8 octombrie 2010

Poli - Naţional Sebiş 2:0 (1:0)

Meci lejer astăzi pe Dan Păltinişanu, cu alb-violeţii controlând autoritar partida de la un capăt la celălalt, fără ca oaspeţii să ajunge des în jumătatea noastră de teren - de ocazii nu mai vorbesc.

Cu jucătorii aflaţi în probe titulari, Rafael pe stânga şi Krejc fundaş central dreapta, Poli şi-a trecut în cont mai multe ocazii mari în prima parte a jocului. Din păcate, Axente şi mai ales Goga au ratat din mai toate poziţiile, astfel că a fost nevoie de o fază fixă - un corner - executată de Chiacu pentru deschiderea scorului. Tocmai Krejc s-a aflat la capătul centrării şi a plasat mingea, din centrul careului, cu capul, fără şanse pentru portarul advers.

La pauză s-au făcut numeroase modificări, dar jocul a rămas acelaşi. Scutaru a marcat golul desprinderii în minutul 54, găsit fiind la marginea careului de Pătraş (după un efort personal), iar şutul său a prins de două ori bara şi o data spatele portarului înainte de a intrat - destul de arătos aşa. Cu doar Goga rămas în teren, ocaziile s-au rărit, iar în ultimul sfert de oră alb-violeţii au evoluat fără niciun atacant în teren. Scutaru a fi putut marca o dublă, trimiţând cu capul din plonjon la o liberă executată de Contra, dar mingea a trecut pe lângă, astfel că scorul final a rămas cel din minutul 54.

Dintre jucătorii obişnuiţi, l-aş remarca pe Chiacu, care ar putea fi încercat în locul lui Curtean. În atac, din păcate, încă suferinţă mare.

Cei doi jucători aflaţi în probe nu au arătat rău, dar dacă despre Krejc chiar nu se prea poate spune mare lucru, nefiind întrebuinţat mai deloc (deşi a prins câteva lansări bune în atac), mingea s-a plimbat mai des pe la Rafael. Brazilianul a fost, cam ca toţi brazilienii, destul de tehnic, dar pasele sale au fost mai mereu îndreptate înapoi şi jocul său a fost unul lent. De la un moment dat, încă din prima repriză, a părut sleit. Dar are calităţi, fiind executant de faze fixe şi destul de bun în jocul de pase.

Tinerii care au jucat în repriza a doua (Dudaş, Cuciorvă, să zicem şi Pătraş) nu au ieşit în evidenţă prea mult, dar mi-a plăcut jocul lui Fuchs, care a evoluat în primul mitan. De remarcat şi debutul unui junior în poarta alb-violeţilor, Florin Rusu.

Cred că a fost un exerciţiu destul de relaxant pentru jucătorii noştri, dar ceea ce va fi interesant de văzut este care va fi soarta lui Krejc şi Rafael.

Poli (rep 1): Taborda - Dukic, Krejc, Cisovsky, Rafael - Chiacu, Bourceanu, Fuchs,Curtean - Goga, Axente

Poli (rep 2): Taborda - Helder, Burcă, Luchin, Sepsi - Chiacu, Alexa, Scutaru, Rafael - Pătraş, Goga

Au mai intrat: Cuciorvă, Dudaş, Contra şi Rusu pentru Rafael, Chiacu, Goga şi Taborda

Niciun comentariu :

Google+