6 aprilie 2011

Poli - Astra 2:2 (0:1)

Obiectivul propus de mine, de a obține 9 puncte din următoarele 3 meciuri, e ratat din start, Poli nereușind decât un egal împotriva unui adversar tare periculos. Din păcate, cronicarul șef a fost indisponibil la ora meciului. O oră impertinentă de altfel, care nu mi-a permis să prind decât vreo 40 de minute din repriza a doua pe viu și prima repriză la radio. Așa că fiți îngăduitori cu relatarea mea încropită mai puțin din văzute, și mai mult din auzite, reluări și alte relatări.

Oaspeții noștri au început mai tare, presând foarte inteligent pe flancul nostru stâng, unde am fost cel mai vulnerabili. Lipsa lui Sepsi a fost decisivă, prestația lui Ignjiatjevic fiind lamentabilă. Poli a echilibrat situația la ocazii, mai ales prin bara lui Zicu, după un dribling scurt și un șut de la 20 de metri. (minutul 10) De ce i-a fost frică lui Uhrin nu am scăpat. Ploieștenii au înaintat nestingheriți, iar Strătilă l-a depășit în fugă pe sus-numitul sârb pentru a recepționa pasa, a centrat în fața porții, unde Miranda se afla la locul potrivit pentru a deschide scorul în minutul 16. Poli a încercat să remedieze situația, dar pe alocuri s-a simțit presată de Astra, iar Axente a fost din nou campionul ratărilor, nereușind să-l imite pe Miranda, ceea ce îl costă, fiind înlocuit la pauză de Zăgrean.

Probabil că o egalare rapidă ar fi fost excelentă, de n-am fi avut un arbitru care nu numai că e corigent la școala arbitrilor, dar probabil a fost corigent și la școala generală. Zicu se strecoară în careu printre doi fundași, este secerat, se rostogolește, se pune imediat pe picioare, dar n-are nici măcar timp să comenteze pentru că este avertizat pentru simulare.

Începutul reprizei secunde este cam anost, dar publicul susține echipa necondiționat. Nu reușim să creem pericol, deși presăm constant adversarul. Deși pătrundem în careu cu mingea la picior, ne lovim de un zid de fundași. Astra s-a retras, aglomerând careul, și bubuie orice minge în aut. Curtean, și el destul de slab, este înlocuit de Tameș, care reușește să vitalizeze atacurile noastre, și să ne păstrăm în jumătatea Astrei, chiar și în apropierea careului lor. Înainte de asta, însă, la un contraatac, Tigoianu este lansat printre Luchin și Cisovsky, iar slovacul intră prin alunecare, cam hazardat zic eu. Faultul este undeva pe linia careului, arbitrul acordă penalty, pe care N'Doye îl transformă. 0-2 în minutul 65.

Peste 7 minute, reușim și noi să aducem o minge dincolo de fundași: Tameș respinge cu capul de pe la 40 de metri, Magera prelungește tot cu capul, iar Zicu este doborât. Și cum a treia oară e cu noroc, de data aceasta chiar primește penalty, pe care tot el îl transformă. După mai multe încercări nereușite de a duce mingea în poziție de gol, același Zicu, din colțul careului, are inspirația să salte mingea peste toți fundașii. Deși inițial mingea pare pierdută, Zăgrean urmărește și înscrie ca un mare atacant.

Părea că putem și câștiga, dar nu mai reușim nimic notabil. N'Doye ne putea supăra după un voleu din interiorul careului, dar Panti are reflexe foarte bune și ne scapă. Alexa, însă, nu scapă de un roșu direct după ce s-a cățărat (inteționat sau neintenționat) cu crampoanele pe un adversar.

Pe lângă remarcații pozitiv și negativ meționați deja, Helder și Magera au luptat din greu, în special cehul, care era dat ca absent înainte de meci. În rest, nu am nimic de adăugat, și nu găsesc cuvinte acuzatoare. Adversarul a jucat pe măsură, iar când ai și omul în negru împotriva ta e destul de greu. Sigur că ar fi trebuit acontate cele 3 puncte indiferent, dar să ne vedem lungul nasului. Puteam trece pe primul loc, egalul sperat la Galați realizându-se. Așa însă, putem considera o etapă nulă, situația rămânând neschimbată. Rămânem în continuare neînvinși cu 12 victorii și 12 egaluri. Deocamdată e bine, dar pentru a deveni campioni trebuie să forțăm un pic mai mult.

Poli: Pantilimon (5,5) - Helder (5,5), Luchin (5,5) , Cisovsky (5), Ignjatijevic (5) - Curtean (5), Alexa (5), Bourceanu (5,5), Zicu (6,5) - Magera (5,5), Axente (5)

Schimbări:

Zăgrean (6) pentru Axente (min. 46)
Tameș (6) pentru Curtean (min. 55)
Nikolic pentru Bourceanu (min. 85)

2 comentarii :

Anonim spunea...

S-a jucat gresit.Se cunosteau schemele Astrei ;supersprinturi cu Stratila sau Tiganoiu centrare la Miranda si gol.Echipa nu trebuia sa fie ca un berbec care loveste orbeste fara putin rafinament tehnic.Trebuia jucat cu un singur inchizator,compact la mijloc cu pase multe ptr a contracara viteza celor doi sprinteri si dislocarea apararii in 30m.Asa cum am jucat, cu mare risipa de efort am cazut in plasa lui Selmessy.Sper ca la Sportul sa nu fim iar naivi sa-i facem mari pe Ferfelea sau T.Balan

Stefan Carpanu spunea...

Am vazut si eu fazele acuma si sunt dezamagit de arbitrajul partinitor si mai ales de faptul ca nu se mai opreste - pe langa faza la Zicu, mi se pare ca Ciso ia clar mingea, mult mai curat decat a facut-o Brandan cu Steaua, de exemplu.

Sunt convins ca n-am stralucit, fiindca altfel trebuia sa nu castigam fara controverse. Pacat de punctele pierdute, pacat de eliminarea lui Alexa, pacat ca se si nimereste sa tot fim impiedicati de vreun arbitru sau altul.

Dar trebuie sa ramanem concentrati, atenti si determinati si doua rezultate pozitive in etapele urmatoare ne-ar oferi in continuare sanse bune la titlu. Numai ca meciul cu Sportul, sunt convins, va fi fie foarte greu (mai degraba), fie foarte usor.

Google+