18 august 2011

Avancronică: Poli - Bihor

După o mult prea lungă pauza, în sfârşit putem avea parte de singurul lucru care contează, şi anume de un meci de fotbal. Chiar dacă multe rămân în continuare incerte, mâine seară vom afla răspunsul la câteva lucruri: câţi suporteri mai sunt interesaţi de Poli şi cam pe unde ne încadrăm între echipele ligii secunde.

E chiar un bine că pornim cu un meci tare acasă, împotriva unei candidate la promovare. Pe de o parte ar trebui să adune mai multă lume la stadion, şi pe de alta o încleştare directă arată adevăratul raport de forţe. Sigur că impresia după primul meci nu oferă o imagine pentru tot campionatul, dar măcar ştim cu ce pornim la drum şi ce avem de îndreptat.

Bihorul este principala candidată la promovare, după ce a făcut-o deja sezonul trecut, când a terminat pe 2 la un punct de Petrolul. Au avut mai multe meciuri de pregătire serioase, cum ar fi cantonamentul din Italia, în care au întâlnit şi nume precum Brescia şi Bologna. Drept e că au pierdut cu brio, dar le-au şi înscris goluri, iar în restul amicalelor au avut rezultate convingătoare. Mai adăugăm şi faptul că orădenii şi-au păstrat lotul de sezonul trecut şi avem imaginea ideală a unei echipe a cărui loc nu e în această ligă inferioară.

În tabăra noastră sunt multe motive de îngrijorare, mai ales de ordin psihologic. Jucătorii ar avea nevoie de un impuls motivaţional, dar din păcate nu sunt semne că ar exista cineva capabil să le ofere acest lucru. În afara suporterilor. În acest moment, fanii şi jucătorii sunt singurii capabili să ajute Politehnica, şi numai prin colaborare se va întâmpla acest lucru. Un licăr de speranţă există, pentru că Luchin, Sepsi şi Goga vor fi în lotul pentru meci, iar atmosfera din cadrul echipei pare că s-a mai domolit un pic în ultima vreme.

Hai Poli!

Niciun comentariu :

Google+