19 august 2011

Poli - FC Bihor 2:0 (1:0)

Alb-violeții au început bine acest nou sezon, grație nu în mică parte al aportului mai multor titulari de anul trecut. Luchin și Sepsi în apărare, Curtean și Goga la mijloc, chiar și Axente în atac au fost piesele cheie ale partidei, care în ciuda scorului liniștitor nu a fost mereu liniștitoare.

În special prima repriză a fost una dezamăgitoare. Poli a preluat controlul partidei de la primul fluier, dar minutele au tot trecut, fără ca jucătorii noștri să-și creeze vreo ocazie. De legat nu s-a legat mare lucru în jocul ofensiv al alb-violeților, dar și așa Goga, Ricketts și Scutaru au încercat timid poarta adversă. Oaspeții și-au trecut în cont o tresărire, dar Lepmets a ieșit bine să oprească o acțiune periculoasă, chiar înainte ca Poli să deschidă scorul în minutul 21. A fost un gol clasic în simplitatea lui: corner Tameș, cap Scutaru de la colțul lung. Din păcate, reacția echipei după deschiderea scorului a fost una negativă, și deodată așezarea destul de comapctă din teren a devenit un 4-1-4, în care fiecare eroare a lui Scutaru/Tameș îi punea pe oaspeți în atac. Astfel, egalarea putea pica în minutul 41, când un jucător bihorean a recepționat mingea în centrul careului și a trimis cu capul, dar mingea ne-a ocrotit, trecând de puțin pe lângă.

Lucrurile s-au schimbat însă după pauză, când alb-violeții în noile lor echipamente au ieșit mult mai deciși de la vestiare. Șutul spectaculos al lui Tameș din minutul 52 a anunțat golul doi, sosit doar trei minute mai târziu: Ricketts prinde mingea și o împinge către Scutaru, venit lansat, acesta intră în careu, îi trimite lui Axente în centru, de unde atacantul nostru reia spectaculos, din voleu, fără șanse pentru portarul advers! Această reușită i-a moleșit complet pe oaspeți, care nu au mai reușit absolut nimic până la finalul meciului. Poli, în schimb, a început să joace din plăcere, și jocul echipei a fost mult ajutat de intrarea lui Poparadu în locul lui Scutaru. Ricketts a avut o șansă imensă de a marca în minutul 66, în urma unei faze a lui Goga pe dreapta, dar a șutat cu sete din interiorul careului și mingea a fost deviată în corner. În timp ce Luchin controla mai toate baloanele trimise înspre careul nostru, Axente ar fi putut să mai marcheze o dată, dar lovitura sa de cap nu a prins cadrul porții. Finalul i-a aparținut însă lui Goga, care a trimis de trei ori mingea periculos către poartă. Întâi, în minutul 83, deschis bine pe dreapta de către Tameș, am impresia, a lobat mingea către vinclu de unde s-a întins portarul să o scoată. Câteva minute mai târziu, șutul său a fost parat de același portar, mingea i-a revenit și Goga a mai tras o dată, prea slab însă. Rocha și Ricketts au mai avut oportunități de a înscrie în ultimele zece minute, dar nu au prins cadrul porții din poziții bune, astfel că scorul final a rămas cel stabilit la scurt timp de la reluare, dar gustul experienței fotbalistice a fost unul mult mai dulce.

E clar că dacă aceasta ar fi echipa cu care s-ar aborda restul sezonului, Poli ar promova la pas. E însă la fel de clar că Luchin, Sepsi și Goga sunt sortiți plecări. Din considerente de lot, cel mai greu de înlocuit ar fi apărătorii, căci de la mijloc în sus sunt soluții. S-a simțit destul de acut astăzi că echipa asta nu a jucat mult împreună în timpul verii, mai ales Sepsi și Scutaru, cel din urmă reprofilat la închidere, funcționând ceva mai slab în angrenaj. Nu că ar fi jucat prost, doar Scutaru și-a trecut în cont un gol și o pasă de gol, și Sepsi a avut mai multe intervenții prin alunecare executate perfect, dar s-a simțit că e loc de mai bine în felul în care erau poziționați față de colegi.

Luchin a fost cheia apărării, fiind de netrecut practic, în special în repriza a doua. Pe de altă parte, Ilie și Dăruială au avut câteva scăpări grave, în primul mitan, dar ulterior au devenit mai siguri și mai deciși în intervenții. E clar însă că într-un fel joci când ai alături doi jucători de națională și altfel joci când ești flancat de Mera și Sandu. Nici măcar nu e o chestiune de calitate în joc, ci de încredere pe care ți-o inspiră prezența în teren a unor fotbaliști atât de experimentați la un nivel (foarte) ridicat. Din acest motiv îmi fac griji că dacă aceștia pleacă, apărarea va avea mult de suferit, cel puțin în acest tur de campionat, până când se consolidează într-o formulă precisă.

La mijloc nu pot spune că mi-a displăcut cineva, Tameș și Curtean fiind remarcații mei în mod deosebit. Amândoi harnici, combativi, și cu o prezență bună în joc. Goga a fost plasat cam ciudat în postura de mijlocaș stânga, pentru a-i face loc lui Ricketts în atac. Personal aș fi preferat o variantă cu Zăgrean și Goga în fața, Rocha pe stânga și Curtean pe dreapta, mai ales că Ricketts nu pare într-o formă deosebit de bună. Canadianul a fost și jucătorul cu cele mai multe nereușite astăzi, și a ratat un gol ca și făcut, dar măcar a contribuit la golul doi al serii. Axente, în stilul caracteristic, n-a făcut mare lucru, doar a dat un gol spectaculos. Suficient, momentan.

Cel mai surprins am fost de Poparadu, care a avut un calm și o clarviziune nebănuite după ce a intrat pe teren. A fost vizibil faptul că el a jucat aproape mereu titular la mijloc, alături de Tameș, și jocul ofensiv a mers mult mai bine cu el în echipă. Nici Rocha nu s-a mișcat rău, dar a avut parte de puțină susținere din partea lui Sepsi, spre deosebire de maniera în care a jucat cu Sandu, când cei doi au conlucrat bine pe stânga. E clar că e vorba doar de o chestiune de exercițiu, dar aceste mutări care ne pasc în viitorul apropiat vor fi o încercare serioasă pentru echipă în general și Velcea în mod aparte.

Per total, o vineri frumoasă, cu o atmosferă frumoasă și o victorie bine meritată. De apreciat și atitudinea jucătorilor față de galeria la final, care i-a susținut cu obișnuita pasiune pe parcursul partidei.

Foarte interesant de văzut în ce măsură contează orgoliul de a elimina UTA, în meciul de cupă.

Bravo Poli!

Poli: Lepmets (6) - Dăruială (5,5), Luchin (6,5), Ilie (5,5), Sepsi (6) - Curtean (6), Tameș (6), Scutaru (7), Goga (5,5) - Ricketts (5), Axente (6)

Schimbări:

Poparadu (6,5) pentru Scutaru (min 61)
Rocha (6) pentru Curtean (min 70)
Zăgrean pentru Axente (min 77)

4 comentarii :

Andrei Vajna II spunea...

S-a vazut la cei doi juniori ca s-au lovit de atmosfera din liga 2, dar in a doua repriza s-au acomodat repede. Au prins curaj, si au invatat din smecheriile adversarilor. La Poparadu mi-a mai placut ca se baga cu corpul in adversari si era in stare sa-i tina departe. Trebuie sa fie titular.

In prima repriza am observat la un moment dat ca Velcea i-a rotit pe mijlocasi. La un moment dat trecuse Tames pe dreapta, dar cel mai bine s-a potrivit Ricketts, care l-a ajutat foarte mult pe Daruiala in aparare. S-ar putea sa imi schimb parerea despre Velcea.

Sa mai treaca vreo 3 etape, sa vedem cum jucam in deplasare, la ora 11 si cu echipe de mijloc care se inchid, si atunci cred ca putem da un verdict. In lipsa altor evenimente soc, bineinteles...

Pe Popovici sper ca l-au menajat pentru UTA!

Anonim spunea...

Eu am un fix Scutaru,Chitu,Popovici si F.Sandu.Primul a confirmat ca indiferent unde joaca este un luptator desavarsit iar de Popovici numai spun a inscris iar la Poli2 in meciul cu Gloria Arad.Pana nu vedem cine pleaca nu putem spune nimic.Oricum plecarea celor trei asi se va resimti si va trece o perioada pana echipa nu le va mai resimti lipsa.Cheia succesului va fi cat de repede se reface apararea.Ezitarile celor under 21 se vad, dar dupa fiecare meci care-l joaca sper sa fie cat mai putine si fara implicare in tabela de marcaj.
Sa avem incredere si sa fim optimisti ca se construieste o echipa puternica cu resurse locale care va reveni din nou in prima liga pentru a speria pe mitici.

cosmonautul spunea...

Un meci bun...o bucurie pentru noi suporterii.Ramane insa un drum lung pina la final.

Anonim spunea...

Criticile pe care le aduce patronul lui Goga le consider o greseala.Stiu ca sunt banii lui si poate sa zica ce vrea dar ca un superjucator joaca in B si nu in CL este vina patronului.Nu exista alti vinovati .Jucatorii trebuie sa se remonteze psihic dupa ce pe plan sportiv au reusit sa se califice pentru CL iar ca rasplata joaca prin noroiul diviziei B.Toata lumea trebuie sa fie mai calma si intelegatoare cu acesti superjucatori pe care ii mai avem in lot.Exemplul trebuie sa-l dea patronul.

Google+