26 noiembrie 2010

Avancronică: Dinamo - Poli

După victoria cu Oțelul, Chivorchean a fost întrebat dacă meciul cu Dinamo i se pare mai dificil. Președintele a răspuns cam așa (citat din memorie): "Da, din punct de vedere al complexității. Și vă las pe dumneavoastră să analizați mai departe." Accept provocarea!

Ceva e complex când există mulți factori de analizat. Cu Oțelul era simplu. Întâlneam o echipă bine organizată și tăioasă. Ori o mușcam pe contraatac, ori eram atenți și triumfam pe final. Ori ne apropiam la 1 punct, ori se depărtau la 7.

Acum, însă, întâlnim echipa de pe locul 5, dar care este foarte periculoasă și care nu ar vrea să iasă din lupta pentru titlu. O victorie este foarte importantă pentru ei, în timp ce pentru noi o înfrângere se poate să nu fie așa mare tragedie.

Dinamoviștii sunt jalnici cam de când ne-au bătut ultima oară și de când am terminat pe locul 2 în fața lor. Sezonul trecut abia au prins un loc de Europa League într-un sezon în care i-am bătut lejer de două ori, iar sezonul acesta continuă la același nivel.

Andone mi se pare că nu mai e la fel de inspirat ca atunci când câștiga titlul de campion. Discursul său nu are logică, ca să nu mai vorbim că nu prea mai are legătură cu realitatea fotbalistică. Cred că va fi foarte surprins la ora meciului. "Cu 4 goluri" dacă se poate.

Totuși, Dinamo are de departe cel mai prolific atac, iar la noi se știe că ajunge și o mică neatenție. Mi-e teamă să nu semene meciul acesta cu acel 0-3 de la noi acasă de acum 3 ani.

Pe de altă parte, Dinamo are cea mai jalnică apărare, fiind în aceeași ligă cu Brăneștiul, U Cluj și Sportul Studențesc. De aici vine și o mare diversitate în rezultatele dinamoviștilor. Victorii și înfrângeri cu multe goluri, dar și unele chiar sărace. Atât împotriva echipelor tari, cât și a celor din coada clasamentului. Cred că nu ne va fi greu să înscriem, decât dacă avem un blocaj de inspirație - destul de posibil, de altfel.

O altă complexitate e numărul mare de componenți care au avut legătură cu clubul advers. Atât de complexă e situația încât se pare că s-au luat măsuri de combatere, dacă într-adevăr nu vor juca Zicu, Alexa și Helder. De Chiacu scăpasem oricum, iar Tameș sper că nu a fost menționat pentru că nici nu s-a pus problema ca el să joace.

Din punctul meu de vedere, asta nu e o greșeală. Când ai prea multe opțiuni îți vine foarte greu să alegi și chiar dacă opțiunile sunt foarte bune, o decizie incorectă te poate duce la înfrângere. La fel, când sunt prea mulți factori la mijloc, complexitatea situației e adversarul cel mai de temut. Scoți câteva detalii, și lucrurile se limpezesc. Am încredere în jucătorii tineri și după cum spuneam mai sus, ineditul îl poate încurca rău de tot pe Andone. Dacă nu, măcar va fi meciul palpitant. Sau poate totul e doar o diversiune ca meciul să fie și mai complex pentru Dinamo.

Am putea intra și în discuții de culise, dar atunci cred că avancronica va ține până după meci. Așa că să lăsăm mingea să vorbească. În curând se va lămuri totul.

Hai Poli!

2 comentarii :

Daniel spunea...

Himm, Dinamo... mereu controversat acest meci nu-i asa?!
Dar ce ziceti de un scenariu de genul acesta:
"prima repriza Poli cu echipa de tineri, tine piept celui mai prolific atac din L1, pana la pauza cateva contraatacuri dintre care unul decisiv si ... Dinamo Poli 0-1.

Dupa pauza surpriza Zicu, Alexa si Helder pe teren fac legea Dinamo in corzi! ... Mmmmmm"

Ori ce ar fi numai sa castige Poli

Andrei Vajna II spunea...

Nu cred ca vom juca pe contraatac, indiferent de echipa trimisa in teren.

Google+