26 octombrie 2010

CR: Poli - Voinţa Sibiu 5:4 (1:1; 1:1)

Înainte ca cineva să mai spună vreodată că nu poţi suferi cu adevărat pentru o echipă de fotbal, îi recomand cu căldură să stea peste două ore în ploaie mocnită, la câteva grade celsius, în bătaia vântului pe un stadion - şi mai discutăm după aia.

Alb-violeţii au făcut un meci slab, într-o seară în care niciun om normal la cap nu putea avea, cu adevărat, chef de fotbal - sau orice altă activitate în aer liber. Golul nostru a venit repede, în minutul 12, când Goga a fost servit de Tameş şi a înscris din cădere, din interiorul careului. Ca de obicei, golurile venite repede decuplează echipa şi, prin urmare, meciul ce a urmat a fost unul cu efort şi dăruire minimă. Ritmul anost a permis oaspeţilor să ajungă mai aproape de poarta noastră, în câteva rânduri, dar finalizările lor hazardate ne-au salvat de mai mult pericol. În minutul 31, Bourceanu a trimis un şut de la distanţă şi portarul advers, prins pe picior greşit, a reuşit să pareze, ca apoi Goga să rateze incredibil din interiorul careului. Sibienii au replicat tot printr-un şut de la distanţă care l-a pus în dificultate pe Taborda, dar portarul nostru a reuşit să respingă. O altă semi-ocazie a oaspeţilor a avut loc câteva minute mai târziu, când o minge centrată a căzut pe bara porţii noastre.

Repriza secundă a continuat în ritmul brevetat în primele 45 de minute, în ciuda intrării pe teren a lui Helder şi Zicu. Acesta din urmă i-a servit golul pe tavă lui Nikolic în minutul 61, dar muntenegreanul nu a reuşit decât să-l evidenţieze pe portarul advers. Apoi restul reprizei a fost deosebit de neinteresantă şi neagitantă, sibienii irosind câteva faze bunicele, dar cam atât. În minutul 87 însă, Luchin a faultat la vreo 30 de metri lateral stânga, iar la libera ce a urmat nu a intrat nimeni pe minge, nici fundaşii, nici un Taborda uluit, iar balonul a intrat nestingherit în plasă. Zicu a mai avut o oportunitate să readucă pe Poli în avantaj, dar foarfeca sa excelentă în minutul de prelungire a fost scoasă de portar.

Prelungirile au început jalnic cu un roşu (al doilea galben) pentru Bourceanu, care astfel va rata următoarea partidă. Din păcate, la cum a jucat astăzi, nici nu cred că ar fi avut cu ce să ajute echipa. Cea mai mare ocazie a meciului au avut-o oaspeţii în minutul 99, când după o incursiune pe dreapta (în direcţia lor de atac), mingea a fost trimisă în centrul careului iar şutul ce a urmat a fost scos de pe linia porţii de Helder! Imediat a urmat un nou şut de la distanţă ce l-a pus în dificultate pe Taborda, dar am scăpat cu faţa curată.

În a doua parte a prelungirilor meciul a fost mai puţin animat, până când sibienii au rămas în zece, tot pentru un al doilea galben. Magera ar fi putut marca pe final, după ce s-a întins la o pasă a lui Helder, dar cehul a trimis mingea pe lângă.

Au urmat penlatyurile unde Taborda a scos de două ori, la Poli a ratat Scutaru, dar a fost destul pentru că Sepsi, Zicu, Tameş şi Magera au înscris.

Nu am rămas cu absolut nimic în urma acestui meci, decât tenacitatea şi dăruirea lui Nikolic. Au mai fost câţiva jucători care s-au mişcat decent, dar per ansamblu experienţa a fost una mizerabilă şi sper să nu se mai repete în viitorul apropiat. Ce-a ieşit dintr-un meci controlat aproape copios...

Poli: Taborda (5,5) - Scutaru (5,5), Luchin (5,5), Burcă (5,5), Sepsi (5,5) - Tameş (5,5), Bourceanu (4), Contra (5), Curtean (5) - Goga (5,5), Nikolic (5,5)

Schimbări:

Helder (5,5) pentru Contra (min 45)
Zicu (5,5) pentru Curtean (min 53)
Magera (5,5) pentru Goga (min 68)

3 comentarii :

daimon spunea...

păi a fost controlat copios sau am jucat noi relaxaţi şi sibienii au avut ocaziile? te contrazici oleacă... :)

Stefan Carpanu spunea...

era un cadru de controlare copioasa compromis de relaxare in anumite momente :D

Andrei Vajna II spunea...

Pai controlarea copioasa si relaxeara au fost mana in mana. Neatentia ne-a pus bete in roate.

Google+