3 februarie 2010

Şi totuşi, Gigel în Rusia

În ciuda tergiversărilor şi a aparentei finalizări eşuate a tratativelor pentru plecarea lui Gigel la Kuban, ştirile de ieri anunţă drept "99%" sigură mutarea. Se vorbeşte de 1,8 milioane de euro sumă de transfer şi un salar de 600.000 euro pentru fotbalist - cifre mari, în mod cert, în special din punctul de vedere al lui Gigel.

Aşadar, după o negociere prelungă, mai mult ca sigur vom rămâne fără cel mai bun atacant pe care l-a avut Poli de la venirea BKP-ului şi, de ce nu, unul dintre cei mai buni atacanţi care au evoluat vreodată în tricoul lui Poli. Dincolo de cele 52 de goluri în 124 de partide pe care le-a marcat pentru alb-violeţi, de referinţă vor rămâne cele trei reuşite din victoria de la Arad de acuma câţiva ani, precum şi dubla împotriva lui Dinamo din acest tur de campionat. Ar merita, cu siguranţă, menţionate şi golurile din Cupele Europene, fie că e vorba de frumuseţea cu Partizan sau roadele eficienţei cu Şahtior. Dar dincolo de toate, Gigel reprezintă unul din puţinele exemplare cu adevărat frumoase care pot fi asociate cu Poli din, practic, prima tranşă a experimentelor BKP.

Sunt, mai ales în istoria recentă, foarte puţini cei care au adus atâta bucurie în sufleţelele noastre de Polişti ca Bucur, atât prin reuşitele sale de pe teren, prin maniera în care a reprezentat clubul la echipa naţională, cât şi prin civilizaţia şi maturitatea de care a dat dovadă în conduita sa publică.

O bucurie necomplicată, onestă, în cel mai pur sens al acestui sport.

Va fi greu să umple cineva golul lăsat.

Mulţumim Gigel!

2 comentarii :

daimon spunea...

Yup, cred ca asta ar trebui sa spunem .. doar asta.

Un "Multumim" din inima :)

Sasa spunea...

Bucur a adus multa bucurie in sufletul vostru si in al nostru (si pe linga asta si un pumn de calmante la ratarile alea cu poarta goala).

Si acuma parca si mie imi pare rau ca a plecat si de la Poli, si mai departe...

Google+