1 iulie 2011

Amical: Poli - Tatran Presov 2:1 (1:0)

Alb-violeții au câștigat partida de ieri împotriva slovacilor de la Presov după un joc de test interesant, în care au fost folosiți mai mulți jucători nou-(re)veniți. Din păcate am avut parte și de o victimă, Florin Sandu accidentându-se în minutul 42 după o intervenție eroică la o fază fixă.

Poli a dominat meciul și a dispus de mai multe ocazii decât adversarii zilei, prima aparținând lui Tameș în minutul 13, care a finalizat cu șut din afara careului o fază drăguță construită pe stânga. Tatran a avut prima din cele două șanse de gol două minute mai târziu, ca urmare a unui atac pe partea stângă a apărării noastre, Ghionea a fost depășit în interiorul careului, dar jucătorul poziționat perfect la care a ajuns mingea a trimis doar în bară. În minutl 27 s-a deschis scorul, mingea ajungând cu ceva noroc la Tameș după o fază fixă a oaspeților, acesta l-a lanasat ideal pe Ricketts, care a preluat bine, a trecut de fundașii rămași prin viteză și a înscris după o cursă destul de lungă cu un șut în dreapta portarului. Cinci minute mai târziu, același Ricketts a scăpat spre poartă, lateral stânga, șutul său a fost deviat în corner, iar în urma cornerului mingea a ajuns la Luchin, în poziție bună, dar și șutul său a fost blocat.

Schimbările efectuate în repriza secundă nu au afectat mult calitatea jocului nostru, ceea ce ar fi fost și de așteptat din moment ce alde Sepsi, Goga, Nikolic și Matei i-au înlocuit pe Sandu, Ricketts, Zăgrean și Popa. O fază frumoasă pe stânga, în minutul 59, pornită de la un aut bătut rapid de Nikolic către Tameș, i-a permis acestuia din urmă să-l deschidă pe Goga, care a pasat ideal în fața porții pentru Matei, dar mijlocașul dreapta a șutat cu sete în portar. După câteva minute, o nouă fază via Matei și Goga l-a găsit pe cel din urmă într-o poziție interesantă în careu, unde a părut să fi fost oprit prin fault, dar arbitrul nu a dictat nimic. Contrar cursului jocului, Tatran a reușit să egaleze în minutul 70, când Ilie l-a pierdut ușor din marcaj pe adversarul său direct, care a rămas astfel singur cu portarul și a marcat lejer. N-a ținut prea mult egalitatea, căci zece minute mai târziu Pătraș a recuperat o minge pe dreapta, i-a pasat lui Tameș, acesta mai departe către Curtean, care i-a predat mingea lui Nikolic cu un călcâi frumos, iar muntenegreanul a driblat portarul și a înscris în poarta goală. Aceasta a fost și ultima fază interesantă a partidei, care marchează o victorie sănătoasă, mai ales considerând situația incertă în care se află clubul nostru.

Probabil cel mai bun jucător al zilei a fost Tameș, care a avut un rol activ de-a lungul meciului și a participat la mai toate fazele periculoase create de Poli. Mi-a plăcut și jocul lui Sepsi, în timp ce jucătorii de la mijloc în sus au avut atât momente mai bune, cât și momente mai puțin bune. Aș remarca rolul lui Popa, care s-a impus în câteva rânduri pe flancul drept, grație vitezei sale, dar centrările pe care le-a oferit nu au fost foarte utile - o problemă cronică pentru mijlocașii de bandă în România, darămite pentru un jucător reprofilat pe acest post. Sandu și Zaluschi au fost printre cei la care mă gândeam cât am menționat de alternanța momentelor de joc, iar lor li se poate alătura și Curtean sau Matei. Oricum, per ansamblu echipa n-a arătat chiar rău, chiar și privată fiind de un prim unsprezece complet și puternic.

Poli: Lepmets - Luchin, Scutaru, Ghionea, Sandu - Popa, Zaluschi, Tames, Curtean - Ricketts, Zagrean.

Schimbări:

Sepsi pentru Sandu
Goga pentru Ricketts
Nikolic pentru Zăgrean
Matei pentru Popa
Pătraș pentru Zaluschi
Ilie pentru Luchin

Niciun comentariu :

Google+