26 august 2009

VFB Stuttgart - Poli 0:0

Alb-violeţii s-au ţinut bine, dar n-a fost destul pentru o mare surpriză. Ar fi fost şi greu, în contextul în care Parks şi Curtean au fost inexistenţi pe faza ofensivă, Borbely se chinuia să nu ofere cadouri gazdelor, iar toată apărarea îşi dădea silinţa să compenseze marile probleme create de prestaţia lui Latovlevici pe flancul stâng.

Partida a fost, în general, controlată de Stuttgart, planul fiind acelaşi ca la Donetsk - de fapt, ca în toate celelalte meciuri din Liga Campionilor. Nu a fost un meci prea entuziasmant în prima repriză, fazele de poartă fiind rare. De fapt, nu s-au înregistrat decât două şuturi pe poartă, câte unul de fiecare parte. Arman Karamyan a avut o şansă bună de a marca după o incursiune pe dreapta, însă mingea trimisă de el s-a lovit de un fundaş în drumul ei spre poartă, în timp ce doar Curtean se mai poate mândri cu creşterea pulsului nemţilor, când a trimis de la distanţă de puţin pe lângă buturile apărate de Lehman. De partea cealaltă, Marica a şutat destul de central chiar pe final de repriză, iar Panti a respins bine.
În repriza a doua, Stuttgart a pus mai multă persiune iar în prima parte a avut vreo zece minute în care a forţat intens şi putea să înscrie. Fie Panti, fie şansă au fost de partea noastră, căci şuturile gazdelor nu au sfârşit în plasa porţii alb-violete, ci cel mult au intrat în contact cu bara. Poli a avut o şansă interesantă de gol când Curtean l-a lansat pe Bucur, acesta a trimis cu capul fiind busculat de Lehmann, dar mingea a trecut pe lângă şi arbitrul nu a acordat nimic - ar fi fost şi greu. Panti a mai avut emoţii în câteva rânduri până la final, în special la fazele ce s-au dezvoltat pe flancul lui Lato, dar partida s-a terminat cu egal la zero, un rezultat onorabil şi care evidenţiază limitele formaţiei noastre. E şi greu să ceri mereu imposibilul.

Piesa de bază a acestei performanţe a fost prestaţia fundaşilor centrali alb-violeţi, Nibombe şi Cisovsky, cei doi fiind complementaţi bine de Bourceanu în majoritatea fazelor. În rest îmi vine greu să evidenţiez pe cineva, exceptându-l eventual pe Claudiu Ionescu, care a modificat în bine jocul nostru după intrarea sa, însă nu a fost suficient. Eu zic că e bine, deşi ar fi fost imaginabil să ne calificăm, însă exisă numeroase truisme care ar putea explica de ce anume nu ne-am calificat - iar eu îl aleg pe cel cu "în fotbal mai ai şi adversari".

Poli: Pantilimon (6) - Bonfim (5,5), Nibombe (7), Cisovsky (6,5), Latovlevici (4,5) - Arm. Karamyan (5,5), Borbely (5), Bourceanu (6), Curtean (5) - Parks (5), Bucur (5,5)

Schimbări:

Stancu (5,5) pentru Borbely (min 46)
Cl. Ionescu (6) pentru Bonfim (min 60)
Scutaru (6) pentru Cisovsky (min 71)

2 comentarii :

Anonim spunea...

http://www.dolarei.com/danycobra_11994.html votatima!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

c0dru7z spunea...

Pacat de meciul tur de la Timisoara cand au luat 2 goluri in 2 min si pe niste greseli de curtea scolii . Nu tin cu Poli dar tot respectul pentru jucatori si Nelutu .

Google+