4 decembrie 2009

Zvonuri transferisime

Trei nume se vehiculează azi drept foarte aproape (ba chiar certe): Eric (Mediaș), Dédé (Arles Avignon), Tiago Costa (FC Vizela). Dacă despre primul știm că este mijlocaș de creație, al doilea e închizător în liga a doua franceză, iar al treilea fundaș dreapta în liga a treia portugheză.

Despre Dédé, care n-a prins decât patru meciuri în acest sezon, ar merita evidențiat că a jucat, totuși, 46 de partide în doi ani la Pacos Ferreira (liga 1 portugheză), iar în condițiile în care nu avem nevoie decât de o rezervă pe acel post, pare o opțiune rezonabilă.

Tiago Costa nu ofera însă nici măcar o garanție statistică. După ce a fost crescut de Benfica, a ajuns la Hearts unde a jucat un meci, iar apoi a revenit în Portugalia, la Vitoria Setubal. Nu a jucat deloc pentru ei, a coborât câteva ligi la Vihren, ca apoi să ajungă în liga secundă, la Varzim, unde a dat două goluri în 14 partide. E la Vizela de anul acesta.

Eric e mai cunoscut, deci l-am lăsat la urmă. În junețe la Flamengo, apoi plimbat puțin prin Brazilia, a ajuns la Mediaș în 2007/2008, de la Metropolitano. A devenit titular instant practic, marcând zece goluri în sezonul de debut din liga a doua. Anul trecut a prins 25 de meciuri și a înscris trei goluri în Liga 1, iar în acest an are deja trei reușite din 13 etape jucate.

E clar că nu dă extazul peste mine - chiar din contră, căci aceste transferuri nu indică nimic nou pe frontul de vest. Să vedem ce se confirmă, căci de zvonuri plate am mai avut parte. E oarecum rezonabil să fie aduși niște jucători care evolueze pe posturile în cauză (în special fundaș dreapta și mijlocaș la închidere), fiindcă rezervele pe acele posturi nu sunt foarte viabile (dat fiind că Borbely nu prea intră în schemă).

Ca să fiu însă specific în ceea ce cred eu că e necesar și unde nu e loc de compromisuri: fundaș stânga și mijlocaș dreapta. Asta, pentru un clasic 4-4-2.

4 comentarii :

Andrei Vajna II spunea...

De fapt pentru orice asezare cred ca avem nevoie de acele 2 posturi. :D

Anonim spunea...

Pe Transfermarkt apare Tiago Costa ca fundas stinga

Stefan Carpanu spunea...

Pai un mijlocas dreapta clasic nu ne trebuie pentru un 4-3-3, ma gandeam eu asa. :D

Altfel, si sursele mele spun ca e fundas dreapta.

Andrei Vajna II spunea...

Eh, a avut si Bourceanu un meci bun pe dreapta. In altul a fost invizibil. Eu zic ca ne trebuie mijlocas dreapta indiferent.

Google+