5 martie 2010

Rapid - Poli 1:0 (1:0)

Ratangii de serviciu şi-au făcut din nou datoria, cu o prestaţie foarte bună, mai puţin în faţa porţii adverse. Cei mai eficieniţi în a irosi atacurile şi ocaziile au fost Chiacu şi Mansour, senegalezul revenind fulminant cu o prestaţie absolut execrabilă. Dar e injust, jucătorii au muncit mult, au avut marea neşansă a unei execuţii incredibile, iar apoi s-au chinuit să facă ceea ce nu ştiu, adică să dea gol.

S-a remarcat înca de la debut un prim unsprezece neobişnuit al Politehnicii. Chiţu titular, Luchin pe dreapta, Taborda în poartă. Părerea mea e că acest prim unsprezece a fost unul bun, iar acest lucru s-a văzut prin jocul etalat de echipă. Nici nu începuse bine meciul, că Mera a trecut de puţin pe lângă o finalizare de gol la libera bătută de Bourceanu, iar la alte câteva minute şutul lui Sepsi a fost deviat în plasa laterală! Alb-violeţii au continuat să joace bine, dominând primele douăzeci de minute, dar fără a reuşi să mai tragă la poartă, în ciuda eforturilor lui Parks. Problema a fost, ca şi mai târziu, fructificarea fazelor bune de atac, care s-au prezentat în abundenţă, graţie jocului disciplinat şi determinat al echipei. După ce s-a mai echilibrat partida, a venit faza care a decis meciul: Spadacio pasează scurt la o liberă de la 35 de metri, Matici e liber şi trimite o torpilă incredibilă, care prinde o traiectorie perfectă către vinclul porţii unui Taborda lăsat fără şansă. Poli a încercat să revină, reuşind câteva acţiuni mai bune pe stânga, dar în afară de şutul ratat al lui Bourceanu din poziţie ideală, nu au mai fost ocazii de gol.

Repriza a doua a continuat în ritmul primeia, dar ocaziile nu s-au înghesuit să apară, nici măcar după intrarea lui Contra. Rapidul a avut trei trăsăriri, la şutul pe lângă al lui Spadacio, la ratarea mare a lui Varga şi la lobul scos în extremis de Taborda, dar au fost nişte întâmplări. În ultimul sfert de oră Poli a preluat complet controlul partidei, dar Goga, Sepsi, Chiacu în două rânduri şi Mansour au irosit ocazii excelente: Goga a trimis pe lângă din plonjon cu capul, Sepsi a şutat pe lângă din poziţie perfectă, Chiacu a trimis un şut bun de la distanţă, parat de Bornescu, şi a finalizat slab cu capul o centrare primită propriu-zis pe cap, iar Mansour a scăpat singur cu portarul după o pasă sclipitoare a lui Contra, doar ca să se bâlbâie şi să fie ajuns din urmă de un fundaş. Finalul a venit după patru minute de prelungire şi a consemnat o înfrângere care pur şi simplu trebuia evitată, dar limitele tehnice ale unor jucători au fost decisive.

E păcat, pentru că se putea scoate mult mai mult din această partidă. Rapidul a fost o echipă slabă, lipsită de autoritate, dar a avut şansă şi a ştiut s-o gestioneze. Lui Sabău nu am ce să-i imput, a jucat cu ce are la dispoziţie. Debutantul în alb-violet, Chiţu, a făcut un meci decent, fiind activ atât în ofensivă, cât şi în defensivă, dar s-a văzut că nu e bine integrat în jocul echipei. Omologul său de pe partea vecină, Chiacu, a muncit foarte mult, dar a irosit multe centrări, iar în faţa porţii nu a părut să aibe vlagă. Degeaba a revitalizat Contra echipa, nu a fost destul. Cel mai îngrijorătoare e lipsa de inspiraţie la finalizare, căci în afară de Goga, care ajunge greu în poziţie de şut, niciunul dintre ceilalţi jucători nu par să fie capabili să obţină maximul din şansele pe care şi le crează.
De remarcat, măcar, evoluţia foarte bună a linei de fund, de la Sepsi la Luchin. Primul a fost bun şi pe faza ofensivă, oferind multe centrări utile, în timp ce Luchin a avut o singură scăpare importantă pe un post pe care nu a mai evoluat de multă vreme. Fundaşii centrali, Mera şi Nibombe, au respins cu mare precizie toate fazele gazdelor, făcând unul din cele mai bune meciuri ale lor - dar a contat, cu siguranţă, şi lipsa de iniţiativă ofensivă a Rapidului.

În final, asta este, acesta e materialul de care dispunem. Greu de zis ce anume putem obţine cu el, în aceasta formă.

Poli: Taborda (6) - Sepsi (6), Nibombe (6), Mera (6), Luchin (6) - Chiţu (5,5), Bourceanu (5,5), Alexa (6), Chiacu (5) - Parks (5,5), Goga (5)

Schimbări:

Contra (6) pentru Chiţu (min 55)
Mansour (4,5) pentru Parks (min 65)
Kozak pentru Luchin (min 72)

Niciun comentariu :

Google+