15 aprilie 2010

Avancronică: Poli - CFR Cluj

Ar fi putut fi finala campionatului, dar până la urmă va fi doar o încercare a noastră să mai tăiem din elanul clujenilor, cam așa cum făceam acum două sezoane, și să ne relansăm în lupta pentru titlu.

Această fraza este exagerată. O finală a campionatului nostru este un meci mediocru în care dacă ai noroc este animat de golurile date în urma unor gafe incredibile. Nu avem ce elan să tăiem, pentru că CFR nu e un lider autoritar al clasamentului, având în vedere că gluma numită Steaua doar un pas greșit așteaptă din partea lor. CFR Cluj sunt doar echipa care a jucat cel mai pragmatic și atent fotbal slab. Astfel, nu s-au împiedicat de echipele mici, ci au câștigat sec cu 1-0, poate 2-0 din întâmplare. În plus, nu au luat goluri. Om avea noi a doua apărare din campionat, dar ei o au pe prima, și nu au luat gol în 16 dintre meciurile jucate. Nici în derby-uri nu s-au descurcat rău, linia lor arătând un 4-4-2 rezonabil. Cam așa se câștigă un campionat, iar faptul că sunt pe primul loc și că vor avea cel mai ușor traseu dintre contracaditae, fac ca CFR-ul să fie principalii favoriți.

Dar aici intervine Poli. Care vine după o pasă neagră, atât ca rezultate cât și ca joc. Vom putea oare să ne revenim, să călcăm peste tot și să schimbăm acest destin implacabil? Orice se poate întâmpla.

Clujeni au ceva indisponibilități, dar nu cred că e serios, pentru că au lot valoros. Orice alte slăbiciuni sunt de datoria lui Sabău să le găsească și să profite. Probleme de lot avem și noi, cea mai importantă fiind accidentarea lui Parks, care va sta cel puțin 3 săptămâni. Jocul va avea de suferit din prisma vitezei și creativității, adică fix de ce duceam lipsă și de care vom avea nevoie. Va lipsi și Mera, iar Nibombe de-abia a revenit și foarte probabil nu va fi titular, dar noroc că s-a întors Cisovsky, care ar putea fi chiar decisiv. Oricum, problema noastră va fi la mijloc, unde trebuie să se facă ceva. Să sperăm la o minune și ca atacanții să aibă inspirație în fața porții.

E vorba aceea cu "la bine și la rău". Ei bine, acum e momentul cel mai important din acest campionat, practic ultimul moment crucial din lupta pentru titlu. Acum are echipa nevoie cel mai mult de sprijin din partea noastră și de nimic altceva.

Hai Poli!

Niciun comentariu :

Google+