12 noiembrie 2010

Avancronică: Urziceni - Poli

Acum un an jumate a fost meciul ce a decis campioana. Acum, noi suntem tot pe 2, dar adversarii noștri sunt pe un mizerabil loc 17. Îmi permit să spun că echipa din Urziceni a fost cea mai respectată de către alb-violeți. Niciodată nu i-am luat de sus, niciodată nu am riscat. De aceea, în ciuda prestațiilor de lăudat alor noștri, meciurile din sezonul trecut s-au încheiat cu scor alb. De altfel, în statistici stăm foarte prost, neavând nici o victorie de la primul meci împotriva lor, în 2006, când am câștigat cu 1-0 acasă.

Nu cred că sunt mulți naivi să creadă că în această situație nu va fi un meci greu. "Unirea" a fost dezbinată, dar tot au rămas câțiva jucători cu experiență pe lângă puștii dornici de afirmare. Îi amintim aici pe Maftei, Mehmedovic, Epaminonda Nicu, Dinu Todoran, Semedo, Pădurețu. De frații Karamyan se pare că am scăpat.

Nu va fi o încleștare ca pe vremuri (sezonul trecut, în fine), dar nici ca un meci necăjit cu vreuna din echipele mici împotriva cărora am suferit. Mărturie stau victoriile împotriva Stelei, Vasluiului și a lui Dinamo. Cam ăsta e grosul punctelor pe care a reușit noul Urziceni să le adune. Se vede clar apetitul pentru pradă mare.

Iar dacă mai punem la socoteală faptul că avem problemele noastre.... Practic am ajuns în perioada cea mai grea din acest sezon, în care cu greu putem alcătui o echipă ca lumea. Mijlocul nostru lipsește aproape complet. Alexa suspendat, Bourceanu incert. De Zicu nu mai amintim. Iar dacă Tameș face același meci ca la Brașov, suntem morți. Culmea, și Scutaru, care ar fi putut juca închizător, e accidentat. Asta pe lângă faptul că va lipsi de pe postul lui de fundaș dreapta. Așa că cel mai probabil îl vom vedea pe Contra 90 de minute în teren. Ceea ce e bine, poate va însufleți echipa și o va coordona mai bine. Acum se va simți cu adevărat și lipsa lui Curtean, iar Goga acum când s-a aprins și el un pic și-a găsit să ia al patrulea galben. Sunt tare curios ce improvizații va găsi staff-ul tehnic pentru linia de mijloc. Burcă nu e o soluție. Iar pe stânga cine va juca? Ar merge poate Chiacu pe dreapta și Contra pe stânga. Sau cine știe ce alte combinații cu Tameș. În plus, nici nu putem fi siguri de starea mentală sau medicală a unora din jucători care sunt totuși apți.

Norocul nostru că Urziceniul dă gol rar. Au cel mai slab atac cu 8 goluri în 14 meciuri, iar apărarea noastră pare solidă. În condițiile astea zic eu că e bine să răscolești prin trecut și să ne amintim mult hulitul joc cu mingi lungi. O fi urât, dar e un truc util atunci când trebuie. Ar fi și cazul ca Magera să fie folosit așa cum trebuie și să profităm de atacanții noștri înalți - Nikolic și Axente.

Un meci greu, chiar de două ori mai greu decât ar fi trebuit să fie. Dar eu cred că se poate, dacă antrenorul va judeca corect și jucătorii vor intra ambițioși. Hai băieți, câștigați, pentru ca peste o săptămână să-i întâlnim pe lideri așa cum trebuie.

Hai Poli!

2 comentarii :

Stefan Carpanu spunea...

Foarte greu. Credeam ca Maftei e suspendat, dar nu e.

Daca jucam iarasi cu Tames si Tames joaca la fel ca la Brasov nu stiu ce sanse avem. Cat despre improvizatii, numai sa nu fie iar Burca la inchidere.

Va fi foarte greu pentru Contra. Mi-e tare teama, dar sa vedem ce iese. Poate doua goluri din corner.

Andrei Vajna II spunea...

Totusi cred ca un egal nu e greu de obtinut.

Google+