2 iunie 2011

Tergiversări pozitive

Două lucruri certe, dar nu chiar ce ne doream, după întrunirea Comitetului Executiv de astăzi.

Primul, că Poli nu va evolua în Cupele Europene.

Al doilea, că decizia cu privire la rămânerea în Liga 1 va fi luată pe 20 iunie.

Motivul este unul de "neadaptare al regulamentului pe tipicul românesc", așa, intrepretat ușor. Pare un semn că Poli ar fi ținută în Liga 1, deși discuția ar fi doar ca datoriile la stat să fie oarecum păsuite, iar datoriile către terți să rămână o problemă de rezolvat, astfel că nu am fi încă scăpați de semne de întrebare. Cu siguranță că alte echipe apreciază această modificare, deși nu știu dacă trecerea datoriilor la stat sub jurisdiciția ANAF e un lucru încurajator.

Rămânerea în Liga 1 ar fi o mare gură de aer pentru club, mai ales din punct de vedere financiar, dar cu această amânare se compromite pregătirea pentru următorul sezon și, bineînțeles, va rămâne impresia că Politehnicii i s-a făcut o favoare. Greu de spus dacă e așa, dar din momentul în care se recurge la modificarea unor regulamente în vigoare, sună ca și cum ar fi. Dacă s-ar fi concluzionat că eroarea a aparținut Comisiei de Apel, situația era alta.

Oricum, momentan așteptăm în continuare, dar un singur lucru trebuie reținut: Poli are datorii care pot periclita existența clubului în cazul retrogradării în ligile inferioare.

P.S.

Am urmărit și conferința de presă a domnilor Sandu Mircea, Duru Viorel si Mihalache Dumitru. Primul a spus că a cerut UEFA să facă un audit, al doilea a completat că decizia licențierii nu poate fi modificată și al treilea a punctat că regulamentul competiției interne poate fi modificat cu aplicare imediată. Nu a fost de competența nimănui să răspundă la întrebarea dacă Poli ar putea continua în Liga 1, deși Sandu Mircea a spus că Timișoara merită acest lucru. Și dacă cei de la UEFA descoperă că neacordarea licenței a fost o eroare, nu se mai poate schimba nimic, FRF primind o amendă. Dar UEFA ar trebui să vină înainte de 20 iunie, astfel că orice concluzie trag va ușura/exonera FRF, cel puțin în ceea ce ne privește. Dacă vine apocalipsa, e altceva.

2 comentarii :

Andrei Vajna II spunea...

Sa vina apocalipsa!!!!

Din ce am citit ca a spus Sandu, mi se pare ca si-a dat seama ca e o mare idiotenie sistemul asta de licentiere, asa cum e implementat la noi.

Anonim spunea...

Totul este o mare aberatie care incurca planurile.Una este partea sportiva si alta este partea financiara.Dupa performanta sportiva se obtin laurii competitiei deci participarea intr-o cupa eoropeana iar partea financiara are reguli stabilite prin legi etc.Daca nu obtii performanta stai pe locul tau iar daca ai probleme financiare trebuie sa te execute fiscul sau TAS etc.Poti fi declarat in insolventa sau faliment dar performanta sportiva trebuie sa ramana cu laurii ei.Fiscul n-are interes sa te declare falit caci clubul POLI a fost o vaca de muls pentru finante care au incasat o droaie de bani fara sa miste un deget in sprijinul clubului de parca nu ar fi timisoreni care trebuie sa aplice legile in sensul favorabil clubului sa-si foloseasca expertiza pentru reducerea fiscalitatii.Deci cred ca totul este o nebunie tipica, consecinta urii,invidiei,coruptiei generalizate a fotbalului nostru fata de un club cu adevarat sportiv.Acest gen de balcanism specific orasului lui MITICA trebuie sa distruga pe cel care respecta competitia cel care prin propriul merit obtine performanta.
Daca UEFA ar accepta urgent trebuie sa ne mutam in alta tara pana ce hidra lui Mircea Sandu si acoliti va disparea spre iad.

Google+