18 septembrie 2010

Poli - Sportul 2:1 (1:1)

Altă piesă, aceeași actori, același scenariu. Meci greu pentru alb-violeți, chiar dacă Sportului i-au lipsit Varga și Bălan, și victoria, gâfâită, a venit mai mult ca o întâmplare, decât ca urmare a unui joc vivace.

Meciul a început cu Poli în atac, Axente și Curtean mai ofensivi, dar fără șanse mari de gol. Apoi, ca din nimicul pe care îl creăm mereu, Sportul a deschis scorul: era minutul 14, corner de pe dreapta, mingea îl găsește pe Patriche în centrul careului și acesta îl execută pe Pantilimon cu o lovitură de cap, dintre trei fundași timișoreni, printre care și, finalmente, eroul de azi, Scutaru. Meciul a continuat chinuit, cornere irosite de partea noastră, iar atunci când speranțele că va ieși vreodată ceva dintr-o astfel de fază pentru alb-violeți păreau la minimul lor istoric (deși cred că Buia a fost responsabil pentru acesta), Bourceanu a bătut un corner scurt la Zicu, acesta a centrat la colțul lung unde a apărut Scutaru, în viteză, și a marcat cu capul. Din păcate forcingul ce a urmat nu a putut fi susținut, iar până la pauză nu s-a mai întâmplat nimic notabil.

Repriza secundă a început la fel de greu, dar pericolul a continuat să vină din faze fixe. Astfel, după o liberă ratată de Magera, cam ieșit din formă azi, a urmat una a lui Zicu, care n-a tras tare, dar portarul advers a văzut târziu mingea și a avut probleme în a interveni. În timp ce Helder și Zicu lucrau binișor pe bandă, dar fără a crea mare pericol, oaspeții au fost aproape să dea lovitura, când Curelea s-a eliberat de fundaș, a tras din careu, dar Panti a reușit să scoată. Zicu a urmat la rampă cu un voleu minunat, dar portarul oaspeților a respins, ca apoi, în minutul 71, să vină în sfârșit al doilea gol: corner Tameș, cap Scutaru. Lovitura de grație o putea da Axente, absolut inexistent până la această fază, dar lobul său aproape perfect, deși l-a bătut pe portar, a lovit bara porții bucureștenilor. Totul părea sub control, dar ultimele minute au adus tensiune maximă, la fazele fixe ale oaspeților. Totul a culminat cu mingea trimisă în bară în minutul 90, dar în final am putut răsufla ușurați.

Victoria e sănătoasă, dar jocul bolnav - vorba vine. Alexa, Zicu au fost excelenți, Helder și fundașii buni, iar Scutaru omul decisiv. Axente, de cealaltă parte, cam rămâne fără argumente pentru titularizare, în timp ce Magera, precum am scris, a prins o partidă slabă. Curtean, cu momente bune, dar și cu momente rele, așa cum ne-a obișnuit. Remarc doar schimbarea curajoasă prin introducerea lui Tameș în locul lui Bourceanu, schimbare ce a dat roade la golul doi. În rest, debut nefascinant pentru Contra.

Avem nevoie de mai mult - orice ar însemna asta.

Poli: Pantilimon (5,5) - Helder (6), Cisovsky (5,5), Burcă (6), Scutaru (6,5) - Zicu (6,5), Alexa (6,5), Bourceanu (5,5), Curtean (5,5) - Magera (5), Axente (5)

Schimbări:

Tameș (5,5) pentru Bourceanu (min 57)
Luchin pentru Helder (min 70)
Contra pentru Magera (min 81)

2 comentarii :

Andrei Vajna II spunea...

Nu pot fi de acord cu tonul tau. Meciul a fost peste cel cu Branesti si Astra. Personal, nu am avut emotii ca vom bate.

Zicu a avut cateva momente bune, dar in rest total neinspirat. Am numarat cel putin 5 faze in care a preluat prost, sau a jucat cea mai proasta solutia, pierzand mingea si in curcand constructia. Mai degraba evolutia lui a fost intamplatoare, decat cea a echipei. Totusi, avem nevoie de un asemenea jucator care sa dea lovitura cand nu te astepti.

Cum spui tu, avem nevoie de mai mult. N-am inteles ultima schimbare, si retragerea in defensiva. Dar se inteleg emotiile.

Stefan Carpanu spunea...

Eu am fost dezamagit de joc. Nu ne-am creat practic nicio ocazie cursiva, apararea a fost intr-o degringolada totala la toate fazele fixe, si am simtit acut faptul ca nu prea stiam cum sa atacam.

Cat despre Zicu, e valabil acelasi lucru ca si cu Magera, de multe ori - mingile trec pe la el, se asteapta sa faca totul de unul singur, si atunci isi asuma riscuri mai mari. Si Helder pierde multe mingi incercand sa scoata din joc cate un jucator, dar e normal sa se mai intample asta din cand in cand.

Google+