23 aprilie 2011

Poli - FCM Târgu Mureș 0:0

Nimic nou în jocul Politehnicii, chiar și în fața unui adversar care n-a avut mai nicio ambiție ofensivă și s-a apărat cu majoritatea echipei pe parcursul întregului meci. E puțin frustrant, fiindcă circumstanțele ne-au fost din nou prielnice, iar la cum joacă toate formațiile implicate în lupta pentru titlu, nu poți știi ce puncte o să-ți fie suficiente.

Mă cam doare capul, motiv pentru care nu voi intra în detaliile partidei. Spun doar că alb-violeții au avut o șansă foarte bună pe finalul primei reprize, când la o fază fixă Zăgrean a trimis cu capul exact în portar, deși o minge măcar puțin plasată ar fi fost suficientă pentru deschiderea scorului. În rest, multă indecizie în preajma careului și ocazii minime.

După pauză nu s-a schimbat mare lucru. Magera a avut trei oportunități, dar de două ori a șutat foarte slab și o dată a intervenit portarul advers. Acesta a fost decisiv și în minutul 90, când a parat un penalty executat de Zicu, după un henț în careu. Și așa, Goga putea să marcheze în minutele de prelungire, dar șutul său năprasnic a mers pe lângă.

Cu această lovitură de pedeapsă ratată drept coliva de pe tortul dezarmării care este jocul lui Poli, eu mă declar resemnat. Nu doar fiindcă e mai simplu să o fac și toți indicatorii arată că nu există motive de sperat (nu că speranța ar trebui să fie neapărat susținut de motive), ci fiindcă nu mai am energia să rezist cu brio acestor deziluzii. Sper să creadă cei care trebuie să creadă, dar am impresia că nici ei nu o fac, la cum se prezintă pe teren.

Aș mai remarca doar că mai mulți jucători au părut sleiți, dacă nu de la bun început (Zicu), atunci cu siguranță în repriza secundă (Curtean, Magera, Goga). Și urmează o nouă etapă miercuri...

Suferința la fotbal e deci mare, perspectivele sunt sumbre, dar e bine că uneori viața nu se rezumă la asta, chiar dacă amăgirea e greu de ignorat.

Să aveți un Paște fericit!

Poli: Pantilimon (6) - Helder (5,5), Burcă (5,5), Ghionea (5,5), Sepsi (5,5) - Curtean (5), Alexa (5), Magera (5), Goga (5) - Zicu (4,5), Zăgrean (5)

Schimbări:

Tameș (5,5) pentru Curtean
Taborda pentru Pantilimon
Nikolic pentru Zăgrean

Un comentariu :

Anonim spunea...

Nu s-a reusit recuperarea fizica a jucatorilor.Clar ca la sectorul pregatirii fizice avem probleme.Staful medical nu gaseste solutii sau jucatorii atata pot, sunt deja storsi.Cand ma uit cum sprinteaza Cojocnean si mai da si goluri imi dau seama cat de slab calificati sunt cei care l-au facut bun de vanzare dupa ce s-a dat o gramada de bani pe el fiindca merita (convocat la loturile nationale etc ).Sper ca din vara sa fie stransi toti copii ratacitori pe la alte echipe si sa joace cu demnitate pentru Poli.O sa ne bazam pe F.Sandu si M.Chitu doi superjucatori de mare viteza si bun tehniceni.E pacat sa mai avem in lot oameni care pur si simplu inoata in teren sau nu stiu sa dea o pasa.Nu stiu de ce nu joaca Scutaru o inima de adevarat polist ?Este tot mai putin probabil ca ne putem reveni dar cum speranta moare ultima asteptam verdictul de la Medias cu U.

Google+