24 aprilie 2010

Avancronică: Steaua - Poli

După ce șansele la titlu s-au diminuat considerabil, acest meci devine primul meci crucial pentru locul 2. Având în vedere clasamentul, cu egalul lui Dinamo de aseară, un loc de europene e relativ asigurat. Dar parcă a arătat frumos locul 2 de anu trecut și ne-a priit, gândindu-ne la rezultatele istorice din această toamnă. E clar că o înfrângere ar fi dezastruoasă pentru că în ultimele etape, 4 puncte sunt greu de recuperat, dar și pentru că Vaslui și Urziceni sunt la fel de aproape în urma noastră. Un egal nu e rău, pentru că am rămâne bine pe poziții, dar o victorie ar însemna mult, mult mai mult. Sărind pe locul 2, pe lângă avantajul în puncte, am avea și un avantaj psihologic și am putea aborda cu mai multă încredere ultimele meciuri.

Totuși, dacă privim celelalte aspecte din jurul acestui meci, parcă atmosfera nu e potrivită importanței lui. Pe când suporterii Viola au stat pe gânduri dacă să facă deplasarea sau nu, steliștii plănuiau cum să facă mai mare scandal, iar marii patroni se ciondănesc în vorbe și, mai mult sau mai puțin, în fapte. (Eu sper să-i iasă lui Iancu toate, numai să scăpam de aceste prostii) În aceste condiții te întrebi ce mai vor și acei mititei care se vor juca cu mingea pe teren. Mai contează ce așezare va folosi Sabău? Dacă va juca cu doi închizători sau nu? E Goga înlocuitorul lui Bucur? Iară o să jucăm cu pase lungi, fără noimă?

Revenind la problemă, ar trebui să batem. Jocul din meciul cu Clujul ne dă speranțe în acest sens, ne lipsește doar concretizarea fazelor. Iar locul Stelei cred că e mincinos, ba pare chiar incredibil. Rezultatul din meciul lor cu Rapidul e mai aproape de adevăr având în vedere ce club, ce echipă și ce joc are Steaua în acest moment. Dar cu Steaua și Dinamo mai tot timpu apar răbufniri de orgoliu, tresăriri de emoție și meciurile importante sunt mai echilibrate decât ar trebui. Grijă mare la Kapetanos și lucrurile sunt cam rezolvate. Statisticile spun că e foarte probabil ca meciul să fie decis în ultimele 10 minute sau prelungiri. Ba poate chiar să fie și re-decis.

Hai Poli!

Un comentariu :

Stefan Carpanu spunea...

Si mie mi se pare incredibila pozitia celor de la Steaua in clasament - poate cel mai strident comentariu la mediocritatea acestui sezon.

Sper sa batem, cu siguranta o putem face, dar totul va depinde de cum decurge jocul.

Google+