrean (min 66)
Jitaru pentru Dobricean (min 72)

3 comentarii :

Andrei Vajna II spunea...

Ciudat, dar sunt multumit de acest meci, la care in prima repriza era sa adorm in ciuda frigului de afara!

Arbitrajul a fost foarte enervant, are o mare parte din vina pentru calitatea jocului, iar pe final a fost si tendentios. Inainte de accidentarea lui Sandu a fost o faza identica, dar atunci a fluierat fault la Sepsi. Sper sa nu avem parte de asa ceva prea des...

Stefan Carpanu spunea...

Exact, faultul ala dat la Sepsi a fost de neinteles, ca apoi sa nu dea nimic la Sandu.

Anonim spunea...

Insfarsit apuca F.Sandu sa joace.Dupa ce i-a cumparat scump de la Otopeni pe Sandu si Cojocnean pe ultimul, ilustrisima conducere l-a dat aproape gratis la Cluj.Ma asteptam cu F.Sandu sa aiba o solutie asemanatoare fara sa tina seama ca acesti jucatori au fost printre cei mai buni ai generatiei lor.Trebuie sa ai rabdare cu accidentarile, jucatorii sunt oameni se refac mai greu nu sunt roboti ,schimbi cipul si gata a luat-o din loc.Sper ca in curand F.Sandu sa-l faca uitat pe adormitul de Curtean si sa-si probeze talentul ca mijlocas stanga chiar daca poate juca si fundas.

Google+