5 septembrie 2009

Poli II - Muncitorul Reșița 2:2 (0:1)

Am fost astăzi la partida junilor alb-violeți, ca să constat cu mult regret că situația e identică cu cea de anul trecut. Echipa are un antrenor care pare să nu știe decat să-i amenințe pe jucători cu bătaia, o concepție de joc la plezneală, și fotbaliști care nu arată decât prea rar că ar putea să ajungă vreodată în ligile superioare. Implicit, obiectivul promovării e complet irealizabil, exceptând situația în care echipa va fi ajutată frecvent de jucători de la formația mare.

Meciul de azi a fost unul tipic între buturuga mare și buturuga mică, cei din Reșița ajungând în Liga a 3-a doar grație retragerii multor alte echipe. Astfel, de-a lungul partidei alb-violeții au ratat câteva șanse incredibile de gol, în timp ce oaspeții au punctat la fiecare ocazie. Prima mare oportunitate a venit în minutul șapte, când Dudaș l-a deschis ideal pe Dăruială, acesta a centrat pentru Popovici (sau Popa), dar vârful nostru a trimis din mijlocul careului direct în portar, deși era nejenat de nimeni. Faza a continuat cu mingea ajungând la Cuciorvă, acesta a șutat puternic din unghi, dar a avut neșansă și balonul a lovit doar bara. Zece minute mai târziu, Jitaru și Dudaș și-au încercat șuturile de la distanță, mingea trecând de puțin pe lângă în ambele rânduri. A venit apoi, ca din nimic, primul gol al oaspeților. Gălan a fost fentat de atacantul celor din Reșița, care a obținut astfel o liberă de la puțin peste douăzeci de metri. Șutul ce a urmat a trimis mingea aproape de vinclu, Cobliș a deviat-o în bară, iar de acolo a sărit la un jucător al oaspeților care se perinda absolut liber prin careu, finalizarea fiind o simplă formalitate. Repriza a continuat în nota dominării poliste, dar Ilici și Jitaru nu au putut converti în gol șansele ideale pe care și le-au creat. Finalul mitanului a fost marcat de o altă uriașă ocazie ratată, Dobriceanu fiind lansat de Popovici, însă cel dintâi n-a avut curajul să tragă, a ales un șut centrare spre colțul lung, iar faza s-a terminat așa cum a și început: cu (din) nimic.

La reluare lucrurile păreau să stea la fel ca înainte de fluierul de pauză, Popovici beneficiind e o primă ocazie în minutul 46. Șase minute mai târziu însă, Reșița își dubla avantajul, profitând de o aruncare indolentă de la margine a lui Ilici și recuperând mingea, faza fiind dezvoltată pe dreapta, cu o centrare în fața porții, pe care un jucător al oaspeților a introdus-o cu oarecare șansă pe lângă Cobliș. Rezultat ce se profila era unul foarte rușinos, dar Poli II au fost, în sfârșit, ajutați de domnișoara Fortunei: în minutul 55, Popovici a fost busculat în careu, iar arbitrul a acordat penalty, Ganea convertind fără probleme. Popa a înscris apoi din ofsaid, înainte ca Ilici să trimită și el în care, din doar câțiva metri. Egalitatea a fost restabilită după o acțiune prelungă de atac a alb-violeților, din minutul 80. Mai întâi Dobriceanu a centrat iar mingea, deviată fiind, s-a plimbat pe bara de sus a porții adverse. La cornerul ce a urmat Moroșan a finalizat cu un șut foarte frumos, golul fiind evitat în extremis de reșițeni. Aceștia n-au mai putut rezista la cornerul următor, când Gălan a fost la locul potrivit să trimită mingea în plasă!

Din păcate, până la final nu s-au mai ivit șanse de gol, iar partida s-a încheiat cu acest egal dezolant, nu atât din reprecursiunile sale în clasament, cât pentru că evidențiază limitări debusolante la nivelul echipei secunde. Îmi vine și greu să remarc pe cineva, deși tinerii (Jitaru, Dăruială și Moroșan) s-au mișcat binișor. Popa și Popovici, care ar trebui să fie motoarele echipei, au avut câteva faze reușite, însă cred că altele sunt așteptările de la ei, în special de la cel din urmă. Pur și simplu nu înțeleg de ce un jucător atât de talentat nu reușește să se impună cum trebuie meci de meci. Și de ce, în numele lui Moș Crăciun, îi place să fugă din stânga-n dreapta terenului cu mingea la picior?

Despre Velcea nu mai spun nimic.

Poli II: Cobliș (5,5) - Dăruială (6), Gălan (5,5), Telescu (5,5), Ilici (5) - Dudaș (5,5), Jitaru (5,5), Ganea (5,5), Cuciorvă (5,5) - Popovici (5,5), Popa (5,5)

Schimbări:

Dobriceanu (5,5) pentru Cuciorvă (min 43)
Magdaș (5) pentru Dudaș (min 55)
Moroșan (6) pentru Ganea (min 75)

Niciun comentariu :

Google+