25 aprilie 2010

Steaua - Poli 3:3 (1:0)

Un meci de-a dreptul nesănătos a avut loc în această seară în Ghencea, spectaculos în ciuda jocului, generalmente, mediocru, cu întoarceri de rezultate puţin fezabile în teorie şi nişte goluri destul de reuşite. Evident, regretul e destul de mare în ceea ce ne priveşte, în condiţiile în care am condus până la ultima fază a partidei, dar cam acesta a fost destinul fotbalului pe care l-am arătat.

Gazdele au dominat copios prima repriză şi au avut mai multe şanse de gol (o bară), pe lânga reuşita din minutul 33. Taborda a fost decisiv în două rânduri, la Kapetanos şi Pleşan, între cele două faze fiind interpusă singura ocazie cât de cât de gol a Politehnicii din primul mitan, când Goga a scăpat de la limita ofsaidului, a şutat din unghi, dar Zapata a respins. După încă o paradă a lui Taborda, a sosit golul la care portughezul nu a avut ce face: liberă de pe stânga după un fault care n-a fost, Mera a deviat cu capul, mingea a ajuns la Golanski, acesta l-a fentat pe Dede şi a înscris la colţul scurt. Steaua a continuat să controleze meciul, dar ocazii nu s-au mai ivit până la pauză.

Instinctul îmi spunea că Poli are nevoie urgentă de schimbări pentru a scoate ceva puncte astăzi, mai ales că titularizarea lui Cociş în atac, poziţionarea lui Contra la construcţie şi prezenţa în primul unsprezece a lui Curtean nu s-au dovedit mişcări prea inspirate. Culmea a fost că Sabău n-a făcut nicio modificare, dar echipa noastră a ieşit mult mai motivată de la cabine. După un avertisment al lui Bonfim, care a finalizat prost din poziţie centrală, a venit repede egalarea: gafă Pleşan, mingea a ajuns la Goga, acesta a înaintat, l-a deschis pe Cociş la limita ofsaidului, iar internaţionalul nostru a finalizat peste Zapata, la colţul lung, fără greşeală. Au urmat minute bune de acalmie, fără faze notabile şi cu un joc orice numai cursiv nu. Finalmente Steaua a avut o ocazie, dar Taborda i s-a opus lui Kapetanos, iar la doar câteva minute, cu un sfert de oră rămas de jucat, Goga a făcut o fază bună, trecând de mai mulţi adversari, dar şutul din unghi a mers mult peste. Gazdele au beneficiat de un penalty în minutul 80, la o intrare proastă a lui Bonfim asupra lui Artiom Karamyan, iar Kapetanos a înscris, cu şansă, pe sub Taborda. Acelaşi Bonfim şi-a răscumpărat eroare când, cinci minute mai târziu, a obţinut la rându-i un penalty, pe care Contra l-a executat fără emoţii. În minutul 89 Cociş a fost faultat la marginea careului, în poziţie ideală, iar şansa a fost de partea noastră când libera bătută de Contra a fost deviată de Jelev în direcţia opusă celei în care o luase Zapata. Extazul întoarcerii rezultatului n-a ţinut mult, căci în ultimul minut de joc, Kozak a pierdut o minge aiurea, a urmat o centrare pe lung al lui Ovidiu Petre, Kapetanos a sărit peste fundaşul nostru, mingea trimisă de el a fost blocată de Taborda, dar apoi a ajuns la Jelev, care, nemarcat fiind, a înscris cu poarta goală. Fluier final, gust amar, regretul a ceea ce a rămas de regretat.

Făcând abstracţie de la prima repriză, care a fost jalnică, echipa s-a mişcat oarecum binişor în a doua parte a jocului, dar mai câţiva jucători au părut neimplicaţi. Principalii culpabili ar fi Curtean şi Cociş, chiar dacă al doilea are meritul unei finalizări bune şi foarte importante la singura fază clară în care a ieşit în evidenţă; Curtean a fugit mult, dar n-a făcut mai nimic. Apărarea a fost destul de şubredă în general, dar atât Ciso, cât şi Mera au avut câteva intervenţii foarte importante. În schimb, fundaşii laterali au părut vulnerabili şi de acolo au venit majoritatea fazelor importante ale Stelei.
La mijloc Dede a surprins printr-un joc destul de bun, chiar dacă a fost fentat la golul lui Golanski, în timp ce Bourceanu a evoluat ca de obicei - travaliu mare, rezultate nespectaculoase, dar utile. Contra şi-a trecut două goluri în cont, a fost în general activ, dar nu mi s-a părut că s-ar regăsi în poziţia încercată de Sabău, în timp ce Kozak, intrat pe parcurs, cam trebuie să îndure critici pentru maniera în care a gestionat ultima fază a meciului.
În atac Goga a fost destul de incisiv şi muncitor, dar nu grozav, în timp ce Cociş a fost doar semi-prezent în joc - cu reuşite bune, totuşi. Odată intrat, Magera s-a simţit foarte bine, ceea ce mă face să mă întreb de ce nu a fost titularizat în condiţiile în care nu aveam pe nimeni la construcţie.

Cam asta a fost, să ne vedem de treabă şi să sperăm că am învăţat câte ceva de astăzi. Ce, mi-e greu să zic acuma.

Poli: Taborda (6,5) - Sepsi (5), Cisovsky (6), Mera (6), Bonfim (5) - Bourceanu (6), Contra (7), Dede (6), Curtean (5) - Cociş (6), Goga (5,5)

Schimbări:

Kozak (4) pentru Dede (min 66)
Magera pentru Mera (min 83)
Nibombe pentru Curtean (min 90)

2 comentarii :

Andrei Vajna II spunea...

"Nesanatos" - bine ai gasit cuvantul care descrie perfect acest meci, si cam toate "derby-urile" din campionatul acesta.

Alex C. spunea...

Intr-adevar bine ai gasit cuvantul ''Nesanatos'' !

Dar , dupa parerea mea, Poli trebuia sa castige!

Google+