20 februarie 2010

Gloria Bistriţa - Poli 0:0

Precum anunţau şi amicalurile din ultimele luni, viaţa în alb-violet nu va fi uşoară în acest retur. Poli a jucat oscilant de-a lungul partidei, niciunul din jucătorii nou-veniţi nu a lăsat o impresia spulberător de bună, în timp ce jucătorii din garda veche şi-au confirmat abilităţile - şi limitele. De remarcat lotul bun de care dispune Gloria în acest moment, cu jucători experimentaţi în apărare, un Băjenaru şi un Hora la mijloc, ambii capabili de mult pericol, şi un atacant în persoana lui Moraes care cu siguranţa va avea un cuvânt de spus în acest retur.

Prima repriză a început mai lent, în special în cele zece minute de debut, dar a căpătat o consistenţă nesperată pe parcurs. Cea dintâi ocazie a partidei i-a aprţinut lui Parks, care servit ideal de Magera a scăpat singur cu portarul, doar ca să trimită slab şi previzibil. Bistriţa a replicat instant prin Moraes, atacantul nou-venit care a fost printre jucătorii evidenţiaţi de la gazde. După un şut în plasa laterală al lui Hora, care i-a dat mult de furcă lui Sepsi, a fost din nou rândul nostru să fim aproape de deschiderea scorului, dar lovitura de cap trimisă de Goga a fost respinsă cu palma de Albuţ. Au urmat aproape douăzeci de minute în care Poli s-a cam dat la fund, iar Gloria a preluat iniţiativa, dar în ciuda pericolului creat în repetate rânduri, şi a şuturilor de la distanţă, singura mare ocazie a venit la o scăpare a lui Bonfim şi o respingere slabă a lui Luchin, mingea fiind trimisă, în final, pe lângă poartă. Alb-violeţii au revenit la suprafaţă pe finalul reprizei, când Nibombe şi Luchin la două lovituri de colţ, respectiv Parks nu au reuşit să trimită în poartă din poziţii foarte bune. În special costaricanul a fost exasperant!

Din păcate al doilea mitan a fost unul tern. În afară de intervenţia excelentă a lui Pantilimon la un unu contra unu imediat după reluare, ocaziile de poartă practic nu au existat. Poli s-a evidenţiat prin două lovituri libere de la marginea careului, ambele executate peste de Magera, în timp ce Bistriţa a riscat mai puţin, nereuşind să pună aceeaşi presiune ca în primele patruzeci şi cinci de minute. Chiar nu ştiu ce ar mai fi de remarcat cu privire la această repriză secundă, căci lipsa de fantezie şi coerenţă din jocul nostru nu a permis spectacolului să-şi facă loc.

Per ansamblu acest egal nu poate fi considerat decât un eşec, şi nu atât prin prisma rezultatului, ci judecând după ce am văzut de la jucătorii de pe teren. Dacă nu prea am ce imputa fundaşilor, ei fiind în general exacţi în execuţii şi poziţionaţi ideal, lipsa de incisivitate de pe flancuri e îngrijorătoare. Goga nu aduce nicio contribuţie semnificativă ca mijlocaş stânga, iar Chiacu se chinuie să lase o impresie pozitivă de mai multe etape. Introducerea lui Boruceanu după pauză a arătat că acesta ar fi fost o opţiune mai potrivită ca titular în locul lui Chiacu, dar e improbabil ca el să fi putut întoarce soarta partidei.
Kozak şi Alexa, titularii de la mijloc, au fost destul de mediocrii. Căpitanul nostru a fost nevoit de multe ori să faulteze, fiind depăşit de adversari, în timp ce Kozak s-a evidenţiat la fazele fixe, dar în rest nu a contribuit prea mult la construcţie. Din contră, cel mai bun om s-a dovedit a fi Magera, care a muncit enorm, a pasat, a recuperat, a revenit în apărare, dar lipsa de imaginaţie a lui Parks la finalizare a făcut ca Poli să nu marcheze astăzi.
Nici copilul minune Mejia nu a apucat să aducă fericirea în sufleţelele noastre, fiind foarte bătăios, dar obţinând numai câteva lovituri libere. Oricum, comparat cu alţi jucători care s-au trezit titulari astăzi, probabil are un cuvânt de spus.

Oricum, dincolo de ratări, grija cea mai mare e lipsa ocaziilor din repriza a doua. Va fi interesant de văzut cum se va contura echipa în etapele următoare şi, mai ales, cine va fi omul de gol care momentan ne lipseşte.

Poli: Pantilimon (6,5) - Bonfim (6), Luchin (6), Nibombe (6), Sepsi (6) - Chiacu (5), Alexa (5,5), Kozak (5,5), Goga (5) - Magera (6), Parks (4,5)

Schimbări:
Bourceanu (6) pentru Chiacu (min 56)
Mejia (5,5) pentru Kozak (min 62)
Ionescu (5) pentru Parks (min 70)

Un comentariu :

Andrei Vajna II spunea...

Kozak a fost ok cat s-a vazut. La un moment dat a disparut din joc si cred ca din cauza ca am inceput sa jucam cu mingi lungi fara sa tinem de minge. Cred ca mai bine era schimbat Parks decat el.

Alexa mi-a displacut, parca nu se regasea pe teren. Si de la Sepsi aveam mai multe asteptari, nu sa fie depasit in mai multe randuri, dar totusi a fost ok.

Oricum, cred ca concluzii se pot trage doar dupa meciul cu Urziceni.

Google+