23 august 2010

Poli - Victoria Brănești 2:1 (1:0)

Precum era de așteptat (după efortul din ultimul meci), partida de azi a fost una destul de dificilă. Alb-violeții au jucat destul de precipitat, nu au construit prea eficient și au mai suferit și de pe urma unei accidentări în primele douăzeci de minute ale meciului.

Oaspeții au început mai tare și primele ocazii le-au aparținut. După câteva faze de o periculozitate medie a venit scăparea lui Prodan din minutul zece, unu la unu cu Pantilimon, dar preluarea sa aproximativă i-a permis lui Cisovsky să vină din spate și să-l deposedeze pe atacantul celor din Brănești. Poli a răsuflat puțin prin Goga, care la scurt timp a avut o fază bună în careul advers, a trecut de Cernea, dar din unghi nu a reușit să trimită pe poartă. După înlocuirea lui Ciso cu Magera din minutul 18, jocul nostru s-a ameliorat, grație aportului adus de ceh la mijloc. Ocaziile nu au apărut degrabă, dar dominarea teritorială a început să ne aparțintă iar oaspeții nu mai erau așa de periculoși. Goga, cel mai activ jucător în prima repriză, a mai avut două faze bune în jurul minutul 30, la a doua trimițând cu capul în bară (meci de meci!) o centrare perfectă venită de la Contra. Brăneștiul a avut un moment bun în minutul 35, când Nicoară a pătruns adânc în careu, a șutat din unghi, a respins Pantilimon bine întâia oară, iar apoi portarul nostru a fost luat la țintă. Goga a mai avut o ocazie un minut mai târziu, când a trimis pe Cernea după (încă) o preluare excelentă, aceasta fiind faza care a precedat golul. O fază fixă a adus mulți jucători alb-violeți în careu, mingea a ajuns la Alexa la marginea acestuia, și căpitanul nostru l-a deschis ideal pe Magera, acesta a agățat mingea și a șutat în forța - bară (!) și gol!

A fost ultima ocazie a reprizei și, mai ales, ultima noastră ocazie pentru cam multă vreme. Oaspeții au început mai tare mitanul secund, au dominat, dar nu au ajuns în poziții de finalizare. De abia în minutul 62 a mai dat Poli un semn de viață, când Goga a șutat din prima la o lansare lungă prelungită de un fundaș advers, dar șutul nu a fost plasat pe poartă. Partida a continuat în același ritm, alb-violeții fiind total lipsiți de fantezie, etalând un joc dezorganizat și lipsit de perspective. Nu știu cât de mare a fost surpriza când cei de la Brănești au reușit să egaleze, în minutul 79: centrare de pe dreapta (cam ca la bara lui Goga din prima repriză), Pantilimon este indecis dacă să iasă sau nu, astfel că nu mai are nico șansă să intervină la mingea plasată de Vali Negru. Marea noastră șansă a fost că alb-violeții au revenit în avantaj aproape instantaneu; a fază pe stânga a văzut o minge prelungită de Magera, cu capul, către Zicu și acesta, într-un moment de excelență, a executat o foarfecă perfectă, fără șanse pentru portarul advers. A urmat puțină gălăgie cum că Zicu ar fi faultat la gol, dar nu mi se pare că poate fi vorba de așa ceva - deși, s-ar fi încadrat totalmente în categoria "faulturilor românești". Pe final, același Zicu l-a deschis pe Chiacu pe dreapta, dar mijlocașul nostru nu a șutat pe cadrul porții. Fluierul final a venit după trei minute de prelungire și a asigurat victoria mult dorită.

Nu știu dacă e un motiv de maximă îngrijorare faptul că nu am evoluat convingător astăzi, dar sunt convins că va fi cel puțin la fel de greu și etapa viitoare împotriva Stelei. Astăzi mai mulți jucători nu au confirmat, în special Axente fiind dezamăgitor. Curtean și Goga au jucat bine o repriză și apoi au dispărut, dar este de înțeles, mai ales în cazul primului, care a muncit enorm cu City. În apărare, Contra a avut mult de furcă cu Nicoară, un jucător mult superior în viteză, iar lipsa dublajului nu l-a ajutat deloc. Jocul bun al lui Magera și Alexa, respectiv reușita lui Zicu, au reprezentat partea plină a paharului, dar e clar că nu e destul așa.

Să sperăm că Cisovsky își va reveni în timp util pentru următoarele partide și că Petrovic va reuși să gestioneze resursele jucătorilor cât mai bine cu putință în partidele următoare. E clar că nu va fi deloc ușor.

Poli: Pantilimon (5) - Luchin (6), Cisovsky, Mera (6), Sepsi (6) - Contra (5,5), Bourceanu (5,5), Alexa (6,5) - Curtean (5,5), Axente (5), Goga (5,5)

Schimbări:

Magera (7) pentru Cisovsky (min 18)
Zicu (6,5) pentru Curtean (min 57)
Chiacu pentru Goga (min 83)

3 comentarii :

Andrei Vajna II spunea...

Contra a avut de furca cu Nicoara, dar nu cred ca a avut si probleme. Golul lor insa a venit dupa o faza in care Contra a urcat in atac, a alergat pe tot terenul, iar la revenire la pierdut pe atacant, adica era in spatele lui, fara a avea pretentia de a-i lua fata.

Bourceanu si el a jucat slab. Goga nu-mi place. Iar Chiacu cat a jucat, a cam aratat ca n-are cu ce sa ne ajute... Asa ca acum ma gandesc ca noi nu prea avem rezerve si asta e cam ingrijorator pe viitor.

Stefan Carpanu spunea...

Nu cred ca trebuia sa avem asteptari prea mari de la Chiacu, stiam deja ce poate.

Mi-a placut cat de usor a devenit periculos Goga si cu trei fundasi in preajma, dar nu l-a tinut decat o repriza.

Cat despre City, sunt una din primele 10 echipe al Europei ca lot (ca sa nu zic 6), deci... :P

produse naturiste spunea...

Brnesti o echipa ;a inceput de drum in diviazia 1 si deja are un debut spectaculos

Google+