10 aprilie 2011

Sportul - Poli 2:3 (1:2)

După un meci din care nu era prea clar ce echipă este la polul neplăcut al clasamentului, alb-violeții au scăpat cu o victorie mai mult decât nesperată, grație reușitei din ultimul minut al lui Goga. Celelalte două goluri au fost marcate de Zăgrean.

Am scris o cronică lungă și frustrată, iar probabil drept pedeapsă am pierdut legătura la internet când am vrut să public articolul și s-a dus. Deci voi fi mult mai concis de această dată.

Sportul a marcat repede, în minutul 4, la o eroare a lui Ignjatievic și a fundașilor noștri centrali, Ferfelea demarcându-se ușor și finalizând fără probleme. Putea fi 2-0 înainte de absolvirea primului sfert de oră, dar Panti a intervenit bine la un șut al lui Maxim. Apoi alb-violeții au controlat partida teritorial, dar de abia în minutul 30 și-au creat prima ocazie, când au și înscris: Tameș l-a lansat pe Zăgrean și acesta a marcat la colțul lung cu un șut frumos. Din păcate atitudinea a fost deficitară în continuare și gazdele au preluat inițiativă. Am avut însă șansa unui gol în minutul 45+1, când același Zăgrean a deviat în poartă o liberă bătută de Bourceanu, profitând și de eroarea portarului advers.

După pauză Zăgrean putea să ne ofere un minim de confort, însă în minutul 50 nu a reușit să marcheze din poziție de unu la unu cu Viciu. Încet, încet Sportul a început să domine tot mai autoritar, ceea ce a durut destul de mult în contemplarea partidei. Cu siguranță gândul că un asemenea joc nu ne poate ajuta să câștigăm titlul a trecut prin capetele multora în acel moment și cu siguranță prin capetele mai multora după ce Bălan a egalat în minutul 78, surpinzându-l pe Panti cu un șut lobat pe spate, care a prins vinclul porții. Panti a intervenit însă salvator la faza imediat următoare, în fața lui Ferfelea, scăpat singur cu portarul nostru. Apoi Teo Crăciunescu a arătat un al doilea galben unui jucător al gazdelor, dar a uitat să-l elimine, și imediat aceștia au avut o mare ocazie de tranșa partida, dar nu au reușit s-o facă. Realizându-și eroarea, arbitrul l-a eliminat pe jucătorul Sportului, ceea ce nu i-a făcut însă pe aceștia să se retragă din ofensivă. Tocmai în ultimul minut al prelungirilor, când speranța era la un minim absolut, Goga s-a trezit cu minge venind ca urmare a unui corner advers, a preluat bine și a pornit vijelios spre poarta apărată de Viciu, pe care l-a învins cu o finalizare de bună calitate.

Am respirat extaziat câteva clipe, înainte să mă gândesc cât de important este să învățăm ceva din această reușită nesperată, care ne ține acolo sus. A fost greu mai ales fiindcă rezervele nu au arătat mare lucru, Ignatijevic, Scutaru și Luchin fiind vinovați într-un fel sau altul la cele două goluri primite. Nici Zicu nu a reușit să iasă în evidență astăzi, dar probabil și poziția mai ofensivă l-a dezavantajat. Bravo lui Panti, Zăgrean, Bourceanu și Goga, care au reușit să mențină/creeze un mic momentum pentru alb-violeți astăzi.

Dincolo de toate, contează că rămânem sus la capătul acestei perioade infernale de meciuri, ceea ce ne va permite să fim pe fază în acest final de campionat. Nimeni nu poate prezice cu precizie ce se va întâmpla, ce ritm vor menține celelalte echipe și cum va fi revitalizată echipa noastră odată cu revenirea câtorva dintre absenții de astăzi. Dar trebuie să avem o atitudine mai pozitivă în joc și să legăm totuși niște pase, spre deosebire de astăzi.

P.S. Am făcut două ajustări la note, la Bourceanu și Magera, autori a câte o pasă de gol.


Poli: Pantilimon (6) - Helder (5), Luchin (4,5), Ghionea (5,5), Ignjatijević (4,5) - Tameș (5,5), Burcă (5,5), Bourceanu (6) - Zăgrean (6,5), Magera (6), Zicu (5)

Schimbări:

Scutaru (5) pentru Tameș (min 65)
Nikolic pentru Zăgrean (min 71)
Goga (6,5) pentru Bourceanu (min 87)

4 comentarii :

Anonim spunea...

Din pacate nu avem mijlocasi de valoare.Nu pot sa tina mingea,nu stiu sa scoata din joc un adversar,toti sunt de divizia B.Mingea se bubuie pe varfuri,apararea adversa recupereaza rapid ,iar apararea noastra se trezeste in dueluri unu la unu.Asa cum n-am vrut sa prevad i-am facut celebri pe Ferfelea si Balan.Pacat de plecarile luiMaxim si T.Balan de la Poli sunt superjucatori.Alt jucator de care multi au scris negativ se dezvolta intr-un supermijlocas dreapta la Cluj e vorba de Cojocnean.In concluzie ne-a trecut glontul pe la urechi.Uhrin trebuie sa-i invete sa paseze altfel meciul contra lui Grigoras va fi de cosmar.

Stefan Carpanu spunea...

Chiar "super"jucatori nu sunt, dar unii dintre ei poate ar fi fost utili. Problema e ca atunci cand au avut sansa lor aici, nu au stiut/reusit sa profite de ea.

Andrei Vajna II spunea...

Stai ca nu s-au terminat meciurile infernale, ca urmeaza Pandurii, care au rezultate bune in meciurile jucate.

Dar ce ma asteptam eu sa citesc e daca avem atacanti sau nu? Si anume Zagrean si Goga.

Stefan Carpanu spunea...

Goga e clar intr-o forma destul de buna, dar fizic nu stiu cum sta. Iar despre Zagrean e inca prea devreme sa tragem concluzii, zic eu.

Oricum, ceva speranta e acolo.

Google+