12 ianuarie 2010

Rezumat tur 2009/2010

Ceea ce s-a văzut în timpul mandatului lui Balint, anume fluctuații mari între partide (pe lângă toate celelalte lucruri), este evident și la Sabău: au fost câteva meciuri excepționale, dar la fel au existat și niște dezamăgiri crunte. Per ansamblu însă, media notelor meciurilor a crescut la 5,71 (față de 5,63 în returul sezonului trecut), fiind a doua medie după cea din turul 2007/2008.

Dintre jucători, cele mai multe partide au însumat Art. Karamyan și Gigel Bucur (16), fiind urmați de Alexa, Nibombe și Pantilimon (15).

Golgheteri:
  1. Gigel Bucur - 8 goluri
  2. Dorin Goga - 6 goluri
  3. Lukas Magera - 4 goluri
  4. Hristu Chiacu - 3 goluri
  5. Arman Karamyan - 2 goluri
  6. Parks, Mera, Luchin, Ionescu, Bourceanu - 1 gol
Pase de gol:
  1. Magera, Bonfim - 5 pase de gol
  2. Art. Karamyan - 4 pase de gol
  3. Stancu, Parks, Ionescu - 2 pase de gol
  4. Alexa, Nibombe, Vrsici, Goga, Bucur, Bourceanu - 1 pasa de gol
Aceste statistici iau în considerare doar partidele din campionat.

Cele mai bune partide:
  1. Gaz Metan - Poli (6,42)
  2. Poli - Dinamo (6,32)
  3. Poli - Ceahlăul (6,07)
  4. Poli - Rapid (6,00)
Cele mai slabe partide:
  1. Oțelul - Poli (5,14)
  2. Poli - Steaua (5,21)
  3. Alba Iulia - Poli (5,31)
  4. Poli - Astra (5,35)
  5. FC Brașov - Poli (5,38)
Partidele cu Gaz Metan și Dinamo vor fi uitat cu greu, victoria împotriva rivalilor din Ștefan cel Mare fiind una din cele mai importante victorii ale deceniului trecut.

De cealaltă parte, alb-violeții au fost lipsiți de vlagă și de curaj într-o serie de meciuri, pe lângă cele enumerate în categoria partidelor slabe, și asta i-a costat puncte importante. Cu puțină concentrare și ceva mai multă determinare, eram liniștiți pe poziția 1. acuma.

Să trecem la jucători.
Cei mai buni fotbaliști ai turului au fost:
  1. Dan Alexa (6,07)
  2. Lukas Magera (6,06)
  3. Eder Bonfim (5,87)
  4. Alexandru Bourceanu (5,82)
  5. Dare Nibombe (5,80)
  6. Gigel Bucur (5,77)
Cei mai dezamăgitori fotbaliști:
  1. Alexandru Curtean (5,00)
  2. Ioan Mera (5,29)
  3. Stelian Stancu (5,33)
  4. Florin Maxim (5,42)
Poate surprinde poziția a șasea pe care o ocupă Gigel, a cărui goluri au fost importante pentru echipă, numai că până la meciul cu Dinamo, Gigel nu s-a remarcat în mod deosebit în nicio partidă (exceptând pasa/faza de gol oferită în meciul cu Gloria, din prima etapă). Ceilalți jucători au fost destul de constanți, cu excepția lui Nibombe și Bonfim, care și-au trecut în cont și câteva evoluții foarte slabe.

Dintre jucătorii dezamăgitori, Stancu e cel care a adunat cele mai multe minute. În timp ce el, Maxim și Curtean joacă destul de constant la nivelul notelor pe care le-au primit, Mera a avut atât meciuri reușite, cât și meciuri foarte slabe. Din păcate, pentru un fundaș asemenea fluctuații sunt de foarte rău augur.

Am decis să separ acest rezumat de analiza jucătoriilor în parte, pentru o structura mai bună și mai digestibilă a blogului. Analiza în cauză va urma în viitorul apropiat.

Fișierul Excel cu notele îl puteți găsi aici.

Un comentariu :

Anonim spunea...

Aceasta tema este pur si simplu fara pereche:), este foarte interesant pentru mine:P Bravo !! vreau sa mai vad in continuare discutii pe tema asta!

Google+