8 august 2009

CR: Poli II - Becicherecu Mic 1:2 (1:1)

Alb-violeţii mici au fost eliminaţi, în ciuda ajutorului primit de la echipa mare (Mera, Brezinsky, Ionescu şi Chiţu). După ce gazdele au deschis scorul, Popovici a scos un penalty în minutul 22 şi Ionescu a egalat. Acelaşi Popovici a fost lansat de Chiţu zece minute mai târziu pe dreapta, a scăpat de ultimul fundaş, însă şutul său a lovit bara. Gazdele puteau reveni în avantaj înainte de pauză, ca urmare a unui contratac, dar din numai cinci metri, atacantul albaştrilor a trimis pe lângă.
După pauză, Poli II a început tare şi şi-a trecut în cont o serie de ocazii. Mai întâi Ionescu l-a deschis pe Chiţu, acesta a driblat în careu şi a şutat spre poartă, portarul reuşind să respingă. În minutul 51, Dobriceanu a centrat tot către Chiţu, mijlocaşul nostru a şutat din voleu şi mingea a mers razant cu bara - dar peste. A fost apoi rândul lui Ionescu să-l încerce pe portar, însă acesta a fost la post, înainte ca cei din Becicherecu Mic să scape pe o contră, Cobliş să iasă slab în întâmpinare, alb-violeţii fiind salvaţi doar de finalizarea slabă a gazdelor. Meciul a fost decis în minutul 67, când Gălan a comis un fault în careu, a primit şi al doilea galben, iar scorul a devenit 2-1. Până la final doar Mera ar fi putut să mai înscrie pentru noi, mingea trimisă cu el de capul lovind bară, sau Telescu, printr-un voleu trimis peste din poziţie bună, însă finalmente, Velcea a trebuita să se recunoască învins - şi cel puţin uşor umilit.

Dintre jucători i-aş remarca doar pe Ionescu şi Chiţu, poate pe Popovici pentru prima repriză, în rest prestaţia alb-violeţilor fiind destul de mediocră. Dudaş şi Dobriceanu ce s-au mai mişcat binişor, dar cea mai mare dezamăgire a fost prestaţia fundaşilor centrali, în special a lui Brezinsky, precum şi jocul făcut de Gălan. Trebuie să mă întreb de ce în lotul celor de la Poli II se mai află jucători precum Buda, Ganea, Gălan, Ilici, chiar şi Popa, despre care e greu să crezi că vor putea face pasul către Liga 1 - şi cu atât mai puţin către o echipă de top. I-am menţionat pe aceştia pentru că ei au avut destule ocazii să-şi dovedească valoarea şi nu au făcut decât ocazional şi prea neconvingător, însă nu îmi pun nici mari speranţe în generaţia care numai ce a absolvit junioratul. M-aş bucura enorm să-mi fie infirmat scepticismul, dar la fel am spus şi acuma un an, iar Poli II a terminat la mijlocul clasamentului într-o ligă mai mult decât modestă.

Doar o întrebare retorică mai am: pentru Chiţu de ce nu e loc la echipa mare?

Poli II: Cobliş (5) - Gălan (4,5), Mera (5,5), Brezinsky (5), Ilici (5,5) - Chiţu (6), Zaluschi (5), Jitaru (5), Dobriceanu (5,5) - Ionescu (6), Popovici (6)

Schimbări:

Telescu (5,5) pentru Zaluschi (min 55)
Dudaş (5,5) pentru Dobriceanu (min 60)
Popa (5) pentru Chiţu (min 72)
Magdaş (5) pentru Ilici (min 75)

Niciun comentariu :

Google+