4 mai 2010

Avancronică: Dinamo - Poli

Marian Iancu spune că meciul cu Dinamo a devenit unul normal, și cam așa ar trebui să fie. În condițiile actuale sunt mult mai importante cele 3 puncte decât orice conotație istorică. Dinamo e pe un oarecare loc 6, asigurat, fiind geu de crezut că vor putea să urce sau să coboare în clasament. Noi, în schimb, avem pești mai mari de prins. Suntem într-o întrecere acerbă la pozițiile fruntașe, pentru un loc cât mai bun de Europa League, ba chiar o nouă încercare la grupele Champions League. Și o cu totul posibilă înfrângere a CFR-ului ar relansa șansele la titlu pentru toate echipele implicate. Practic, numai victoria ne ajută. Un egal e ca și o înfrângere pentru că ne-am putea depărta destul de mult de Urziceni. Totuși, nici partea rea nu e atât de rea pentru că în cărți tot vom rămâne.

Desigur, trebuie să amintim și datele istorice. O victorie îl va face pe Sabău o legendă. Nu numai că va fi spulberat cele două mituri - 12 ani fără victorie acasă și 45 de ani fără victorie în deplasare în fața lui Dinamo - dar va deveni și primul antrenor al Politehnicii care a învins echipa bucureșteană de două ori în același campionat.

Dacă în tur spuneam că jucătorii trebuie să înfrunte istoria, să o calce în teren, de data aceasta este cazul pentru un joc pragmatic, ordonat, agresiv pe unde trebuie, așa cum am arătat câte o repriză în fiecare din ultimele 3 meciuri. Dinamo e în suferință acută. Pe lângă conflictele interne, pe lângă sezonul aproape ratat, echipa e schiloadă. După ce că toată lumea se amuză de apărarea dinamovistă, absențele au făcut să nici nu se știe care va fi componența ei. Molinero, Pulhac, Moți suspendați, Kone accidentat. Nici Torje nu are drept de joc, lista fiind completată de Boștină și N'Doye, unul din cei mai importanți jucători ai lor.

În aceste condiții, numai noi ne putem pune bețe în roate, intrând timorați și sub complexul câinelui bătrân.

Hai Poli!

Niciun comentariu :

Google+