9 august 2009

Poli Iaşi - Poli 1:1 (0:0)

Culmea face că deşi alb-violeţii au jucat slab, victoria ne-a scăpat, la propriu, pe lângă braţele lui Pantilimon. Deşi dominată, Poli a deschis scorul în minutul 57, prin Parks, iar când lucrurile trebuia să devină mai simple, o ieşire hazardată a portarului nostru le-a permis gazdelor să egaleze.

Cu siguranţa nu asta îşi dorea Sabău de la partidă din această seară, în condiţiile în care a trimis practic prima echipă pe teren. O victorie ar fi fost importantă mai ales în contextul meciurilor foarte dificile care urmează în aceste două săptămâni, însă alb-violeţii nu au arătat mare lucru. Ieşenii au avut prima ocazie prin Bujor, care a profitat de înaintarea lui Nibombe, şi a scăpat singur cu Panti, însă Bădoi a salvat extraordinar din spate, suflându-i mingea chiar în momentul şutului. Gazdele au continuat cu presiunea, dar marile ocazii au cam lipsit, în timp ce singura şansă reală de gol a Politehnicii a venit la o fază creată de Parks şi finalizată de Arman Karamyan - din păcate, în bară.
Repriza a doua a continuat în acelaşi tipar, până când Artiom Karamyan a trimis foarte bine o lovitură liberă în careul ieşean, portarul a respins slab, iar Parks a fost omul potrivit la locul potrivit. A urmat apoi gafa lui Pantilimon, care la o lovitură de colţ, probabil (corect) sfătuit fiind să iasă mai mult la mingile aruncate în careu, a judecat prost faza şi a fost depăşit de un jucător advers, care a trimis cu capul în poarta goală. Bujor a mai avut un şut parat de Panti mai târziu, înainte ca alb-violeţii să înceapă să pună presiune pe final de partidă. Bucur a devenit brusc mai incisiv, a făcut o fază excelentă la colţul terenului, dar centrarea sa n-a putut fi împinsă în poarta goală de Arman Karamyan. Acelaşi Bucur a fost lansat ideal de Alexa câteva minute mai târziu, însă în locul unui şut a încercat un dribling, intrând astfel în unghi, iar faza s-a stins. În afară de şutul de puţin pe lângă vinclu al lui Bouceanu, ar mai fi de discutat doar un ofsaid semnalizat la Gigel, scăpat singur cu portarul de la limita ofsaidului, dar restul e maculatură.

Din păcate au ieşit din nou în evidenţă problemele la construcţie, care au fost scuzabile în partidele cu Şahtior. În ciuda câtorva faze cu trei-patru pase scurte care au destabilizat tactica adversarilor, lipsa de oportunităţi la finalizare a fost una destul de acută, mai ales că Poli Iaşi nu este o echipă de temut. Problematic rămâne flancul drept, unde Stancu parcă era pe alt fus orar, dar principala problemă este lipsa de fantezie la construcţie - şi greu, cu doar Bourceanu şi Alexa la mijloc. Şi Pantilimon trebuie să aibă grijă, să nu se consacreze ca un portar bun care gafează, deşi în acelaşi trimp este obligat să înveţe cum să profite de înălţimea sa la fazele fixe şi la centrările plouate. În rest, să vedem dacă ne binecuvântează nenea Iancu cu un mijlocaş dreapta.

Poli: Pantilimon (4,5) - Bădoi (6), Nibombe (6), Cisovsky (6), Art. Karamyan (6) - Stancu (4,5), Alexa (6,5), Bourceanu (5,5), Arm. Karamyan (5,5) - Parks (6), Bucur (5,5)

Schimbări:

Magera (5,5) pentru Parks (min 72)
Goga pentru Bădoi (min 82)

Niciun comentariu :

Google+