26 februarie 2011

Poli - Gaz Metan 3:1 (0:0)

Nu e ușor, dar e frumos. Nu e bine, dar e potrivit. Nu e fantastic, dar e cum trebuie să fie. Un debut, până la urmă, perfect pentru Dusan la revenirea pe banca Politehnicii, cu aceleași ingrediente ca și fotbalul jucat în turul campionatului: animare după gol încasat, mobilizare a întregii echipe și Zicu.

Prima repriză a semănat teribil de mult cu prestațiile din partidele amicale de la Timișoara a alb-violeților, fără imaginație, fără vlagă și fără ocazii. Cu Ciso la mijloc, Poli a atacat greoi, chiar dacă slovacul a avut mai multe urcări interesante în atac. Flancurile nu au avut viteză, pasele luminoase au lipsit și echipa, per ansamblu, nu a arătat determinarea necesară obținerii unei victorii. Ocaziile au lipsit de ambele părți, cei de la Mediaș fiind dispuși doar să iasă timid pe contre, iar la o fază de această speță era să se întâmple ceva, dar Panti a blocat bine. Poli a trimis doar de două ori mai serios la poartă, o dată prin Goga peste din poziție centrală de la 30 de metri și o dată prin Axente, tot peste, din unghi. Cam puțin, dar precum am mai indicat, această echipă nu este completă și mai are nevoie de timp.

Lucrurile s-au așezat mai bine după ce Scutaru a făcut cadou un gol oaspeților la nici cinci minute de la reluare: o centrare de pe dreapta a fost întâmpinată de un semi-luft din partea fundașului nostru și Dudiță a trebuit doar să împingă balonul în poartă. Dar, ca în tur, alb-violeții și-au adus aminte care-i scopul prezenței lor pe teren odată cu stabilirea acestui handicap și în minutul 54 se aflau din nou la egalitate: Goga a intrat central cu o minge primită pe flanc și a tras perfect spre vinclu, o execuție de excepție a jucătorului nostru atât de suferind în ultima vreme. Puteam trece imediat în avantaj, dar Alexa a trimis pe lângă la un corner din doar câțiva metri. Apoi Axente a scăpat spre poartă, cu doar un fundaș alături, dar în final a decis să tragă din afara careului, pe lângă. Finalmente, în minutul 62 golul: Sepsi bate un aut către Magera, mingea ajunge în marginea careului la Alexa am impresia, de acolo înapoi la Magera care trimite peste fundași în centru către Zicu, aflat din câte văd pe reluări într-o poziție suspectă de ofsaid, dar golgheterul nostru nu a iertat și a trimis pe sub portar pentru primul său gol al serii! Presiunea noastră a crescut și după câteva tentative bune de contra-atac nereușite, același Zicu a condus la perfecțiune o asemenea fază, până la finalizare: minge preluată din jumătatea proprie, un-doi cu Magera, apoi avansare până în marginea careului, din nou un un doi, de această dată cu Axente, și șut plasat pe lângă Pleșca. Ideal. Din păcate, golul patru nu a mai venit, deși au fost două-trei șanse bune de superioritate numerică, dar atacanții noștri s-au cam pierdut cu firea și nu au construit fazele suficient de bine pentru a profita de conjunctura favorabilă. Poate chiar libera din minutul nouăzeci ar fi fost o șansă bună, dar din motive pe care nu le înțeleg, deși există cel puțin trei executanți certamente buni, cel care a tras a fost Axente.

Așadar, fluier final și început cu bine. E greu de zis care este fața adevărată a echipei și trebuie luat în considerare faptul că adversarul nostru de azi a fost lipsit de aportul mai multor titulari. Dacă jocul ofensiv a fost cam static în prima repriză, odată cu retragerea lui Magera la mijloc în locul lui Cisovsky, totul a părut să meargă mai bine. În plus, defensiv nu cred că se pot imputa multe lucruri, exceptând gafa personală a lui Scutaru. Acolo, Sepsi a fost impecabil, iar Ghionea a dat maxim de siguranță, colaborând bine cu Luchin. Pe lângă jocul inteligent și decisiv al lui Zicu, remarc nu doar execuția lui Goga la gol, ci și prestația sa generală în repriza secundă, când a muncit bine. Tot nu sunt convins că locul lui este acolo, iar dacă Magera va fi repoziționat în centru unde pare să fie mai util echipei, atunci poate golgheterul nostru de anul trecut ar trebui retrecut în atac. Un atac care tot mai suferă, Axente fiind util doar în faza golului trei, chiar de azi a colaborat ceva mai bine cu coechiperii. În rest, jocul său a fost definit de imprecizie, fie că vorbim de finalizare sau de preluare. În ceea ce îl privește pe Ricketts, singura rezervă care a evoluat mai mult, nu a reușit să fie destul de periculos, deși adversarii au părut să-i știe de frică. E greu de zis acuma ce rol ar putea avea în echipa noastră.

Momentan, e bine și frumos. Dar nu cred că trebuie uitată prima repriză, ea fiind simptomatică pentru atitudinea cu care abordează alb-violeții majoritatea partidelor. Meciul cu CFR va fi deja un test cu adevărat serios și, să sperăm, un joc care va elimina dubiile de acuma cu privire la potențialul formației noastre.

Bravo Poli!

Poli: Pantilimon (6) - Scutaru (4), Luchin (6); Ghionea (6), Sepsi (6) - Goga (6,5), Alexa (6), Cisovsky (5), Zicu (7,5) - Axente (5,5), Magera (6,5)

Schimbări:

Ricketts (5,5) pentru Cisovsky (min 71)
Rocha pentru Zicu (min 89)
Matei pentru Axente (min 90)

2 comentarii :

Anonim spunea...

cu ce mergeti sambata la Cluj?
daca mergeti careva din Peluza anuntati-ma! sunt din Oradea si imi place Poli!
Ar trebui sa faceti si un banner cu Salvati Rosia Montana! nu cum au facut sobolanii din Gruia ca au semnat cu RMGC! Adica is pentru exploatarea aurului de la Rosia Montana! sper sa le dea Poli o bataie la fotbal cat un tezaur...

Andrei Vajna II spunea...

Bine zici, Popa Dan Mihai!

Google+