31 octombrie 2010

FC Braşov - Poli 0:0

Nimic la absolut nimic, după un meci care a fost continuarea previzibilă la partida fără vlagă făcută în Cupa României. Cu Zicu într-o zi mai slabă, alb-violeţii au fost de o lipsă de fantezie rară în atac, creându-şi foarte puţine faze de gol şi de multe ori acelea care se dovedeau a fi, erau mai mult întâmplătoare.

Prima oportunitate a meciului i-a aparţinut lui Helder, care a venit din fugă şi a trimis cu capul centrarea lui Sepsi, dar mingea l-a nimerit pe Mincă. Braşovenii, care au cam dominat începutul partidei, au replicat prin Cristi Ionescu, a cărui şut a fost parat de Pantilimon. Cea mai mare ocazie a primei reprize a venit în minutul 15, când Dedu a primit o minge centrată de pe dreapta, a întors un fundaş, dar a tras pe lângă, intimidat fiind şi de plonjonul lui Luchin. Apoi s-a trecut la lentoarea care defineşte repriza întâi din meciurile noastre şi până înainte de finalul ei, nu s-a mai întâmplat nimic notabil. Braşovenii au terminat mai bine, forţându-l pe Panti la două intervenţii bune, astfel că scorul la pauză a fost egal.

Repriza a doua a fost continuarea primei, din mai toate punctele de vedere. Prima noastră reală ocazie a venit în minutul 57, când Magera a trimis peste la o centrare venită de la Helder, deşi se afla într-o poziţie foarte bună. Jocul anemic a continuat, deşi Poli avea trei jucători de creaţie pe teren (Zicu, Tameş, Magera), şi încetul cu încetul ne-am apropiat de sfârşitul meciului. Zicu putea fi din nou decisiv, dar de această dată nu a putut pune latul la o centrare venită de la Sepsi în minutul 85, iar cu excepţia câtorva cornere rispite în minutele rămase, nu s-a mai întâmplat nimic notabil. Cu adevărat, o partidă de nimic la nimic.

Precum era de aşteptat, atunci când toată forţa ofensivă a echipei stă în Zicu şi acesta nu prinde un meci bun, şansele să câştigăm sunt minime. Problematică a fost şi absenţa din joc a lui Tameş, oscilaţiile lui Helder şi lipsa de periculozitate a lui Axente. Din fericire, jocul defensiv a mers bine, deşi am suferit puţin pe stânga, iar Luchin a condus apărarea cu o prestaţie excelentă. E greu de zis însă ce putem face în plan ofensiv, mai ales că urmează o partidă care trebuie câştigată pentru a ne menţine oarecum în plutonul fruntaş. Cu un lot în care soluţiile de pe bancă nu sunt chiar multe, va fi greu pentru Contra să găsească alternative la jocul actual prestat de băieţi. Măcar mai multă implicare, mai multă determinare.

Poli: Pantilimon (6,5) - Scutaru (6), Cisovsky (6), Luchin (6,5), Sepsi (5,5) - Helder (5,5), Alexa (5,5), Tameş (5), Zicu (5,5) - Magera (5,5), Axente (5)

Schimbări:

Contra pentru Tameş (min 75)
Nikolic pentru Axente (min 85)
Goga pentru Magera (min 90)

Un comentariu :

Andrei Vajna II spunea...

Si Alexa mi s-a parut jalnic azi, cu multe mingi pierdute. In nota echipei oricum.

Nu cred ca mai e vorba de incercat alti jucatori sau alte combinatii, pentru ca nu cred ca e vorba de valoare. Toti au aratat cat de bine pot juca. Tine ori de motivatie, ori de tactica. Trebuie gasita si exersata o schema tactica in care sa functioneze mai bine ca o echipa. Daca asta merge, atunci nu mai trebuie sa depinzi de un singur jucator.

Google+