14 august 2009

Poli - Rapid 1:0 (1:0)

Alb-violeţii au jucat exact cum trebuie - şi în alb violet (mov)!! -, învingându-şi din nou adversara favorită din Bucureşti, graţie aceluiaşi coşmar rapidist, Arman Karamyan.

Oaspeţii au avut prima mare ocazie, când Mardare a trimis spre poartă la un corner şi mingea l-a lovit în piept pe Panti, salvându-ne astfel de un gol ca şi făcut. Poli a replicat prin Parks, însă costaricanul nu a reuşit să trimită în direcţia lui Marinescu. Meciul s-a liniştit apoi, jucătorii noştri păstrând totuşi mai mult posesia, iar finalmente în minutul 33, această posesie a dat roade: Stancu şi Bonfim lucrează bine pe dreapta, primul centrează în centrul careului, Parks deviază uşor cu capul, iar mingea ajunge la Arman Karamyan, complet nemarcat, şi acesta înscrie la colţul lung! Panti este pus sub oarecare presiune pe final de repriză şi se descurcă decent, chiar dacă nu fantastic - de fapt, cam în nota prestaţiei sale din întreaga partidă.
După pauză au trecut douăzeci de minute până să apară vreo ocazie, iar de ea a beneficiat Rapdiul, ca urmare a unei respingeri deficitare a lui Panti, însă Pinto nu a putut finaliza. Meciul a continuat în nota primei reprize, chiar dacă de această dată rapidiştii ţineau mai mult de balon - fără a-şi crea şanse de gol. Magera a marcat în minutul 80, dar golul a fost anulat corect pe motiv de ofsaid, înainte ca glonţul să ne treacă pe lângă ureche, atunci când Cisovsky a deviat spre proprie poartă, şi Panti a reuşit să respingă relativ eroic. A fost şi ultima fază periculoasă, oaspeţii nefiind prea insistenţi, astfel că Poli a bifat a doua victorie în campionat, cu gândul mai mult la meciul de marţi.

Cisovsky şi Nibombe au ţinut foarte bine centrul apărării, oferind foarte puţine şanse rapidiştilor, iar Bourceanu şi Alexa s-au descurcat cum trebuie la închidere. Decisiv a fost însă efortul pe benzi a fundaşilor şi a mijlocaşilor, cu precădere pe flancul stâng, unde Karamyenii au făcut legea. Stancu a încurcat iar borcanele, din când în când, însă per total îmi vine greu să critic pe cineva în mod anume. Poate Gigel, pentru egoismul său, dar până la urmă e de înţeles, fiind în căutare de primul gol al sezonului.

Poli: Pantilimon (6) - Bonfim (6), Nibombe (6,5), Cisovsky (6,5), Art. Karamyan (6) - Stancu (5,5), Bourceanu (6,5), Alexa (6), Arm. Karamyan (6,5) - Bucur (5,5), Parks (5,5)

Schimbări:

Magera (5,5) pentru Parks (min 46)
Scutaru (6) pentru Alexa (min 74)
Goga pentru Bucur (min 90)

Niciun comentariu :

Google+