6 noiembrie 2010

Poli - Vaslui 2:1 (1:1)

După ce Constanța și Reșița au terminat la egalitate derby-ul handbalistic, a putut începe, cu voia DigiSport, și derby-ul fotbalistic, cu 6 minute întârziere. Începutul ne-a aparținut și, la prima oportunitate - o lansare a lui Axente pe dreapta - s-ar fi impus un penalty, portarul vasluienilor bruscându-l pe atacantul nostru. Ce-i drept, și acesta din urmă putea judeca mai bine faza, dar din lipsă de inspirație nu a reușit decât să împingă mingea pe lângă portar. Câteva minute mai târziu, Helder este pus în aceeași situație ca Axente. Brazilianul este mai decis, dar lobul său din prima, trece pe lângă poartă.

Dominam, dar fără ocazii clare de gol. Axente a mai încercat un șut, iar Helder a ratat o lovitură de cap. Evident că, în aceste condiții trebuia să vină golul. Al adversarilor, bine înțeles. În urma unui corner destul de întâmplător, aflat în marcajul lui Axente(?), Papp a reușit o semi-foarfecă, înscriind un gol de toată frumusețea.

Un scenariu pe care l-am văzut de atâtea ori, și care se pare că e mai benefic decât atunci când noi înscriem primii. Zicu este împins în față, iar Goga trecut mijlocaș stângă. Mutarea dă roade, deoarece, cu puțin înainte de pauză, când presam cu mingea la picior, Zicu se străduie foarte bine să rămână demarcat la limita ofsaidului, iar Axente îl vede și-i pasează excelent. Cânu intră la disperare și-l doboară în poziție clară de gol. Penalty și eliminare. Timp de câteva momente vasluienii au un moment profund existențial, gândindu-se că poate fotbalul nu e pentru ei. Într-un final îi fac pe plac lui Zicu, lăsându-l pe acesta să execute și să marcheze.

Începutul reprizei a doua îi găsește pe alb-violeți în atac și ne dă impresia că victoria va veni fără probleme. Dar cum pentru Poli e prea simplu, Zicu primește roșu după o lovitură aplicată unui adversar, deși mingea era departe de locul faptei. Jocul se echilibrează și rămâne alert. Nu prea multe ocazii de gol, dar e plăcut ochiului. La noi, Sepsi rămâne mai mereu liber pe stânga, dar centrările par punctul său cel mai slab - nici una cum trebuie! De altfel, fundașul a avut o pasă greșită în prima repriză care ar fi putut fi periculoasă, ceea ce face ca, în ciuda jocului corect în rest, prestația sa să fie una slabă per total. În fine, golul victoriei a venit în minutul 69, în urma unui corner executat excelent de Bourceanu. Goga, cu o prestație puțin peste media sa din acest campionat, se înalță și înscrie cu capul.

Imediat intră Contra în locul lui Scutaru și Poli se poziționează pentru a-și apăra avantajul. Antrenorul nostru joacă pe stânga, gata să plece alături de Bourceanu și Nikolici pe contraatac. Ne retragem - poate puțin cam pripit, dar atacurile vasluienilor nu sunt concludente. Fundașii și-au făcut foarte bine datoria, conduși de un Luchin excelent. Emoții au fost la unele centrări și la cornere, dar Pantilimon a fost la post în această seară. Am fi putut încheia jocul când Contra l-a lansat pe Nikolic și s-a demarcat pe stânga, dar muntenegreanul n-a înțeles și s-a încurcat intrând pe centru.

Un meci frumos, bărbătesc, cu intrări mai incisive, dar nu exagerat de periculoase. Poli a ținut bine de minge, reușind mai des să iasă frumos cu pase, mai ales în a doua repriză când și Contra a participat la construcție. Dar esențial, din punctul meu de vedere, a fost Bourceanu care astăzi a jucat excelent, făcând complet uitată prestația din cupă. L-a lăsat pe Alexa ca închizător, în timp ce el a urcat împingând echipa în atac. Pase filtrante, recuperări, totul a culminat cu centrarea de gol. Putem într-adevăr spune că azi am arătat că nu depindem de Zicu, care în afară de faza penalty-ului, n-a prea contat. Goga și Axente, șterși ca deobicei, măcar au un gol, respectiv o pasă de gol în dreptul lor. Potențial au, dar trebuie rezolvate problemele. Nikolici trebuie să ne și arate ceva. Helder a jucat bine, dar parcă nu e la cel mai înalt nivel al său la Poli. Cisovsky, și el a avut probleme, dar s-a achitat cu bine de datorii.

Urmează iarăși Brașov în cupă, unde trebuie să arătăm că putem.

Bravo Poli!

Pantilimon(6) - Scutaru(5,5), Cisovsky(5,5), Luchin(6), Sepsi(4,5) - Helder(5,5), Alexa(5,5), Bourceanu(6,5), Zicu(5) - Goga(6), Axente(5,5)

Schimbări:

Nikolici(5,5) pentru Axente (min 66)
Contra(5,5) pentru Scutaru (min 70)
Popovici pentru Goga (min 76)

P.S. Parerea marca fcpolifan cu privire la note:

Pantilimon (6) - Scutaru (6), Cisovsky (6), Luchin (6,5), Sepsi (5,5) - Helder (6), Alexa (6), Bourceanu (6,5), Zicu (5,5) - Goga (6), Axente (5,5)

Nikolic (5)
Contra - fara nota
Popovici - fara nota

3 comentarii :

Stefan Carpanu spunea...

vazut totusi la tv, heh. Arbitraj slab, rosii clare la Papp si Wesley. Noi asa s-asa, va fi foarte greu fara Zicu la doua meciuri tare importante.

Cam dur la note :p.

Si da, Axente l-a pierdut din marcaj.

Nu mentionezi de Popovici, schimbare surpriza, care n-a fost jucat insa.

In final, victoria conteaza. Mult.

Andrei Vajna II spunea...

Cred ca sunt singurul caruia i-a placut arbitrajul.:D

Legat de rosii - asa arbitreaza Avram. Si cu Rapidul ar fi trebuit sa dea rosu cuiva de la noi (am uitat cine, cred ca Bourceanu) - s-a vazut numai la TV, si pentru care am vazut ca ne tot freaca presa.

La meciul asta zic eu ca arbitrajul chiar nu conteaza.

As fi zis de Popovici, daca si facea ceva in joc. Mi s-a parut frumoasa schimbarea si mi-a placut cum s-au pozitionat pe teren. Pacat ca ne-am retras.

Anonim spunea...

Buna Ziua!
Eu sunt Vlad, unul dintre membrii Radio Whisper, un radio anti-manele dedicat bloggerilor si nu numai.
Am vizionat cu atentie blogul tau si vreau sa spun ca am fost foarte fascinat de ceea ce am gasit. Am fost atras de subiectele interesante si de originalitatea articolelor. Felicitari ! Încep sa îl citesc cu drag.
Noi promovam la radio diferite articole ale bloggerilor, iar azi am promovat un articol de-al tau ; am specificat sursa articolului si am deschis si un subiect pe baza acestuia. Daca doresti, poti sa ne recomanzi orice articol si noi îl vom promova.
Cu scuzele de rigoare pentru acest mesaj de tip spam,acest mesaj este dedicat tie si la cei care merita care ii citim aproape zi de zi.
Ne-ar face placere, de asemenea, sa stim ca ai dori sa ne sustii în acest proiect de radio si sa accepti o eventuala colaborare.
Pe Radio Whisper se difuzeaza toate genurile de muzica, exceptând manele si piesele necenzurate, avem si câteva emisiuni, stiri etc. Ne-am propus sa realizam un proiect mare, iar pentru asta avem nevoie de sustinerea si ajutorul tau si al celorlalti colegi bloggeri. Dorim sa cream o echipa numeroasa, de oameni cu un talent aparte si m-am gândit ca, poate, ai vrea sa ni te alaturi si sa colaboram, binenteles, pe unul dintre domeniile care îti place. Dorim, de asemenea,sa iti acordam un scurt interviu. Pentru noi sunt importante ideile si modul de a gândi al bloggerilor si al ascultatorilor nostri.
Îti multumesc pentru timpul acordat, iar acum îti propun sa adaugi linkul sau bannerul nostru pe blogul tau si sa ne dai add la id-ul asculta.whisper sau un email asculta.whisper@yahoo.com pentru a discuta mai multe.www.radiowhisper.com
Multumesc,Cu stima Vlad!

Google+