14 martie 2010

Poli - Urziceni 0:0

E greu să câştigi când nimeni şi nimic nu sunt de partea ta. Am dat dovadă astăzi de un spirit puternic de echipă, e un joc tactic, cu mult mai mult calm decât în etapele anterioare, iar pe teren s-au aflat într-adevăr jucătorii care meritau să fie acolo, ceea ce iar s-a văzut. Dar am avut neşansă şi imprecizie la finalizare, iar centralul partidei a luat câteva decizii cel puţin discutabile. Să începem însă cu începutul.

Istvan Kovacs a început cu spor, dictând fault la o intrare excelentă a lui Parks, iar din libera ce a urmat, doar Taborda ne-a salvat de gol! La cornerul imediat următor a fost nevoie din nou de portughez, ca apoi Urziceniul să persiste cu un joc foarte sus. După un sfert de oră, meciul s-a echilibrat, iar alb-violeţii au început să urce oarecum în atac, deşi fără a pune la cale nişte faze de gol. S-a jucat mult pe dreapta şi în centru, dar cele mai bune momente de joc i-au aparţinut flancului stâng, prin Sepsi şi Chiţu. Cel de-al doilea a făcut o fază excelentă în minutul 34, driblând un adversar, a trimis o centrare ideală pentru Goga, dar acesta din mijlocul careului nu a reuşit să tragă cu forţă spre poartă! După ce Kovacs a ignorat o mână peste faţă primită de Parks, în care situaţie se cerea măcar o liberă pentru obstrucţie la o fază bună de atac, a venit pauza.

Mitanul secund avea să fie unul mai frumos, dar şi ceva mai tensionat. Deja la reluare a intrat Contra pe teren, a cărui prezenţa s-a făcut mereu simţită în forţa de joc a echipei, dar problema azi a fost că în faţa noastră s-a prezentat o formaţie cu o apărare redutabilă. Ca să mai evidenţiez un moment marca Istvan Kovacs, Mera s-a trezit cu un galben în minutul 56 - unul meritat, numai că venit fix după un fault la fundaşul nostru care a rămas nesancţionat. Cele mai bune şanse de gol ale Politehnicii au venit în minutul 62, când Luchin a scos un corner după o cursă extraordinară pe flancul drept. Întâi Mera a trimis cu capul la colţul scurt şi Tudor a respins peste, iar la al doilea corner mingea a ajuns la Goga, dar şutul din voleu al acestuia a mers fix acolo unde se afla portarul oaspeţilor! În minutul 70 Goga mai reuşeste o acţiune bună, şutează din întoarcere, mingea trece de Tudor, dar iese în aut de poartă după ce face contact cu bara! A urmat prima fază foarte controversată a meciului, în minutul 76, când Pădureţu a forţat o minge lungă de nimic, pe care Taborda a prins-o lejer, dar ieşind cu piciorul înainte l-a lovit şi pe jucătorul oaspeţilor, care a căzut în mod dramatic la pământ. Umila-mi părere este că nu avea cum să fie vorba de o lovitură de pedeapsă şi nici intrarea lui Taborda n-a fost deosebit de periculoasă, dar Pădureţu şi-a încercat norocul. Nu se face fotbal din asemenea momente. Trei minute mai târziu Brandan comite un henţ clar ca lumina zilei, tuşierul ridică fanionul (dacă pentru fault în atac, atunci chiar nu mai am ce comenta), dar Kovacs, în cel mai pur spirit al arbitrajului românesc, refuză să-şi asume responsabilitatea. Cu toate acestea în spate, şi o tensiune palpabilă în aer, până la final Poli s-a văzut încercând să obţină victoria, dar de remarcat nu s-a mai remarcat decât o intervenţie foarte bună a lui Taborda. Egal, şi de la capăt.

Dincolo de fazele controversate, cred că am avut parte de un meci bun, iar alb-violeţii, în special, au dat absolut totul pe teren. De remarcat jocul lui Alexa, al lui Luchin, al lui Sepsi, al lui Chiţu, şuturile lui Goga, lupta lui Parks, spiritul lui Contra şi intervenţiile lui Taborda. De cealaltă parte, Chiacu nu a reuşit decât o fază bună cât a jucat şi Bourceanu a făcut un meci chiar slab, irosind multe mingi şi creând chiar pericol pe contre, în timp ce fundaşii centrali au fost solizi în general, dar s-au descurcat greu la degajări şi cu mingea la picior. Poate aş mai remarca o problemă cu Contra, care are rol liber şi deodată îl vezi peste tot pe teren, deşi el nu are calităţi excelente de mijlocaş de creaţie, spre exemplu. Asta a şi lipsit echipei astăzi, mai multă clarviziune. Altfel, eu nu am nimic de reproşat.

Bravo Poli!

Poli: Taborda (6,5) - Luchin (6,5), Mera (6), Nibombe (6), Sepsi (6) - Chiacu (5,5), Alexa (6,5), Bourceanu (5), Chiţu (6) - Goga (6), Parks (6)

Schimbări:

Contra (6) pentru Chiacu (min 45)
Magera (5,5) pentru Parks (min 67)
Mejia pentru Chiţu (min 77)

2 comentarii :

dAImon spunea...

Io tot nu pricep o chestie. N-am văzut meciul, dar am tot citit la păreri. Unii spun că a fost anost de la cap la coadă. Alţii, printre care şi tu, spun că a fost interesant de urmărit, chiar dacă fără gol.

What the fuck?! Chiar aşa mare e diferenţa între definiţiile pentru "interesant"?

Stefan Carpanu spunea...

Mi se pare ca majoritatea celor care au spus, sa zicem, pe forum ca e anost, au si pata pusa pe Sabau.

Cand aruncam mingile in fata nu e bine, ca nu construim, cand jucam scurt si disciplinat, iar nu-i bine, ca-i anost.

Google+