1 august 2009

Poli - Gloria Bistriţa 1:0 (0:0)

Precum era de aşteptat, am avut de-a face cu o partidă dificilă în compania Bistriţei, pe care am reuşit să o câştigăm graţie unei faze foarte frumos construite pe atac, cu două pase şi finalizarea lui Magera cu piciorul stâng.

Până la acest gol am avut însă de aşteptat peste şaptezeci de minute, timp în care oaspeţii s-au prezentat foarte bine, au dominat mai ales prima repriză, şi şi-au trecut în cont o bară, o ocazie bună de gol şi un gol anulat pentru un ofsaid minim. Alb-violeţii, cu o formulă complet schimbată faţă de cea care a început meciul la Donetsk, s-au chinuit serios în primele patruzeci şi cinci de minute, încercând fără mare succes să dejoace formula foarte avansată şi agresivă a Bistriţei. În general s-a abuzat de pase lungi, mingi ineficiente peste apărare, şi câteva diagonale lungi care nu au ajutat îndeosebi jocul nostru.
Rerpiza a doua a fost mai dinamică graţie introducerii a trei titulari de drept, întâi Artiom Karamyan, şi apoi Alexa şi Bucur. Primele semne de viaţă au apărut din faze fixe, Magera trimiţând o minge cu capul în urma unui corner executat de Vrsici, însă bara avea să-i salveze şi pe oaspeţi. În ciuda faptului că jocul se cam mutase în jumătatea acestora din urmă, a fost nevoie de un glonţ care să treacă aproape de tâmplă ca alb-violeţii să preia controlul partidei, anume reuşita anulată a lui Csaba Borbely, pe care am menţionat-o deja. Golul a venit ca urmare a unei combinaţii ideale pornită de la Claudiu Ionescu, mingea fiind pasată apoi perfect de către Bucur - iar deznodământul îl ştim. Până la finalul meciului Poli s-a apărat, încercând să îi surprindă pe bistriţeni pe contre, însă aproape de fiecare dată fazele de atac au sfârşit prin semnalarea unei poziţii de ofsaid. Nimic semnificativ nu s-a mai întâmplat până la final, iar Sabău a obţinut prima sa victorie pe banca noastră, una pe cât de dificilă, pe atât de importantă.

Dintre jucători ţin doar să-l remarc negativ pe Latovlevici, care a făcut numeroase erori, şi să evidenţiez importanţa introducerii titularilor de drept. Totodată, prestaţia lui Ionescu a fost încurajatoare, în timp ce Vrsici s-a chinuit să facă altceva în afară de a juca pase scurte, la mijlocul terenului.

Poli: Taborda (6) - Bădoi (5,5), Luchin (6), Scutaru (6), Latovlevici (5) - Stancu (5,5), Borbely (5,5), Vrsici (5,5), Arm. Karamyan (5,5) - Magera (6), Cl. Ionescu (6)

Schimbări:

Art. Karamyan (6) pentru Arman Karamyan (min 45)
Alexa (6) pentru Borbely (min 64)
Bucur (6) pentru Vrsici (min 64)

Cât e posibil, voi posta clipuri de la partide de pe www.fanatik.ro. Le puteţi vedea la calitate uşor superioară acolo.

Gol Magera (min 75):



Bară Anca (min 4):



Bară Magera (min 47):



Gol anulat C. Borbely (min 65):

3 comentarii :

Andrei Vajna II spunea...

Si poti sa faci sa nu porneasca toate odata cand deschid pagina?

Stefan Carpanu spunea...

Am uitat sa schimb autoplay-ul. Acuma sper ca e ok.

Andrei Vajna II spunea...

Da, e bine acum. Mersi!

Google+