16 iunie 2011

Plecarea golgheterului

În mod, aș zice, nesurprinzător, s-a confirmat plecarea lui Zicu de la Poli. Cel mai bun și cel mai important jucător al anului trecut, care ne-a oferit numeroase prilejuri de bucurie, pare să ia în continuare decizii cel puțin discutabile în ceea ce privește cariera sa.

A greșit când a părăsit Rapidul pentru o echipă care nu i-a permis să progreseze, ba mai mult l-a pus în genunchi, iar acuma pleacă de la Poli pentru a juca într-un campionat mai slab, cel puțin la fel de suspect ca cel românesc și care e prietenos doar cu străinii ce au măcar puțin spirit de mercenar al muncii. Îmi vine greu să cred că Zicu va replica succesul pe care l-a avut la Poli și îmi pare rău că acuma, când i se ivise poate ultima ocazie de a evolua la nivel înalt într-un campionat puternic și, în final, să se consacreze drept un mare jucător al României, a ales calea cea atât de des bătută.

Ar fi bine pentru el să reușească să găsească motivația de care are nevoie la ȚSKA Sofia. Până atunci, Poli a obținut modesta sumă de 500.000 de EUR pentru transferul său, cel puțin conform spuselor celor din club, care se plângeau de o clauză de transfer pe care o avea Zicu în contract. Mi se pare comic/trist că în final s-a încasat pe un jucător de talentul lui Zicu aproape cât s-a primit pe Latovlevici.

3 comentarii :

Violeta spunea...

Foarte bine a facut, aici nu ar mai fi avut nici un viitor.
Ce impresari sa te vada in liga III cand stadionul va fi gol ?

Andrei Vajna II spunea...

Marog, nu e inca sigur unde vom juca. Dar chiar si asa, alta varianta mai buna n-a gasit, decat in Bulgaria? Si inca la o echipa care si ea a avut probleme cu licenta si a fost la un pas sa fie retrogradata dupa ce a luat titlul in 2008.

alexRAPID spunea...

E definitiv, jucam in liga III. :((

Google+