19 noiembrie 2010

Avancronică: Poli - Oțelul

Am ajuns și la derby-ul pe care îl așteptăm de vreo două luni încoace: înfruntarea cu liderul la zi al campionatului, lider ce se află în această poziție de 8 etape. Deși ne-am târât până aici suntem într-o postură destul de bună. În cel mai rău caz vom rămâne la egalitate cu Rapidul și vom da prilej celorlalte echipe să se apropie. Dar tot vom fi în echipele fruntașe, destul de bine poziționați pentru ca printr-o constanță a rezultatelor să terminăm în final pe un loc de europene.

Privind măreț, însă, meciul este decisiv, cam pentru toate echipele aflate în joc. Dacă pentru noi este cam același lucru un punct sau nici unul, pentru Oțelul o victorie i-ar distanța extrem de favorabil la 7 puncte de orice urmăritor. Un egal al prelungi intensitatea luptei. Iar o victorie a noastră nu numai că ne-ar ține chiar în coasta liderului, dar ne-ar menține la o distanță sigură de locurile inferioare.

Lăsând statistica la o parte, să vorbim mai multe despre adversarul nostru, un adversar pe care până acum l-am abordat ca pe o echipă de mijlocul clasamentului, cu care deobicei împărțeam victoriile acasă și în deplasare. Oțelul Galați sunt una din cele mai longevive echipe în primul eșalon, în care se află de 19 ani, minus o retrogradare scurtă de o lună în 2003. Cea mai înaltă poziție ocupată la finalul vreunui sezon până acuma a fost locul 4, obținut în 4 rânduri. Au mai multe participări nesemnificative în cupele europene, cele mai mari performanțe rămânând un 1-0 acasă în fața Juventus-ului în 1988 și un trofeu (singurul din vitrina gălățenilor) Intertoto în 2007. Sezonul acesta va fi probabil cel mai bun din istoria clubului din Galați.

Sezonul trecut au terminat pe locul 8 și, deși nu a fost îndeplinit obiectivul calificării într-o cupă europeană, Dorinel Munteanu a rămas antrenor, reușind să ajungă pe primul loc cu o echipă solidă, dar fără vedete, cu o mână de jucători talentați, alții reinventați, precum și unii tineri de viitor, de exemplu fundașul de 20 de ani, Cornel Râpă.

Din păcate, faptul că întâlnirea are loc așa târziu în cadrul sezonului ne cauzează probleme. Deși Goga și Alexa au revenit în urma suspendărilor, problemele medicale nu s-au rezolvat. Scutaru, ce nu a mai jucat din minutul 38 al meciului de cupă de la Brașov, nu va putea să intre pe teren nici acum. Am aflat și motivul pentru care Magera nu a fost folosit prea mult în ultimele meciuri, și din păcate este același motiv pentru care îi va fi foarte greu să evolueze duminică. Are nevoie de chirurgie, dar până acum s-a tratat cu injecții. În aceeași situație se află și Bourceanu, dar probabil că el va putea juca. De operație se pare că ar avea nevoie și Cisovsky, ceea ce ar explica evoluțiile slabe. Poate ar merita să fie lăsat Burcă în linia de fund. Există totuși și o veste bună. Zicu a fost tratat miraculos și este într-o formă chiar mai bună ca înainte. Să vedem ce va fi și în teren.

Va fi o încleștare dură. Oțelul va juca defensiv, iar noi ar trebui să atacăm de la început. Va fi nevoie de o atenție sporită, deoarece Oțelul mușcă pe contraatac, iar apoi ne va fi foarte greu să revenim. Atenția va cădea pe Bourceanu și Axente - știu ei de ce, dar și pe Zicu, deoarece trebuie să arate că încă poate rezolva meciuri, după această scurtă pauză. Să vedem ce va ieși.

Hai Poli!

Un comentariu :

Stefan Carpanu spunea...

Meciul va fi interesant, dar din cate inteleg Bourceanu probabil lipseste.

Fie castigam lejer, fie pierdem rau. Nu cred ca exista alternative. Doar un joc tern poate garanta un egal - sau un joc nebanuit al circumstantelor.

E foarte ingrijoratoare conditia jucatorilor, atatia accidentati sau pe jumatate accidentati. Daca o iei asa, ai Ciso, Sepsi, Scutaru, Magera, Bourceanu, Zicu la care se adauga Mansour si Curtean. Dureros.

Sunt curios daca intra cumva titular Popovici. Nu ar fi imposibil.

Poate un atac Goga-Popovici, zic si eu? :P

Google+