24 iulie 2010

Poli - Gloria Bistriţa 2:2 (1:1)

Un debut mai nefast de sezon decât ne-am fi dorit, cu siguranţă, dar se văd lucruri noi, la fel cum se văd şi probleme cu care ne-am obişnuit deja.

De la început ţin să remarc că, aşa cum s-a şi declarat în presă, jocul alb-violeţilor a devenit unul mai bine împrietenit cu pasele. Drept dovadă şi prima fază de gol a partidei (de fapt, a doua după o deschidere bună a lui Magera de către Bourceanu), când Goga a trimis cu capul în portar după o construcţie impresionantă. Apoi Alexa l-a obligat pe Albuţ să pareze, dar la cornerul ce a urmat nimeni nu l-a mai putut opri pe Goga, care a recepţionat mingea dintr-o recentrare cu capul a lui Magera şi a finalizat lejer. Era minutul 11 şi speranţele îşi făceau locul undeva în adâncul minţilor întunecate.
Din păcate Bistriţa a egalat repede, reuşind o fază foarte bună, cu siguranţă exersată la antrenamente, în care Magera a fost depăşit pe flanc de mult mai agilul Ciprian Petre, iar Mureşan a înscris cu bara - minutul 19. Meciul şi-a schimbat caracterul după această reuşită, alb-violeţii fiind mai domoliţi, în timp ce oaspeţii au căpătat curaj. Drept urmare, au repetat din nou faza de la gol în minutul 33, şi practic au marcat din nou, dar reuşita a fost anulată pe motiv de fault în atac - aparent, a fost, mai ales dacă e să judecăm după maniera de arbitraj a lui Colţescu, care a fluierat tot. Poli nu a mai avut decât un şut de la distanţă prin Goga, dar Albuţ a parat fără mari probleme, astfel că scorul la pauză a fost egal.

Repriza secundă a început cu un corner pentru noi şi o lovitură de cap a lui Magera, prea puţin plasată însă pentru a-l învinge pe portar. Din păcate, cam acolo s-au terminat fazele de poartă pentru o vreme. Bistriţa a pus pericol la o fază în care Sepsi a intervenit decisiv, fiind chiar aproape de a trimite în proprie poartă. Apoi a urmat momentul minutul 70: Bonfim a fost depăşit de un atacant al Gloriei, a intervenit stângaci, şi arbitrul a dat penalty - contact a existat, deci, din nou, în spiritul consecvenţei unui arbitraj fără curaj. Coroian a transformat iar imediat după fază, Contra, intrat în repriza secundă, l-a deservit pe unul din jucătorii adverşi cu o îmbrânceala sau o lovitură, iar Colţescu a considerat că merită să fie eliminat. Şansa a avut să fie de partea noastră până la urmă, căci în minutul 73 Magera a executat foarte bine o liberă de la douăzeci de metri, iar Albuţ plecat greşit nu a mai putut interveni. Golul anulat pentru henţ la Tameş şi eliminarea lui Năstase pentru un fault urât la Goga nu au făcut să schimbe cu nimic maniera în care a decurs finalul de meci, iar de Axente ar fi pasat la lansarea lui Magera în dreapta, poate am fi avut despre ce să povestim - dar n-a făcut-o.

Egalul este în mod cert un rezultat nemulţumitor, dar a evidenţiat unde sunt marile lacune în echipe. În primul rând, Mera şi Pantilimon au fost mereu nesiguri şi uşor depăşiţi, Bonfim a comis-o din nou, în ciuda unei prestaţii decente, iar schimbările nu au ajutat cu nimic. În al doilea rând, Poparadu s-a dovedit a fi incapabil să aducă un beneficiu real jocului echipei, lăsând deci un loc liber acolo la mijloc, loc ce ar putea reveni fie lui Vrsici, dacă se rezolvă problema contractuală, fie lui Zicu. Oricum, Zicu poate intra şi în locul lui Bourceanu, când alegem să nu jucăm cu doi închizători.

Tameş, singurul nou venit care a evoluat mai mult, a jucat binişor în prima repriză, dar a dispărut în a doua. Rămâne de văzut dacă el este mult-slăvitul salvator de la mijloc - potenţial are.

Ce rămâne aşadar de zis? Am avea nevoie de încă un fundaş central, la fel cum am avea nevoie de cineva care să dinamizeze flancul stâng. În atac e greu de zis de pe acuma cum ne vom descurca - totuşi, au marcat ambii atacanţi - dar primordial va fi să găsim o piesă pentru mijloc şi una pentru apărarea, asta ca să putem spera la o echipă solidă ca valoare individuală.

Poli: Pantilimon (5) - Sepsi (6), Cisovsky (5,5), Mera (4,5), Bonfim (5) - Poparadu (5), Alexa (5,5), Tameş (5,5), Bourceanu (5,5) - Magera (6,5), Goga (6)

Schimbări:

Contra (2) pentru Poparadu (min 57)
Curtean pentru Bourceanu (min 75)
Axente pentru Tameş (min 88)

Niciun comentariu :

Google+