25 septembrie 2011

Poli - Severin 2:1 (2:0)

Așa cum era de așteptat, egalitatea de puncte din clasament, nu s-a văzut și pe teren, Poli controlând aproape tot meciul. Primele ocazii au venit în urma unor lovituri libere, întâi Goga, apoi Tameș, dar portarul s-a opus. La un moment dat, parcă l-am văzut pe Mansour în teren, dar de fapt era doar Ricketts cu o foarfecă, pe lângă poartă. Momentul cheie al meciului a avut loc în minutul 22, când un severinean primea al doilea galben, pentru o simulare, la doar 6 minute după primul avertisment. În 10 oameni, aportul ofensiv al oaspeților a fost redus aproape la zero. Ei nu au reușit să mai pătrundă în careul nostru, reușind doar două șuturi de la distanță, foarte ușoare pentru Lepmets.

A fost bine pentru noi că am înscris repede după aceasta și nu le-am oferit ocazia să se îngrămădească în apărare. Goga a executat o lovitură liberă de la 25 de metri, lateral dreapta față de poartă, plasat și pe jos, la care portarul a avut un plonjon întârziat, neputând să mai scoată mingea din drumul ei spre poartă. Poli și-a continuat jocul bun, cu combinații și acțiuni pe flancuri. Pe finalul reprizei, Ricketts a pătruns pe dreapta și, viclean, a încercat să-l păcălească pe portar la colțul scurt, acesta fiind ieșit puțin pentru o centrare, dar a reacționat bine. Tot Ricketts avea să-și treacă în cele din urmă numele pe lista marcatorilor, cu puțin înainte de pauză. Tameș l-a deschis pe Dăruială pe dreapta, iar acesta le-a arătat colegilor cum se dă o centrare perfectă, în urma căreia canadianul a înscris cu capul - o fază școală.

Repriza a doua a început bine pentru noi, cu o centrare a lui Curtean, Zăgrean reluând cu exteriorul sau călcâiul, nereușind să-l păcălească pe portar. Jocul s-a mai calmat, însă, dar tot am mai avut ocazii mari de a marca. Întâi Curtean a tras din lovitură liberă puțin pe lângă vinclu, apoi Ricketts a nimerit transversala, în urma unei centrări a lui Zăgrean.

În schimb, severinenii au reușit să înscrie în minutul 68 din lovitură liberă, cu o execuție foarte frumoasă, sub bară, de la 25 de metri. Se mai întâmplă. În mod normal la cum decurgea jocul nu aveau de ce să fie probleme, numai că nu am reușit să ne creem ocazii de gol, pentru că Velcea a dat complet peste cap ofensiva, introducându-l pe Axente în locul lui Zăgrean, apoi scoțându-l și pe Ricketts și permutând de fiecare dată jucătorii în teren. Astfel, n-am mai avut nici o ocazie importantă, în schimb, puteam din nou să primim lovitura fatală pe final, când Lepmets a ieșit cam neinspirat. Mingea lobată a trecut, însă, pe lângă poartă, astfel că am răsuflat ușurați.

Totuși, a fost un meci bun prestat de violeți, chiar de adversarul s-a dovedit a fi doar un bun partener de antrenament. Probabil şi fără omul în minus, jocul ar fi fost unul asemănător. Se vede că pasele încep să curgă din ce în ce mai bine. Nu ne mai precipităm în fața careului și încercăm să găsim breșe. Astfel, Ricketts și Zăgrean au fost foarte buni în atac, fiind prezenți în joc și pe lângă fazele de poartă. În schimb Axente nu reușește nici măcar să finalizeze cum trebuie mingile pe care le primește. Dăruială a avut momentul său de glorie cu o pasă de gol, dar în rest a avut câteva momente de nesiguranță, dar nimic grav. De ceilalți nu sunt prea multe de spus, evoluția lor fiind cea cu care ne-au obișnuit. Curtean, însă, deși s-a zbătut mult, de multe ori mai mult a încurcat, decât să fie util. Deși se cerea schimbarea sa, Velcea a amânat momentul. Cred că diferența de joc între ultimele 30 de minute și restul meciului e concludentă.

E bună această victorie lejeră și mergem cu mare încredere pentru derby-ul de vineri.

Bravo Poli!

Poli: Lepmets (5) - Dăruială (6), Scutaru (6), Ilie (5,5), Sepsi (6) - Goga (6,5), Poparadu (5,5), Tameş (6), Curtean (5,5) - Ricketts (6,5), Zăgrean (6)

Schimbări:

Axente (4,5) pentru Zăgrean (min 62)
Pătraș pentru Ricketts (min 77)
Rocha pentru Curtean (min 82)

5 comentarii :

Stefan Carpanu spunea...

As fi mers totusi pe un 6 la Daruiala, daca Ilie are 5,5 si n-a dat nicio pasa de gol.

In rest, emotii inutile, ca de obicei. E esential sa invatam sa fim mai precisi la finalizare.

Andrei Vajna II spunea...

Gata, l-am promovat.

Pe stadion parca n-au fost asa mari emotii. Si ratarile au fost mai normale ca deobicei. Avem aproape 2 goluri pe meci. Zagrean si Ricketts merg bine, sper ca pe Axente sa nu-l mai bage pana nu se revitalizeaza complet. Dupa mine, mai important e sa mintem jocul bun pe toata perioada meciului, sa lucram la relatiile de joc si la concentrarea in aparare.

Anonim spunea...

Nu suntem concentrati la finalizare.Tratam cu lejeritate multe faze din meci.Trebuie incercat si noul portar, Lepmets parca nu mai este atat de sigur.Daruiala in progres chiar daca mai face cate o gafa.Cu Axente trebuie facut ceva este total iesit din forma mult mai indicat era sa intre Popovici.Curtean a fost serios tamponat si dupa aceea nu s-a mai vazut.Trebuia schimbat mai repede.Oricum am ratat sansa s-a inscriem mai multe goluri, era o ocazie buna.Problema meciurilor succesive adica miercuri - dumineca ne arata lipsa de prospetime si luciditate dupa efort.Sperante pentru meciul cu UTA unde numai o victorie ne poate multumi.

Andrei Vajna II spunea...

Pai cu Axente a incercat Velcea acuma ceva si s-a vazut ce a iesit. Problema lui Curtean nu e ca nu l-am vazut, ci tocmai ca l-am vazut.... Ambitie are, dar de multe ori greseste sau strica faza. El trebuia schimbat, nu Zagrean.

Stefan Carpanu spunea...

Oricum, in sfarsit niste plusuri la Curtean, deja trei meciuri la rand.

Google+