13 august 2011

Amical: Poli - Reşiţa 1:0 (1:0)

Ultimul meci de pregătire înaintea debutului ligii secunde nu a prezentat prea multe lucruri neştiute. Alb-violeţii au dominat partida cu echipa de liga a III-a, dar nu a fost un meci fără emoţii şi nici nu a fost un meci care să încânte în vreun fel.

Cu Goga în primul unsprezece, dar Curtean pe bancă, e clar că nici Velcea nu ştie pe cine va putea conta. Prima repriză a fost una cu puţine şanse reale de gol, mai ales datorită combinaţiilor nereuşite din preajma careului reşiţean. Cele câteva şuturi de la distanţă, de ambele părţi, au fost parate de portari, iar de abia în minutul 28 s-a desfăşurat prima fază ce avea să ducă la o reală oportunitate pentru Poli, dar Goga, care a fost deschis de Ricketts şi lăsat singur cu portarul, nu a putut trimite pe lângă acesta. Presiunea a crescut în minutele următoare şi a venit rândul lui Axente să rateze din interiorul careului, înainte ca Reşiţa să ofere o replică tăioasă, dar în ciuda unei poziţii ideale de finalizare, Lepmets a rămas neînvins. Golul s-a arătat în minutul 35, când o combinaţie rapidă şi frumoasă pornită de la Ricketts, via Goga, l-a lăsat pe Axente singur cu portarul, mult timp şi spaţiu, astfel că atacantul nostru a putut să marcheze fără mari emoţii.

Repriza secundă a început foarte bine pentru noi, schimbările efectuate la pauză oferind un suflu de aer proaspăt şi răcoros, dar apoi jocul a degenerat în ceva mult mai haotic. Oricum, până în minutul 65 Poli şi-a creat mai multe ocazii, dar nu înainte ca oaspeţii să beneficieze de o şansă foarte concretă de a egala în minutul 51: un jucător reşiţean, scăpat singur cu Lepmets, cam aidoma lui Axente, nu a reuşit să profite de indecizia portarului nostru, iar şutul său a fost deviat de acesta în bară. Cu Zăgrean în prim plan, alb-violeţii au reuşit să finalizaze patru faze bune cu şut la poartă, dar fără efect pe tabela nefuncţională. Mai întâi Sandu a centrat ideal pentru atacantul nostru, acesta a lovit puternic cu capul, dar mingea a mers pe lângă. Acelaşi Zăgrean a trecut de un jucător la treizeci de metri de poartă graţie unei fente decente (ha!), a şutat tare, însă din nou mingea n-a vrut să prindă cadrul porţii. În minutul 60, lansarea lui Zăgrean l-a lăsat pe Rocha în unghi, pe stânga, brazilianul a şutat pe portar, acesta a respins, iar apoi Popovici nu a mai ajuns să lovească bine cu capul din centrul careului. Ultima fază interesantă pentru mult timp s-a arătat în urma unei acţiuni pe axa Rocha - Zăgrean - Curtean, ultimul a şutat la rădăcina bării, numai că portarul a fost atent. Multele schimbări din repriza secundă şi-au făcut efectul (negativ), astfel că meciul şi-a pierdut busola şi a fost plictisitor până spre final. Atunci, Rocha, parcă uitat pe stânga după ieşirea lui Tameş, a mai mişcat ceva în flanc, dar din nou nu am reuşit să finalizăm cu gol din interiorul careului.

Din păcate, nici acest amical nu spune prea multe despre ce ne aşteaptă în meciul de vineri seară cu FC Bihor, dar e clar că avem în continuare probleme. Cea mai mare dintre ele este că jucătorii rămaşi de anul trecut sunt apatici şi par dezinteresaţi, în special Goga şi Curtean, care cumva nu au plecat încă. Nu m-ar mira să mai stea pe la club atât cât să prindă debutul ligii secunde, dar dacă nu vor să joace, prezenţa lor pe gazon are toate şansele să fie inoportună. Tameş, Ricketts şi Zăgrean, dintre cei rămaşi, par mult mai pozitivi în joc, în timp ce Axente continuă la ritmul obişnuit.

Astăzi s-a remarcat Rocha, dar nu mi-au displăcut nici Poparadu sau Zaluschi. De cealaltă parte, Popovici a fost foarte deconectat, în timp ce Dăruială pare a fi în continuare punctul nevralgic al apărării - asta când Mera nu dă vreo pasă la adversar. La o adică, nici Sava nu pare suficient de pregătit pentru acest nivel, astfel că mai mult ca sigur Sandu va juca titular ca fundaş, deşi locul lui e la mijloc.

Sper să apuc o dare de părere mâine cu privire la ce ne aşteaptă în acest sezon, puncte tari şi puncte moi. Ar fi câte ceva de contemplat.

Poli: Lepmets - Dăruială, Scutaru, Mera, Sava - Ricketts, Poparadu, Tameş, Sandu - Goga, Axente

Schimbări:

Curtean pentru Ricketts
Popovici pentru Goga
Zăgrean pentru Axente
Rocha pentru Sava
Zaluschi pentru Poparadu
Pătraş pentru Tameş
Popa pentru Popovici

Un comentariu :

Anonim spunea...

Folosirea lui Chitu la Poli ll o mare greseala.Cuplul F.Sandu Chitu pe stanga este poate cel mai bun din divizia B.Poate nu cunosc toate problemele dar doi vitezisti destul de experimentati nu trebuie sa fie neglijati si pusi sa joace altceva decat ce stiu mai bine.Experiente sudamericane au mai fost la Poli si toate un esec.Nu stiu daca avem acelasi impresar care a adus pe cei doi dar cred ca daca tot sa vrea o intarire a lotului sa ne uitam peste granita unde avem adevarate caractere in fotbal ma refer la jucatorii din Serbia.Ne trebuie urgent un fundas dreapta si unul sau doi inchizatori puternici pentru luptele din noroaiele diviziei B.Cu balerinii din Brazilia nu prea avem sansa de promovare.

Google+