30 august 2009

Unirea Alba Iulia - Poli 3:3 (1:2)

Cumva reușesc să ratez aceste meciuri istorice cu echipele de mic calibru, dar poate e mai bine așa pentru nervii mei fragili. E mereu mai puțin frustrant să le vizionez ulterior.

Poli a dominat teritorial prima repriză și a deschis scorul în minutul 5, când centrarea lui Stancu a trecut printre picioarele mai multor jucători, ajungând la Bucur, care a avut doar de împins balonul în poartă. Atacantul nostru putea să-și treacă în cont dubla, doar câteva minute mai târziu, dar șutul său la respingerea lui Cernea a lovit bara. În minutul 27 avea să fie doi la zero, căci Ionescu a obținut a liberă la puțin peste douăzeci de metri pe care tot el a transformat-o impecabil. Gazdele au urcat mai mult până după această reușită, dar tot Poli putea (și trebuia) să marcheze, Mera nereușind să lovească mingea din doar câțiva metri de poartă. Lovitura ce avea să se dovedească decisivă a venit în prelungirile reprizei, când Nibombe a rașchetat o minge și Mera a întins piciorul undeva unde nu-i era locul, Veljovici trândindu-se ca lovit de tunet. Grație aportului tușierului Nica, centralul a dictat penalty, deși faza fie cerea o intrare periculoasă, fie un henț la atacantul gazdelor. Florin Dan a marcat, dar problema principală este că alb-violeții s-au lăsat afectați în mod nepermis de această reușită.

După pauză Unirea a pus mai multă presiune pe apărarea noastră, care nu a rezistat precum în alte partide. Nibombe a fost depășit în două rânduri, iar gazdele au reușit să întoarcă în mod incredibil rezultatul. Partida a continuat domol în continuare, cu Poli lipsită de vlagă, însă în final, Goga a salvat un punct. Mai întâi, atacantul nostru a trimis un șut respins în bară, înainte ca el să transforme o lovitură liberă obținută incredibil de Nibombe în minutul 86. Și așa însă, regretul nu poate fi șters, căci, în final, am pierdut două puncte care s-ar putea dovedi mari cât casă.

Poli: Pantilimon (5) - Bonfim (5,5), Mera (4,5), Nibombe (4), Karamyan (5) - Stancu (6), Bourceanu (5), Ionescu (6), Curtean (5) - Bucur (5,5), Goga (6,5)

Schimbări:

Parks (5,5) pentru Stancu (min 19)
Latovlevici (5,5) pentru Curtean (min 64)
Magera pentru Ionescu (min 75)

Niciun comentariu :

Google+